Marjamuffinssit kauratoscalla
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nämä muffinsit valmistuvat käden käänteessä ilman sähkövatkainta! Rouskuvan rapea kauratosca kruunaa kirpeän makeat muffinssit.
| Kauratosca | |
|---|---|
| 2 rkl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| 2 rkl | sokeria |
| 3/4 dl | kaurahiutaleita |
| Taikina | |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | (1 prk) vaniljajogurttia |
| 1 dl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | marjoja esim. puna- tai mustaherukoita |
| Lisäksi | |
| 9 kpl | amerikan muffinivuokaa |
- 1.
Valmista kauratosca. Sekoita rasva, sokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin.
- 2.
Yhdistä kulhossa taikinan kuivat aineet.
- 3.
Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, rasva ja munat. Lisää seos jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty. Kääntele lopuksi marjat taikinaan.
- 4.
Levitä muffinivuoat pellille. Annostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin. Täytä 2/3 vuoista. Ripottele kauratosca muffinssien pinnalle.
- 5.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.
Marjamuffinssit kauratoscalla
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Nämä muffinsit valmistuvat käden käänteessä ilman sähkövatkainta! Rouskuvan rapea kauratosca kruunaa kirpeän makeat muffinssit.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kauratosca | |
| 2 rkl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| 2 rkl | sokeria |
| 3/4 dl | kaurahiutaleita |
Taikina | |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | (1 prk) vaniljajogurttia |
| 1 dl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | marjoja esim. puna- tai mustaherukoita |
Lisäksi | |
| 9 kpl | amerikan muffinivuokaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista kauratosca. Sekoita rasva, sokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 2 rkl juoksevaa rapsiöljyvalmistetta 2 rkl sokeria 3/4 dl kaurahiutaleita - 2
Yhdistä kulhossa taikinan kuivat aineet.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl sokeria 1 dl kaurahiutaleita 2 tl leivinjauhetta - 3
Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, rasva ja munat. Lisää seos jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty. Kääntele lopuksi marjat taikinaan.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) vaniljajogurttia 1 dl juoksevaa rapsiöljyvalmistetta 2 kpl kananmunaa 2 dl marjoja esim. puna- tai mustaherukoita - 4
Levitä muffinivuoat pellille. Annostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin. Täytä 2/3 vuoista. Ripottele kauratosca muffinssien pinnalle.
Määrä Ainesosa 9 kpl amerikan muffinivuokaa - 5
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.
Ravintosisältö
303
Energiaa kcal
1267
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,6 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
303
Energiaa kcal
1267
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,6 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 9 kpl Amerikan muffinivuokaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























