Vegaaninen porkkanakakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaninen porkkanakakku

Vegaaninen porkkanakakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Porkkanakakku on klassikkoleivonnainen, jonka voi leipoa mainiosti myös vegaanisena. Silkkisen kuorrutteen alla piilee mehevä ja mausteinen kakkupohja.

Ainekset

300 g
(2-4 kpl) porkkanaa
3 1/2 dl
fariinisokeria
2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
kaurajuomaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua neilikkaa

kuorrute

50 g
vegaanista margariinia
150 g
kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. Oatly påMackan)
1 dl
tomusokeria

lisäksi

1 tl
margariinia (vegaanista)
2 rkl
korppujauhoja
1/2 dl
mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.

300 g
(2-4 kpl) porkkanaa
2

Sekoita fariinisokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne ja porkkanaraaste kaurajuomaseokseen. Sekoita tasaiseksi.

3 1/2 dl
fariinisokeria
2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
kaurajuomaa
1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
kanelia
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

2 rkl
korppujauhoja
1 tl
margariinia (vegaanista)
4

Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja kaurapohjainen levite. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla muutama minuutti ahkerasti sekoitellen.

1 dl
tomusokeria
150 g
kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. Oatly påMackan)
50 g
vegaanista margariinia
5

Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla. Säilytä kakku jääkaapissa.

1/2 dl
mantelilastuja

Tuplaa ainekset, jos haluat valmistaa pellillisen porkkanakakkua.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.11.2019
Muokattu: 11.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1876

448

20,9 g

2,5 g

59,3 g

33,7 g

2,3 g

4,6 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim, Oatly påMackan).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli