Vegaaninen mangojuustokakku

arvosana5/5

(6)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Suositun mangojuustokakun vegaaninen versio valmistuu ilman liivatetta agar agarin avulla. Reilu reunoille nostettu keksipohja täytetään omenamehun raikastamalla mangotäytteellä.

Ainekset

MääräAinesosa
300 gdivestivekeksejä
125 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)

Täyte

400 g(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original)
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 tlraastettua limenkuorta (luomu)
2 1/2 dl(1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. fazer aito)
2 1/2 dl(½ prk) mangososetta
2 dlomenatäysmehua
6 tlagar agar -hyytelöimisjauhetta (meira)

Kiille

2 1/2 dl(½ prk) mangososetta
2 rklomenatäysmehua
1/2 tlagar agar -hyytelöimisjauhetta (meira)

Koristeluun

passiohedelmää
mintunlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

  2. 2

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    MääräAinesosa
    300 gdivestivekeksejä
    125 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
  3. 3

    Valmista täyte. Vatkaa vegaaninen tuorejuusto, sokerit ja limen kuoriraaste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original)
    1 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1 tlraastettua limenkuorta (luomu)
    2 1/2 dl(1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. fazer aito)
  4. 4

    Sekoita täytteen mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täytteeseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(½ prk) mangososetta
    2 dlomenatäysmehua
    6 tlagar agar -hyytelöimisjauhetta (meira)
  5. 5

    Valmista kiille. Sekoita mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta hyytyneen kakun päälle, jotta saat kauniin pinnan. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(½ prk) mangososetta
    2 rklomenatäysmehua
    1/2 tlagar agar -hyytelöimisjauhetta (meira)
  6. 6

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele passiohedelmällä ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    passiohedelmää
    mintunlehtiä

Vinkki: Jos kiilteeseen tulee ilmakuplia, voit rikkoa ne hammastikun avulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl raastettua limenkuorta (luomu), passiohedelmää, mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä