Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukka-ruisvispipuuro

Puolukka-ruisvispipuuro

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kuohkean ja rukiisen puolukkavispipuuron silkinpehmeä rakenne ja lempeä maku ihastuttavat aamiaisella ja välipalana.

Ainekset

1 1/2 l
Vettä
3 dl
Puolukoita
3/4 tl
suolaa
3 1/2 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja
2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa vesi, puolukat ja suola teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan reippaasti kierrevatkaimella vispaten. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.

3 dl
Puolukoita
1 1/2 l
Vettä
3/4 tl
suolaa
3 1/2 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja
2

Sekoita sokeri valmiiseen puuroon. Anna puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi, esimerkiksi yön yli.

2 dl
Sokeria
3

Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kiiltäväksi, noin 15 minuuttia. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa puolukoiden ja maidon kanssa.

Vinkki: Voit tehdä ruisvispipuuron myös esimerkiksi punaherukoista.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 8.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

175

733

0,6 g

37,5 g

23,6 g

4,0 g

2,4 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli