Puolukka-ruisvispipuuro

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kuohkean ja rukiisen puolukkavispipuuron silkinpehmeä rakenne ja lempeä maku ihastuttavat aamiaisella ja välipalana.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 lvettä
3 dlpuolukoita
3/4 tlsuolaa
3 1/2 dlkarkeita täysjyväruisjauhoja
2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi, puolukat ja suola teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan reippaasti kierrevatkaimella vispaten. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.

    MääräAinesosa
    3 dlpuolukoita
    1 1/2 lvettä
    3/4 tlsuolaa
    3 1/2 dlkarkeita täysjyväruisjauhoja
  2. 2

    Sekoita sokeri valmiiseen puuroon. Anna puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi, esimerkiksi yön yli.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
  3. 3

    Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kiiltäväksi, noin 15 minuuttia. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa puolukoiden ja maidon kanssa.

Vinkki: Voit tehdä ruisvispipuuron myös esimerkiksi punaherukoista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
16.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä