Vegaaninen suklaatorttu
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaaninen suklaatorttu koostuu rapeasta taateli-pähkinäpohjasta ja samettisesta suklaaganachetäytteestä. Torttu koristellaan näyttävästi hedelmillä ja marjoilla.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) hasselpähkinöitä |
| 200 g | (1 ps) (pehmeitä) kuivattuja taateleita |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1/2 dl | agave- tai vaahterasiirappia |
| Täyte | |
| 290 g | (2 levyä) vegaanista tummaa suklaata (esim. panda) |
| 2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| ripaus suolaa | |
| Koristeluun | |
| pensasmustikoita | |
| viikunoita | |
- 1.
Rouhi pähkinät monitoimikoneessa. Ota 2 rkl rouhetta talteen koristelua varten. Lisää taatelit, mantelijauhe ja siirappi. Hienonna karkeaksi seokseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- 2.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3.
Valmista täyte. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kaurasekoite lähes kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää suklaa ja sokeri kattilaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Mausta vaniljasokerilla ja suolalla, sekoita tasaiseksi.
- 4.
Kaada hieman jäähtynyt täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja siirrä torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 5.
Ota suklaatorttu huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele torttu pensasmustikoilla, viikunoilla ja pähkinärouheella.
Vegaaninen suklaatorttu
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Vegaaninen suklaatorttu koostuu rapeasta taateli-pähkinäpohjasta ja samettisesta suklaaganachetäytteestä. Torttu koristellaan näyttävästi hedelmillä ja marjoilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | (1 ps) hasselpähkinöitä |
| 200 g | (1 ps) (pehmeitä) kuivattuja taateleita |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1/2 dl | agave- tai vaahterasiirappia |
Täyte | |
| 290 g | (2 levyä) vegaanista tummaa suklaata (esim. panda) |
| 2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| ripaus suolaa | |
Koristeluun | |
| pensasmustikoita | |
| viikunoita | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Rouhi pähkinät monitoimikoneessa. Ota 2 rkl rouhetta talteen koristelua varten. Lisää taatelit, mantelijauhe ja siirappi. Hienonna karkeaksi seokseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) hasselpähkinöitä 200 g (1 ps) (pehmeitä) kuivattuja taateleita 80 g (1 ps) mantelijauhetta 1/2 dl agave- tai vaahterasiirappia - 2
Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3
Valmista täyte. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kaurasekoite lähes kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää suklaa ja sokeri kattilaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Mausta vaniljasokerilla ja suolalla, sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 290 g (2 levyä) vegaanista tummaa suklaata (esim. panda) 2 dl (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 2 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa - 4
Kaada hieman jäähtynyt täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja siirrä torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 5
Ota suklaatorttu huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele torttu pensasmustikoilla, viikunoilla ja pähkinärouheella.
Määrä Ainesosa pensasmustikoita viikunoita
Vinkki: Tarjoa suklaatortun kanssa vegaanista vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Ravintosisältö
428
Energiaa kcal
1790
Energiaa kj
28,4 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,4 g
Hiilihydraatteja
31,6 g
Sokereita
7,4 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
428
Energiaa kcal
1790
Energiaa kj
28,4 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,4 g
Hiilihydraatteja
31,6 g
Sokereita
7,4 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, pensasmustikoita, viikunoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























