Vegaaniset cookiet
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Amerikkalaiset suklaakeksit eli cookiet ovat reunoilta rapeita ja sisältä ihanan sitkeitä. Vegaaniset keksit maustetaan suklaan lisäksi pekaanipähkinöillä.
| 125 g | vegaanista margariinia (esim. eleplant) |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 80 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 145 g | (1 levy) vegaanista tummaa suklaata (esim. panda) |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurajuomaa |
- 1.
Rouhi pähkinät ja suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää suklaa- ja pähkinärouhe, vaniljasokeri sekä suola.
- 2.
Yhdistä leivinjauhe ja sooda jauhoihin. Sekoita jauhot kaurajuoman kanssa vähitellen taikinaan.
- 3.
Nostele lusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä reilusti ympärille tilaa, sillä pikkuleivät leviävät paistettaessa. Paistaa 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Vedä cookiet pelliltä pois leivinpaperin kanssa. Jos keksit ovat tarttuneet toisiinsa kiinni, leikkaa ne heti veitsellä irti. Anna keksien jäähtyä leivinpaperin päällä.
Vegaaniset cookiet
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Amerikkalaiset suklaakeksit eli cookiet ovat reunoilta rapeita ja sisältä ihanan sitkeitä. Vegaaniset keksit maustetaan suklaan lisäksi pekaanipähkinöillä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | vegaanista margariinia (esim. eleplant) |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 80 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 145 g | (1 levy) vegaanista tummaa suklaata (esim. panda) |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurajuomaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Rouhi pähkinät ja suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää suklaa- ja pähkinärouhe, vaniljasokeri sekä suola.
Määrä Ainesosa 80 g (1 ps) pekaanipähkinöitä 145 g (1 levy) vegaanista tummaa suklaata (esim. panda) 125 g vegaanista margariinia (esim. eleplant) 1 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 1 tl vaniljasokeria 1/4 tl suolaa - 2
Yhdistä leivinjauhe ja sooda jauhoihin. Sekoita jauhot kaurajuoman kanssa vähitellen taikinaan.
Määrä Ainesosa 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl ruokasoodaa 4 dl vehnäjauhoja 1 dl kaurajuomaa - 3
Nostele lusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä reilusti ympärille tilaa, sillä pikkuleivät leviävät paistettaessa. Paistaa 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Vedä cookiet pelliltä pois leivinpaperin kanssa. Jos keksit ovat tarttuneet toisiinsa kiinni, leikkaa ne heti veitsellä irti. Anna keksien jäähtyä leivinpaperin päällä.
Taikinasta tulee kaksi pellillistä cookieita. Tee seuraava erä valmiiksi leivinpaperille ensimmäisen pellillisen paistuessa.
Ravintosisältö
115
Energiaa kcal
483
Energiaa kj
6,1 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,4 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
115
Energiaa kcal
483
Energiaa kj
6,1 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,4 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























