Talvisalaatti sahramivinegretillä
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Talven näyttävin salaatti on täynnä väriä ja makua. Viimeistele salaatti juhlavalla sahramivinegretillä, jonka voit sekoittaa salaatin joukkoon tai tarjota erikseen.
| 150 g | (¼) punakaalia |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 3 kpl | klementiiniä |
| 1 kpl | granaattiomena |
| Sahramivinegretti | |
|---|---|
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1/4 g | (½ ps) sahramia |
| 1 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
- 1.
Huuhtele ja suikaloi kaali. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Asettele kaali ja pinaatti isolle vadille. Huuhtele, kuori ja viipaloi klementiinit, lisää salaattiin. Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla kuorta kauhalla. Ripottele siemenet salaattiin.
- 2.
Yhdistä etikka, sinappi, sahrami, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarjoa vinegretti erikseen tai sekoita salaattiin.
Talvisalaatti sahramivinegretillä
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Talven näyttävin salaatti on täynnä väriä ja makua. Viimeistele salaatti juhlavalla sahramivinegretillä, jonka voit sekoittaa salaatin joukkoon tai tarjota erikseen.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (¼) punakaalia |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 3 kpl | klementiiniä |
| 1 kpl | granaattiomena |
Sahramivinegretti | |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1/4 g | (½ ps) sahramia |
| 1 tl | sokeria |
| ripaus suolaa | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja suikaloi kaali. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Asettele kaali ja pinaatti isolle vadille. Huuhtele, kuori ja viipaloi klementiinit, lisää salaattiin. Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla kuorta kauhalla. Ripottele siemenet salaattiin.
Määrä Ainesosa 150 g (¼) punakaalia 70 g (1 ps) babypinaattia 3 kpl klementiiniä 1 kpl granaattiomena - 2
Yhdistä etikka, sinappi, sahrami, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarjoa vinegretti erikseen tai sekoita salaattiin.
Määrä Ainesosa 2 rkl valkoviinietikkaa 1 tl dijoninsinappia 1/4 g (½ ps) sahramia 1 tl sokeria ripaus suolaa 1/2 dl rypsiöljyä
Ravintosisältö
110
Energiaa kcal
458
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
110
Energiaa kcal
458
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl valkoviinietikkaa, 0.25 g (½ ps) sahramia, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























