Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.
Sekoita fariinisokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne ja porkkanaraaste kaurajuomaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja kaurapohjainen levite. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla muutama minuutti ahkerasti sekoitellen.
Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Tuplaa ainekset, jos haluat valmistaa pellillisen porkkanakakkua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1876
448
20,9 g
2,5 g
59,3 g
33,7 g
2,3 g
4,6 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim, Oatly påMackan).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli