Mittaa vesi, puolukat ja suola teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan reippaasti kierrevatkaimella vispaten. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.
Sekoita sokeri valmiiseen puuroon. Anna puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi, esimerkiksi yön yli.
Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kiiltäväksi, noin 15 minuuttia. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa puolukoiden ja maidon kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
733
175
0,6 g
—
37,5 g
23,6 g
4,0 g
2,4 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 l Vettä,
0,75 tl (¾ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli