Solmupullat
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kiepauta korvapuustit solmulle! Mehevissä solmupullissa yhdistyvät kanelisen korvapuustin tutut maut ja uusi näyttävä muoto. Vegaaniset pullat maistuvat kaikille.
| 2 1/2 dl | kaurajuomaa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| Kanelitäyte | |
|---|---|
| 75 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 2 tl | kanelia |
| Lisäksi | |
| vuoka 12:lle muffinille | |
| 1 tl | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 1/4 dl | kaurajuomaa |
| tomusokeria | |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- 2.
Taikinan kohotessa tee täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.
- 3.
Voitele muffinivuoan syvennykset margariinilla. Kauli taikina 35 x 45 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Taittele levy pituussuunnassa kolminkerroin.
- 4.
Leikkaa levy noin 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa kuhunkin suikaleeseen kolme säiettä letitystä varten, jätä ylhäältä sentin verran kiinni. Letitä säikeet.
- 5.
Kääri letit rullalle ja aseta muffinivuokaan saumakohta alaspäin. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele pullat kaurajuomalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet pullat vuoasta ja anna jäähtyä leivinliinan alla. Viimeistele pullat tomusokerilla.
Solmupullat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Kiepauta korvapuustit solmulle! Mehevissä solmupullissa yhdistyvät kanelisen korvapuustin tutut maut ja uusi näyttävä muoto. Vegaaniset pullat maistuvat kaikille.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | kaurajuomaa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
Kanelitäyte | |
| 75 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 2 tl | kanelia |
Lisäksi | |
| vuoka 12:lle muffinille | |
| 1 tl | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 1/4 dl | kaurajuomaa |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl kaurajuomaa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 3/4 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 6 - 7 dl vehnäjauhoja 75 g leivontamargariinia (maidotonta)
2Taikinan kohotessa tee täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.
Määrä Ainesosa 75 g leivontamargariinia (maidotonta) 3/4 dl fariinisokeria 2 tl kanelia
3Voitele muffinivuoan syvennykset margariinilla. Kauli taikina 35 x 45 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Taittele levy pituussuunnassa kolminkerroin.
Määrä Ainesosa vuoka 12:lle muffinille 1 tl leivontamargariinia (maidotonta)
4Leikkaa levy noin 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa kuhunkin suikaleeseen kolme säiettä letitystä varten, jätä ylhäältä sentin verran kiinni. Letitä säikeet.
5Kääri letit rullalle ja aseta muffinivuokaan saumakohta alaspäin. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele pullat kaurajuomalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet pullat vuoasta ja anna jäähtyä leivinliinan alla. Viimeistele pullat tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 1/4 dl kaurajuomaa tomusokeria
Ravintosisältö
276
Energiaa kcal
1153
Energiaa kj
9,9 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,4 g
Hiilihydraatteja
11,2 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
276
Energiaa kcal
1153
Energiaa kj
9,9 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,4 g
Hiilihydraatteja
11,2 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kardemummaa, 2 tl kanelia, vuoka 12:lle muffinille, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































