Vaniljainen herukkavispipuuro

arvosana4/5

(1)arvio
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Vispipuuro on perinteinen koko perheen edullinen suosikkiherkku. Punaherukoista valmistetussa vispipuurossa vanilja taittaa viinimarjojen raikasta kirpeyttä ja kuitupitoiset tummat suurimot hellivät vatsaa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs) punaherukoita
1 lvettä
1 dlsokeria
1/4 tlsuolaa
1 1/2 dltummia mannasuurimoita
2 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Perkaa herukat. Mittaa herukat, vesi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Vispaa suurimot joukkoon. Alenna lieden teho puoleen ja keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) punaherukoita
    1 lvettä
    1 dlsokeria
    1/4 tlsuolaa
    1 1/2 dltummia mannasuurimoita
  2. 2

    Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. 3

    Sekoita vaniljasokeri puuroon. Vatkaa kahdessa erässä sähkövatkaimella kuohkeaksi.

    MääräAinesosa
    2 tlvaniljasokeria

Vinkki: Punaherukoiden tilalla voi käyttää mustaherukoita tai puna- ja mustaherukoiden yhdistelmää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
2.7.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä