Solmupullat

arvosana5/5

(5)arviota
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Kiepauta korvapuustit solmulle! Mehevissä solmupullissa yhdistyvät kanelisen korvapuustin tutut maut ja uusi näyttävä muoto. Vegaaniset pullat maistuvat kaikille.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlkaurajuomaa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
6 - 7 dlvehnäjauhoja
75 gleivontamargariinia (maidotonta)

Kanelitäyte

75 gleivontamargariinia (maidotonta)
3/4 dlfariinisokeria
2 tlkanelia

Lisäksi

vuoka 12:lle muffinille
1 tlleivontamargariinia (maidotonta)
1/4 dlkaurajuomaa
tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlkaurajuomaa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    3/4 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    2 tlkardemummaa
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    75 gleivontamargariinia (maidotonta)
  2. Solmupullat vaihekuva 1
    2

    Taikinan kohotessa tee täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    75 gleivontamargariinia (maidotonta)
    3/4 dlfariinisokeria
    2 tlkanelia
  3. Solmupullat vaihekuva 2
    3

    Voitele muffinivuoan syvennykset margariinilla. Kauli taikina 35 x 45 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Taittele levy pituussuunnassa kolminkerroin.

    MääräAinesosa
    vuoka 12:lle muffinille
    1 tlleivontamargariinia (maidotonta)
  4. Solmupullat vaihekuva 3
    4

    Leikkaa levy noin 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa kuhunkin suikaleeseen kolme säiettä letitystä varten, jätä ylhäältä sentin verran kiinni. Letitä säikeet.

  5. Solmupullat vaihekuva 4
    5

    Kääri letit rullalle ja aseta muffinivuokaan saumakohta alaspäin. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele pullat kaurajuomalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet pullat vuoasta ja anna jäähtyä leivinliinan alla. Viimeistele pullat tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    1/4 dlkaurajuomaa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kardemummaa, 2 tl kanelia, vuoka 12:lle muffinille, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.9.2021
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä