Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pannunachot ja herneguacamole

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Valmista pannunachot näppärästi paistinpannulla tai grillissä muurikalla. Mikäli suuntana on mökki, voit valmistaa herneguacamolen jo ennakkoon kotona. Näin maut ehtivät hyvin tasaantua.

Ainekset

200 g
(1 ps) suippopaprikaa
150 g
(1 ps) varsiparsakaalia
1 kpl
punasipuli
2 rkl
rypsiöljyä
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa (tomaatin makuista)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
limeä
200 g
(1 ps) maissilastuja
250 g
(1 rs) minitomaatteja
1/2 kpl
ruukkua korianteria

Herneguacamole

500 g
(1 rs) kotimaisia herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
1 kpl
tomaatti
1/2 kpl
ruukkua korianteria
1/2 kpl
limeä
1/2 - 1 rkl
jalapenoviipaleita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 dl
kaurapohjaista ruokafraichea (Imat Fraiche)
1 kpl
lime

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita guacamolesta. Irrota herneet paloistaan. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Hienonna korianteri. Huuhtele ja halkaise lime, purista puolikkaan mehu. Soseuta kaikki guacamolen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai vähintään nachojen valmistuksen ajan.

500 g
(1 rs) kotimaisia herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
1 kpl
tomaatti
1/2 kpl
ruukkua korianteria
1/2 kpl
limeä
1/2 - 1 rkl
jalapenoviipaleita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet. Huuhtele parsakaalit. Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla tai muurikassa. Paista nyhtökauraa ja sipulia muutama minuutti. Lisää kasvikset pannulle ja jatka paistamista, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta pannu pippurilla ja limenmehulla.

200 g
(1 ps) suippopaprikaa
150 g
(1 ps) varsiparsakaalia
1 kpl
punasipuli
2 rkl
rypsiöljyä
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa (tomaatin makuista)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
limeä
3

Lisää maissilastut pannun reunoille. Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna korianteri. Viimeistele nachot tomaateilla ja korianterilla. Tarjoa pannunachot herneguacamolen, ruokafraichen ja limelohkojen kanssa.

200 g
(1 ps) maissilastuja
250 g
(1 rs) minitomaatteja
1/2 kpl
ruukkua korianteria
2 dl
kaurapohjaista ruokafraichea (Imat Fraiche)
1 kpl
lime

Vinkki: Mausteisemman ruoan ystävä lisää pannulle yhden viipaloidun chilin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 1.7.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

611

2556

26,5 g

1,8 g

56,3 g

14,3 g

10,5 g

29,3 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 - 1 rkl jalapenoviipaleita,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli