Aloita guacamolesta. Irrota herneet paloistaan. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Hienonna korianteri. Huuhtele ja halkaise lime, purista puolikkaan mehu. Soseuta kaikki guacamolen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai vähintään nachojen valmistuksen ajan.
Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet. Huuhtele parsakaalit. Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla tai muurikassa. Paista nyhtökauraa ja sipulia muutama minuutti. Lisää kasvikset pannulle ja jatka paistamista, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta pannu pippurilla ja limenmehulla.
Lisää maissilastut pannun reunoille. Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna korianteri. Viimeistele nachot tomaateilla ja korianterilla. Tarjoa pannunachot herneguacamolen, ruokafraichen ja limelohkojen kanssa.
Vinkki: Mausteisemman ruoan ystävä lisää pannulle yhden viipaloidun chilin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
611
2556
26,5 g
1,8 g
56,3 g
14,3 g
10,5 g
29,3 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 - 1 rkl jalapenoviipaleita,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli