Pese porkkanat, perunat ja punajuuret. Keitä ne erikseen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.
Kuori sipuli ja omena. Leikkaa ne ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjoiluastiaan omina ryhminään niin, että kukin aineksista muodostaa raidan.
Vaahdota kerma ja mausta se etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Tarjoa rosolli kastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit keittää ja paloitella juurekset jo edellisenä päivänä, mutta yhdistä ne vasta juuri ennen tarjoamista, jotta punajuuri ei ehdi värjätä muita kasviksia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
88
369
5,5 g
3,6 g
7,7 g
5,0 g
1,8 g
1,1 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä,
2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä,
ripaus valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli