Munakoisosilli

arvosana5/5

(3)arviota
6 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Vegaaninen silli tehdään munakoisosta ja upotetaan sinappiseen kastikkeeseen. Munakoisosilli maistuu ihanalta uusien perunoiden kaverina tai leivän päällä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmunakoiso
1/2 kplruukkua tilliä
2 dlmajoneesia (vegaanista)
2 rkldijoninsinappia
1 rklsitruunanmehua
1 tlomenaviinietikkaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele munakoiso ja leikkaa se pitkittäin 1 cm:n viipaleiksi ja edelleen 1 x 3 cm:n paloiksi. Keitä paloja suolatussa vedessä (1 tl suolaa/2 l vettä) 5 minuuttia. Jäähdytä siivilässä.

    MääräAinesosa
    1 kplmunakoiso
  2. 2

    Hienonna tilli. Sekoita loput munakoisosillin ainekset keskenään, lisää tilli ja munakoisot. Anna maustua kylmässä noin tunti.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä
    2 dlmajoneesia (vegaanista)
    2 rkldijoninsinappia
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlomenaviinietikkaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä