Vegaaninen porkkanakakku
60 min

Nappaa talteen!
Porkkanakakku on klassikkoleivonnainen, jonka voi leipoa mainiosti myös vegaanisena. Silkkisen kuorrutteen alla piilee mehevä ja mausteinen kakkupohja.
| 300 g | (2-4 kpl) porkkanaa |
| 3 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 dl | kaurajuomaa |
| 5 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua neilikkaa |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 50 g | vegaanista margariinia |
| 150 g | kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. oatly påmackan) |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
| Lisäksi | |
| 1 tl | margariinia (vegaanista) |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 15 g | (1/2 dl) mantelilastuja |
- 1.
Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.
- 2.
Sekoita fariinisokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne ja porkkanaraaste kaurajuomaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4.
Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja kaurapohjainen levite. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla muutama minuutti sekoitellen.
- 5.
Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Vegaaninen porkkanakakku
arvosana4/5
60 min
Porkkanakakku on klassikkoleivonnainen, jonka voi leipoa mainiosti myös vegaanisena. Silkkisen kuorrutteen alla piilee mehevä ja mausteinen kakkupohja.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2-4 kpl) porkkanaa |
| 3 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 dl | kaurajuomaa |
| 5 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua neilikkaa |
Kuorrute | |
| 50 g | vegaanista margariinia |
| 150 g | kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. oatly påmackan) |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
Lisäksi | |
| 1 tl | margariinia (vegaanista) |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 15 g | (1/2 dl) mantelilastuja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.
Määrä Ainesosa 300 g (2-4 kpl) porkkanaa - 2
Sekoita fariinisokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne ja porkkanaraaste kaurajuomaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl fariinisokeria 2 dl rypsiöljyä 1 1/2 dl kaurajuomaa 1/2 dl perunajauhoja 2 tl leivinjauhetta 1/2 tl jauhettua neilikkaa 1 tl kanelia 5 1/2 dl vehnäjauhoja - 3
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 rkl korppujauhoja 1 tl margariinia (vegaanista) - 4
Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja kaurapohjainen levite. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla muutama minuutti sekoitellen.
Määrä Ainesosa 60 g (1 dl) tomusokeria 150 g kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. oatly påmackan) 50 g vegaanista margariinia - 5
Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 15 g (1/2 dl) mantelilastuja
Tuplaa ainekset, jos haluat valmistaa pellillisen porkkanakakkua.
Ravintosisältö
463
Energiaa kcal
1940
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
31,8 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
463
Energiaa kcal
1940
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
57,8 g
Hiilihydraatteja
31,8 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl jauhettua neilikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























