Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Solmupullat

Solmupullat

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Kiepauta korvapuustit solmulle! Mehevissä solmupullissa yhdistyvät kanelisen korvapuustin tutut maut ja uusi näyttävä muoto. Vegaaniset kanelisolmut maistuvat kaikille.

Ainekset

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
leivontamargariinia (maidotonta)

kanelitäyte

75 g
leivontamargariinia (maidotonta)
3/4 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia

lisäksi

vuoka 12:lle muffinille
1 tl
leivontamargariinia (maidotonta)
1/4 dl
kaurajuomaa
tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
leivontamargariinia (maidotonta)
Solmupullat vaihekuva 1
2

Taikinan kohotessa tee täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.

75 g
leivontamargariinia (maidotonta)
3/4 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
Solmupullat vaihekuva 2
3

Voitele muffinivuoan syvennykset margariinilla. Kauli taikina 35 x 45 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Taittele levy pituussuunnassa kolminkerroin.

vuoka 12:lle muffinille
1 tl
leivontamargariinia (maidotonta)
Solmupullat vaihekuva 3
4

Leikkaa levy noin 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa kuhunkin suikaleeseen kolme säiettä letitystä varten, jätä ylhäältä sentin verran kiinni. Letitä säikeet.

Solmupullat vaihekuva 4
5

Kääri pullat rullalle ja aseta muffinivuokaan saumakohta alaspäin. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele pullat kaurajuomalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet pullat vuoasta ja anna jäähtyä leivinliinan alla. Viimeistele pullat tomusokerilla.

1/4 dl
kaurajuomaa
tomusokeria
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2021
Muokattu: 12.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

276

1153

9,9 g

2,9 g

40,4 g

11,2 g

1,8 g

5,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kardemummaa,

2 tl kanelia,

vuoka 12:lle muffinille,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli