Vegaaninen porkkanakakku

arvosana4/5

(5)arviota
12 Annosta

60 min

Porkkanakakku on klassikkoleivonnainen, jonka voi leipoa mainiosti myös vegaanisena. Silkkisen kuorrutteen alla piilee mehevä ja mausteinen kakkupohja.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2-4 kpl) porkkanaa
3 1/2 dlfariinisokeria
2 dlrypsiöljyä
1 1/2 dlkaurajuomaa
5 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/2 tljauhettua neilikkaa

Kuorrute

50 gvegaanista margariinia
150 gkaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. oatly påmackan)
60 g(1 dl) tomusokeria

Lisäksi

1 tlmargariinia (vegaanista)
2 rklkorppujauhoja
15 g(1/2 dl) mantelilastuja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.

    MääräAinesosa
    300 g(2-4 kpl) porkkanaa
  2. 2

    Sekoita fariinisokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne ja porkkanaraaste kaurajuomaseokseen. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlfariinisokeria
    2 dlrypsiöljyä
    1 1/2 dlkaurajuomaa
    1/2 dlperunajauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tljauhettua neilikkaa
    1 tlkanelia
    5 1/2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 rklkorppujauhoja
    1 tlmargariinia (vegaanista)
  4. 4

    Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja kaurapohjainen levite. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla muutama minuutti sekoitellen.

    MääräAinesosa
    60 g(1 dl) tomusokeria
    150 gkaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim. oatly påmackan)
    50 gvegaanista margariinia
  5. 5

    Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla. Säilytä kakku jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    15 g(1/2 dl) mantelilastuja

Tuplaa ainekset, jos haluat valmistaa pellillisen porkkanakakkua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl jauhettua neilikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
11.11.2019
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä