Vaniljainen herukkavispipuuro | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaniljainen herukkavispipuuro
Play

Vaniljainen herukkavispipuuro

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Vispipuuro on perinteinen koko perheen edullinen suosikkiherkku. Punaherukoista valmistetussa vispipuurossa vanilja taittaa viinimarjojen raikasta kirpeyttä ja kuitupitoiset tummat suurimot hellivät vatsaa.

Ainekset

250 g
(1 rs) punaherukoita
1 l
vettä
1 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
tummia mannasuurimoita
2 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Perkaa herukat. Mittaa herukat, vesi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Vispaa suurimot joukkoon. Alenna lieden teho puoleen ja keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia.

250 g
(1 rs) punaherukoita
1 l
vettä
1 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
tummia mannasuurimoita
2

Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Sekoita vaniljasokeri puuroon. Vatkaa kahdessa erässä sähkövatkaimella kuohkeaksi.

2 tl
vaniljasokeria

Vinkki: Punaherukoiden tilalla voi käyttää mustaherukoita tai puna- ja mustaherukoiden yhdistelmää.

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.7.2020
Muokattu: 21.7.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

509

122

0,4 g

25,1 g

14,1 g

2,6 g

2,4 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli