Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suunnitteletko jo kevään juhlia? Nämä 10 vegaanista leivonnaista maistuvat kaikille

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.4.2024
|
Muokattu: 26.4.2024
Mitä leipoa kevään juhlapöytään, jotta tarjottavat sopivat myös vegaanista ruokavaliota noudattaville vieraille? Kokeile näitä reseptejä ja ylläty – vegaaninen leivonta on helppoa ja lopputulokset herkullisia!

1. Suosikkikakku vegaanisesti

Juustokakut ovat monien suosikkikakkuja ja ne onnistuvat myös vegaanisesti agar agar -hyytelöimisaineen avulla. Mangojuustokakussa agar agar kiehautetaan mangososeen ja omenamehun kanssa ja lisätään juustokakkumassan joukkoon. Kakku hyytyy jääkaapissa parissa tunnissa. Viimeistele kakku mangososeesta tehdyllä kiilteellä ja koristele esimerkiksi passionhedelmällä.

2. Porkkanakakku on ikisuosikki

Vegaanisen porkkanakakun taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla. Kakku paistetaan irtopohjavuoassa ja kuorrutetaan kaurapohjaisesta levitteestä, tomusokerista ja vegaanisesta margariinista sekoitetulla kuorrutteella. Tuplaa ainekset ja tee kakku pellillä, niin saat helposti tarjottavaa isommallekin joukolle juhlijoita.

3. Kahvikakkujen klassikko onnistuu myös ilman munia ja maitoa

Perinteinen tiikerikakku saa juhlan kunniaksi päälleen suklaisen kuorrutteen. Kuohkean kakun rakenteen salaisuus on valkoviinietikka. Se tehostaa ruokasoodan toimintaa, jolloin kakku kohoaa kauniisti. Viinietikka ei kuitenkaan maistu valmiissa kakussa lainkaan.

4. Perinteinen mansikkakakku vegaanisena

Mansikkakakun vegaaninen versio on vähintäänkin yhtä herkullinen kuin perinteinen mansikkakermakakku. Vegaanisen mansikkakakun pohja valmistuu helposti ilman sähkövatkainta, sillä aineksia ei tarvitse vaahdottaa. Kolmeen osaan leikattu kakkupohja täytetään mansikkahillolla, tuoreilla mansikoilla ja vaahdotetulla kasvivispillä. Limemehua sisältävä kostutus tuo kokonaisuuteen raikkautta. Koristele kakku kasvivispillä ja tuoreilla mansikoilla.

5. Suklaakeksit maistuvat kaikille

Amerikkalaiset suklaakeksit eli cookiet ovat herkullinen juhlapöydän pikkumakea. Pekaanipähkinät tuovat kivaa rakennetta ja aromia reunoilta rapeisiin ja sisältä sitkeän pehmeisiin kekseihin.

6. Tämä vegaaninen suolainen leivonnainen yllättää

Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku lyö ällikällä: mausta ei arvaisi, ettei kakku sisällä lainkaan kalaa. Vegaanisesta tuorejuustosta ja savustetusta porkkanasäilykkeestä tehty täyte on herkullinen ja superhelppo tehdä. Leivo kakku päivä etukäteen, niin täyte ehtii jämäköityä jääkaapissa.

7. Vegaaninen pullataikina

Tavallinen pullataikina muuttuu vegaaniseksi, kun vaihdat maidon kaurajuomaan, käytät voin sijaan vegaanista margariinia ja jätät kananmunan pois. Pullien voiteluun sopii kaurajuoma. Tee vegaanisesta pullataikinasta perinteisiä pikkupullia tai kanelitäytteisiä solmupullia.

8. Voileipäkakku vegaanisesti

Juhlapöydän suosikkisuolainen eli voileipäkakku täytetään vegaanisella hernehummuksella ja täyteläisellä waldorfinsalaatilla. Kokoa raikkaan makuinen kakku päivä etukäteen, niin se ehtii kostumaan tasaisen meheväksi.

9. Marenkiherkku ilman kananmunia

Pinnalta rapea ja sisältä ihanan sitkeä marenkikakku pavlova onnistuu myös vegaanisena. Tee vegaaninen marenki säilykekikherneiden liemestä eli aquafabasta. Täytä pavlova nektariinilla maustetulla vaahdolla ja valuta päälle kookoskermasta keitettyä kinuskia.

10. Suklaanystävän suosikkipiirakka

Rapeapohjaisen suklaatortun täytteenä maistuu samettinen suklaaganache. Koristele helppo torttu satokauteen sopivilla hedelmillä ja marjoilla sekä pähkinöillä.

Lisää ideoita vegaaniseen leivontaan