Paahdettu rosolli ja punajuurikastike
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulun juuressalaatti maistuu myös paahdettuna! Perinteinen rosolli saa täyteläisemmän maun, kun paahdat juurekset uunissa. Tarjoa värikäs uunirosolli vegaanisen punajuurikastikkeen kanssa.
| Paahdettu rosolli | |
|---|---|
| 3 kpl | porkkanaa |
| 3 kpl | perunaa (kiinteä lajike) |
| 5 kpl | punajuurta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | omenaa (kotimaista) |
| 2 kpl | maustekurkkua |
| Punajuurikastike | |
| 200 g | (1 prk) kaurafraichea |
| 1/2 dl | paahdettuja punajuurikuutioita rosollista |
| 1 tl | omenaviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Pese ja kuori punajuuret, porkkanat ja perunat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, kääntele ja levitä tasaisesti leivinpaperille pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kääntele paiston puolessa välissä.
- 2.
Huuhtele ja kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja kurkut.
- 3.
Ota sivuun ½ dl paahdettua punajuurta kastiketta varten. Sekoita rosollin ainekset kulhossa.
- 4.
Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja tarjoa rosollin kanssa.
Paahdettu rosolli ja punajuurikastike
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Joulun juuressalaatti maistuu myös paahdettuna! Perinteinen rosolli saa täyteläisemmän maun, kun paahdat juurekset uunissa. Tarjoa värikäs uunirosolli vegaanisen punajuurikastikkeen kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Paahdettu rosolli | |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 3 kpl | perunaa (kiinteä lajike) |
| 5 kpl | punajuurta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | omenaa (kotimaista) |
| 2 kpl | maustekurkkua |
Punajuurikastike | |
| 200 g | (1 prk) kaurafraichea |
| 1/2 dl | paahdettuja punajuurikuutioita rosollista |
| 1 tl | omenaviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese ja kuori punajuuret, porkkanat ja perunat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, kääntele ja levitä tasaisesti leivinpaperille pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kääntele paiston puolessa välissä.
Määrä Ainesosa 5 kpl punajuurta 3 kpl porkkanaa 3 kpl perunaa (kiinteä lajike) 1 kpl punasipuli 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 2
Huuhtele ja kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja kurkut.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa (kotimaista) 2 kpl maustekurkkua - 3
Ota sivuun ½ dl paahdettua punajuurta kastiketta varten. Sekoita rosollin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl paahdettuja punajuurikuutioita rosollista - 4
Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja tarjoa rosollin kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kaurafraichea 1/2 dl paahdettuja punajuurikuutioita rosollista 1 tl omenaviinietikkaa 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Korvaa vegaaninen kaurafraiche ranskankermalla. Huomioi, että resepti ei ole silloin enää vegaaninen.
Ravintosisältö
144
Energiaa kcal
602
Energiaa kj
8,1 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
9,1 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
144
Energiaa kcal
602
Energiaa kj
8,1 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
9,1 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























