Kranssisalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juhlapöydän kaunein salaatti on tehty makeista hedelmistä, suolaisen täyteläisestä sinihomejuustosta, rapeista pähkinöistä ja makean kirpeästä kastikkeesta. Joulupöydän kruunaava kranssisalaatti on helppo ja nopea valmistaa.
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 250 g | (½ rs, à 500 g) tummia viinirypäleitä |
| 1 kpl | päärynä |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 170 g | (1 pkt) sinihomejuustoa |
| Hunaja-sitruunavinegretti | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
- 1.
Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Pese viinirypäleet ja päärynä. Jätä viinirypäleet kokonaisiksi tai puolita tarvittaessa suurimmat. Halutessasi kuori päärynä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät. Leikkaa juusto paloiksi.
- 2.
Asettele salaatit, rypäleet, päärynät ja pähkinät kranssin muotoon vadille. Laita juustot kranssin keskelle.
- 3.
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Pirskota kastike salaatin pinnalle
Kranssisalaatti
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Juhlapöydän kaunein salaatti on tehty makeista hedelmistä, suolaisen täyteläisestä sinihomejuustosta, rapeista pähkinöistä ja makean kirpeästä kastikkeesta. Joulupöydän kruunaava kranssisalaatti on helppo ja nopea valmistaa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 250 g | (½ rs, à 500 g) tummia viinirypäleitä |
| 1 kpl | päärynä |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 170 g | (1 pkt) sinihomejuustoa |
Hunaja-sitruunavinegretti | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Pese viinirypäleet ja päärynä. Jätä viinirypäleet kokonaisiksi tai puolita tarvittaessa suurimmat. Halutessasi kuori päärynä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät. Leikkaa juusto paloiksi.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) salaattisekoitusta 250 g (½ rs, à 500 g) tummia viinirypäleitä 1 kpl päärynä 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä 170 g (1 pkt) sinihomejuustoa - 2
Asettele salaatit, rypäleet, päärynät ja pähkinät kranssin muotoon vadille. Laita juustot kranssin keskelle.
- 3
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Pirskota kastike salaatin pinnalle
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 rkl sitruunanmehua
Ravintosisältö
278
Energiaa kcal
1164
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
278
Energiaa kcal
1164
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























