Kranssisalaatti

arvosana4/5

(12)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Juhlapöydän kaunein salaatti on tehty makeista hedelmistä, suolaisen täyteläisestä sinihomejuustosta, rapeista pähkinöistä ja makean kirpeästä kastikkeesta. Joulupöydän kruunaava kranssisalaatti on helppo ja nopea valmistaa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 ps) salaattisekoitusta
250 g(½ rs, à 500 g) tummia viinirypäleitä
1 kplpäärynä
100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
170 g(1 pkt) sinihomejuustoa

Hunaja-sitruunavinegretti

2 rklrypsiöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 rklsitruunanmehua

Valmistus

  1. 1

    Tarvittaessa huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Pese viinirypäleet ja päärynä. Jätä viinirypäleet kokonaisiksi tai puolita tarvittaessa suurimmat. Halutessasi kuori päärynä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät. Leikkaa juusto paloiksi.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta
    250 g(½ rs, à 500 g) tummia viinirypäleitä
    1 kplpäärynä
    100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
    170 g(1 pkt) sinihomejuustoa
  2. 2

    Asettele salaatit, rypäleet, päärynät ja pähkinät kranssin muotoon vadille. Laita juustot kranssin keskelle.

  3. 3

    Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Pirskota kastike salaatin pinnalle

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    1 rklsitruunanmehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä