Vaahdota pehmeää margariinia ja sokeria 5–8 minuuttia. Lisää soijavalmiste ja etikka pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sooda. Älä vatkaa jauhoja taikinaan vaan siivilöi ne neljässä erässä ja sekoita varovasti käännellen taikinaan. Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kaakaojauhe.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikinat vuokaan kerroksittain. Paista 180-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kumoa jäähtynyt kakku. Sulata voi ja suklaa. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe joukkoon. Levitä kakun päälle.
Vegaanisen kakun saat käyttämällä laktoositonta vegaanista margariinia ja vegaanista suklaata.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1468
351
17,9 g
8,2 g
43,4 g
28,8 g
1,2 g
3,1 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia"),
1,5 tl Leivinjauhetta,
1 tl Vaniljasokeria,
0,5 tl Soodaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli