Paahdettu rosolli ja punajuurikastike | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu rosolli ja punajuurikastike

Paahdettu rosolli ja punajuurikastike

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Joulun juuressalaatti maistuu myös paahdettuna! Perinteinen rosolli saa täyteläisemmän maun, kun paahdat juurekset uunissa. Tarjoa värikäs uunirosolli vegaanisen punajuurikastikkeen kanssa.

Ainekset

paahdettu rosolli

3 kpl
porkkanaa
3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
5 kpl
punajuurta
1 kpl
punasipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
omenaa (kotimaista)
2 kpl
maustekurkkua

punajuurikastike

200 g
(1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)
1/2 dl
paahdettuja punajuurikuutioita rosollista
1 tl
omenaviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori punajuuret, porkkanat ja perunat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, kääntele ja levitä tasaisesti leivinpaperille pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kääntele paiston puolessa välissä.

5 kpl
punajuurta
3 kpl
porkkanaa
3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
1 kpl
punasipuli
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
2

Huuhtele ja kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja kurkut.

2 kpl
omenaa (kotimaista)
2 kpl
maustekurkkua
3

Ota ½ dl paahdettua punajuurta kastiketta varten. Sekoita rosollin ainekset kulhossa.

1/2 dl
paahdettuja punajuurikuutioita rosollista
4

Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja tarjoa rosollin kanssa.

200 g
(1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)
1/2 dl
paahdettuja punajuurikuutioita rosollista
1 tl
omenaviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Korvaa vegaaninen kaurafraiche ranskankermalla.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

331

79

1,9 g

0,1 g

12,1 g

8,5 g

3,3 g

1,4 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche),

0,5 dl paahdettuja punajuurikuutioita rosollista,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli