Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 x herkkua herukasta

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 21.7.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Herukka on herkullinen terveyspommi. Mummokin sen tiesi: viinimarja auttaa flunssaan. Tuoreet herukat kannattaakin säilöä flunssakauden varalle. Jalosta tuttu mummonmehu siirapiksi ja käytä herukanlehdet siman tekoon.

Herukkasiirappi 

5 dl mustaherukkamehua

2 dl sokeria

Keitä mehua ja sokeria noin vartin ajan, kunnes seos sakenee. Siirappi säilyy jääkaapissa noin viikon, ja sen voi myös pakastaa. Siirappi maistuu jäätelön ja juustojen kanssa.

Herukanlehtisima

5 l vettä

2 l mustaherukanlehtiä

6 dl sokeria

1 sitruuna

¼ tl hiivaa

Huuhdo lehdet ja laita ne sokerin kanssa sankoon. Pese ja kuori ohuelti sitruuna. Purista sitruunasta mehu, lisää se ja kuoret sankoon. kiehuva vesi. Anna jäähtyä haaleaksi. Liuota hiiva pieneen nestemäärään ja sekoita juomaan. Anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi ja säilytä viileässä. Sima on parhaimmillaan kolmen päivän kuluttua.

Viinimarjahyytelö

2 l osittain raakoja herukoita

4 dl vettä

1 l sokeria

Keitä marjoja ja vettä 15 minuuttia. Siivilöi mehu. Siirrä kattilaan, sekoita joukkoon sokeri. Keitä 20 minuuttia. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Kruunaa kirpeän makealla hyytelöllä vaikkapa lihapullat.

Lisää aiheesta