Puolukka-ruisvispipuuro | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukka-ruisvispipuuro

Puolukka-ruisvispipuuro

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kuohkean ja rukiisen puolukkavispipuuron silkinpehmeä rakenne ja lempeä maku ihastuttavat aamiaisella ja välipalana.

Ainekset

1 1/2 l
Vettä
3 dl
Puolukoita
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
3 1/2 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja
2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1
  • Mittaa vesi, puolukat ja suola teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan reippaasti kierrevatkaimella vispaten. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.

  • Sekoita sokeri valmiiseen puuroon. Anna puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi, esimerkiksi yön yli.

  • Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kiiltäväksi, noin 15 minuuttia. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa puolukoiden ja maidon kanssa.

Vinkki: Voit tehdä ruisvispipuuron myös esimerkiksi punaherukoista.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

733

175

0,6 g

37,5 g

23,6 g

4,0 g

2,4 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l Vettä,

0,75 tl (¾ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli