Puolukka-ruisvispipuuro - Yhteishyvä

Puolukka-ruisvispipuuro

Puolukka-ruisvispipuuro
Annokset
8
Kuohkean ja rukiisen puolukkavispipuuron silkinpehmeä rakenne ja lempeä maku ihastuttavat aamiaisella ja välipalana.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 l
Vettä
3 dl
Puolukoita
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
3 1/2 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja
2 dl
Sokeria

Vinkki: Voit tehdä ruisvispipuuron myös esimerkiksi punaherukoista.

Näin teet

1
  • Mittaa vesi, puolukat ja suola teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan reippaasti kierrevatkaimella vispaten. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.

  • Sekoita sokeri valmiiseen puuroon. Anna puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi, esimerkiksi yön yli.

  • Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kiiltäväksi, noin 15 minuuttia. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa puolukoiden ja maidon kanssa.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g300 g
Proteiinia2 g19 g
Rasvaa1 g5 g
Kuituja4 g32 g
Energiaa kj733 5864
Energiaa kcal175 1401

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 l Vettä

  • 0,75 tl (¾ tl) suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g300 g
Proteiinia2 g19 g
Rasvaa1 g5 g
Kuituja4 g32 g
Energiaa kj733 5864
Energiaa kcal175 1401

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 l Vettä

  • 0,75 tl (¾ tl) suolaa

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.