Munaton tiikerikakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kahvipöydän klassikko voidaan tehdä helposti myös munattomana ja maidottomana. Kuohkeassa vegaanisessa kuivakakussa kananmunan korvaa viinietikka, joka ei kuitenkaan maistu lopputuloksessa ollenkaan.
| 150 g | leivontamargariinia (maidoton) |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia") |
| 3 rkl | valkoviinietikkaa |
| 3 dl | erikoisvehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | soodaa |
| 1 rkl | kaakaojauhetta |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 50 g | leivontamargariinia (maidoton) |
| 50 g | tummaa suklaata (maidoton) |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 tl | kaakaojauhetta |
- 1.
Vaahdota pehmeää margariinia ja sokeria 5–8 minuuttia. Lisää soijavalmiste ja etikka pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
- 2.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sooda. Älä vatkaa jauhoja taikinaan vaan siivilöi ne neljässä erässä ja sekoita varovasti käännellen taikinaan. Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kaakaojauhe.
- 3.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikinat vuokaan kerroksittain. Paista 180-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4.
Kumoa jäähtynyt kakku. Sulata margariini ja suklaa. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe joukkoon. Levitä kakun päälle.
Munaton tiikerikakku
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kahvipöydän klassikko voidaan tehdä helposti myös munattomana ja maidottomana. Kuohkeassa vegaanisessa kuivakakussa kananmunan korvaa viinietikka, joka ei kuitenkaan maistu lopputuloksessa ollenkaan.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | leivontamargariinia (maidoton) |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia") |
| 3 rkl | valkoviinietikkaa |
| 3 dl | erikoisvehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | soodaa |
| 1 rkl | kaakaojauhetta |
Kuorrute | |
| 50 g | leivontamargariinia (maidoton) |
| 50 g | tummaa suklaata (maidoton) |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 tl | kaakaojauhetta |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Vaahdota pehmeää margariinia ja sokeria 5–8 minuuttia. Lisää soijavalmiste ja etikka pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
Määrä Ainesosa 150 g leivontamargariinia (maidoton) 2 dl sokeria 3 rkl valkoviinietikkaa 2 dl maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia") - 2
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sooda. Älä vatkaa jauhoja taikinaan vaan siivilöi ne neljässä erässä ja sekoita varovasti käännellen taikinaan. Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kaakaojauhe.
Määrä Ainesosa 3 dl erikoisvehnäjauhoja 1 1/2 tl leivinjauhetta 1/2 tl soodaa 1 tl vaniljasokeria 1 rkl kaakaojauhetta - 3
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikinat vuokaan kerroksittain. Paista 180-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 150 g leivontamargariinia (maidoton) 3 dl erikoisvehnäjauhoja - 4
Kumoa jäähtynyt kakku. Sulata margariini ja suklaa. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe joukkoon. Levitä kakun päälle.
Määrä Ainesosa 50 g tummaa suklaata (maidoton) 50 g leivontamargariinia (maidoton) 2 tl kaakaojauhetta 1 1/2 dl tomusokeria
Ravintosisältö
364
Energiaa kcal
1522
Energiaa kj
18,6 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,7 g
Hiilihydraatteja
29,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
364
Energiaa kcal
1522
Energiaa kj
18,6 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,7 g
Hiilihydraatteja
29,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























