Mittaa vesi, puolukat ja suola teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan reippaasti kierrevatkaimella vispaten. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.
Sekoita sokeri valmiiseen puuroon. Anna puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi, esimerkiksi yön yli.
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kiiltäväksi, noin 15 minuuttia. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa puolukoiden ja maidon kanssa.
Vinkki: Voit tehdä ruisvispipuuron myös esimerkiksi punaherukoista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
175
733
0,6 g
—
37,5 g
23,6 g
4,0 g
2,4 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli