Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolaista ja makeaa sitruunasta

Sitruuna on monipuolinen hedelmä, joka maustaa, mehevöittää ja tuo sopivaa hapokkuutta leivonnaisiin, jälkiruokiin ja suolaisiin ruokiin. Tältä sivulta löydät sitruunaherkkuja ja upeita reseptejä niin makeaan kuin suolaiseenkin sitruunan himoon.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2022
|
Muokattu: 3.4.2024

Sitruunatorttu on aikaa kestävä klassikko

Klassinen sitruunatorttu hurmaa raikkaudellaan ja sopii niin arkeen kuin juhlapöytäänkin. Sitruunatortut tuovat hetkeen kuin hetkeen palan aurinkoa ja juuri sopivan määrän suussa sulavaa kirpeyttä.

Sitruuna maustaa blondiet ja tiramisun uudella tavalla

Sitruunaiset blondiet on helppo valmistaa ja ne ovat takuuvarma hitti isommassakin porukassa. Valitsit sitruunan makupariksi sitten valkosuklaata tai mascarponea, teet näillä leivonnaisilla takuulla vaikutuksen.

Kevättä keittiöön sitruunaisilla kakuilla

Sitruuna sopii mainiosti maustamaan keväisten juhlien kakkuja. Se tuo juuri sopivasti hapokkuutta niin täytekakkuihin kuin juustokakkuihinkin ja nostaa perinteisemmätkin kakut raikkaudellaan uudelle tasolle.

Sitruunalla mehevyyttä kuivakakkuihin

Mehevän sitruunaiset kuivakakut ovat kahvipöydän ikivihreitä klassikkoja. Tuoreen sitruunan ohella valmis sitruunakreemi on helppo tapa saada sitruunan makua kakkuun. Voit leipoa sitruunaiset kuivakakut reippaasti etukäteen, sillä ne säilyvät jääkaapissa hyvänä pitkään.

Sitruunamuffinssit, sitruunamunkit ja –pullat vievät kielen mennessään

Sitruunamuffinssit ovat huippusuosittu ja helppo arkiherkku, jota voi varioida mielensä mukaan lähes rajattomasti. Sitruuna sujahtaa sopivasti myös viinerin täytteeksi, ja sitruunaiset rahkamunkit saavat makuparikseen myös suloisen pehmeää vaniljaa.

Piristävät sitruunarisotot

Sametinpehmeä risotto saa kirpsakkaa särmää sitruunan kanssa hautuessaan. Juhlava rapurisotto ja raikas sitruunarisotto sopivat niin alku- kuin pääruoiksikin.

Kanaa ja kalaa sitruunalla ryyditettynä

Sitruuna rakastaa kalaa ja kanaa! Mehevä sitruunakana on helppo ja hunajainen, koko perheelle maistuva ruoka. Lohi herää uuteen loistoon sitruunalla ja kesäkurpitsalla kuorrutettuna.

Sitruunaisia pastoja

Sitruuna sopii keväisiin kasvispastoihin sekä tietenkin ihanaan kanapastaklassikkoon pollo limonelloon. Etenkin parsa nauttii mielellään sitruunan seurasta.

Sitruuna on perunan paras liittolainen

Peruna ja sitruuna, mikä pari! Suolaisen hapokkaat sitruunaperunat sopivat lisukkeeksi moneen. Tee sitruunaperunoita reipas satsi, sillä ne katoavat pöydästä parempiin suihin satavarmasti.

Sitruunaisia sesonkeja

Kevät on sitruunan ystävän suosikkisesonki, sillä sitruunaiset reseptit sopivat aurinkoiseen säähän sekä kevään juhliin. Etenkin pääsiäinen on erinomaista aikaa tarjota sitruunaisia leivonnaisia, ja kevääseen keventyvät arkiruoatkin saavat uutta puhtia raikkaasta sitruunasta.