Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Solmupullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Kiepauta korvapuustit solmulle! Mehevissä solmupullissa yhdistyvät kanelisen korvapuustin tutut maut ja uusi näyttävä muoto. Vegaaniset kanelisolmut maistuvat kaikille.

Ainekset

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
leivontamargariinia (maidotonta)

Kanelitäyte

75 g
leivontamargariinia (maidotonta)
3/4 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia

Lisäksi

vuoka 12:lle muffinille
1 tl
leivontamargariinia (maidotonta)
1/4 dl
kaurajuomaa
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
leivontamargariinia (maidotonta)
2

Taikinan kohotessa tee täyte sekoittamalla huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.

75 g
leivontamargariinia (maidotonta)
3/4 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
3

Voitele muffinivuoan syvennykset margariinilla. Kauli taikina 35 x 45 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Taittele levy pituussuunnassa kolminkerroin.

vuoka 12:lle muffinille
1 tl
leivontamargariinia (maidotonta)
4

Leikkaa levy noin 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa kuhunkin suikaleeseen kolme säiettä letitystä varten, jätä ylhäältä sentin verran kiinni. Letitä säikeet.

5

Kääri pullat rullalle ja aseta muffinivuokaan saumakohta alaspäin. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele pullat kaurajuomalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet pullat vuoasta ja anna jäähtyä leivinliinan alla. Viimeistele pullat tomusokerilla.

1/4 dl
kaurajuomaa
tomusokeria
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2021
|
Muokattu: 12.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

276

1153

9,9 g

2,9 g

40,4 g

11,2 g

1,8 g

5,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kardemummaa,

2 tl kanelia,

vuoka 12:lle muffinille,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli