Valmista kauratosca. Sekoita rasva, sokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin.
Yhdistä kulhossa taikinan kuivat aineet.
Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, rasva ja munat. Lisää seos jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty. Kääntele lopuksi marjat taikinaan.
Levitä muffinivuoat pellille. Annostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin. Täytä 2/3 vuoista. Ripottele kauratosca muffinssien pinnalle.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1267
13,3 g
1,6 g
38,6 g
20,3 g
2,0 g
5,6 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
9 kpl Amerikan muffinivuokaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli