Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Talvisalaatti sahramivinegretillä

Talvisalaatti sahramivinegretillä

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Talven näyttävin salaatti on täynnä väriä ja makua. Viimeistele salaatti juhlavalla sahramivinegretillä.

Ainekset

150 g
(¼) punakaalia
70 g
(1 ps) babypinaattia
3 kpl
klementiiniä
1 kpl
granaattiomena

sahramivinegretti

2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
dijoninsinappia
1/4 g
(½ ps) sahramia
1 tl
sokeria
ripaus suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja suikaloi kaali. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Asettele kaali ja pinaatti isolle vadille. Huuhtele, kuori ja viipaloi klementiinit, lisää salaattiin. Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla kuorta kauhalla. Ripottele siemenet salaattiin.

150 g
(¼) punakaalia
70 g
(1 ps) babypinaattia
3 kpl
klementiiniä
1 kpl
granaattiomena
2

Yhdistä etikka, sinappi, sahrami, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarjoa vinegretti erikseen tai sekoita salaattiin.

2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
dijoninsinappia
1/4 g
(½ ps) sahramia
1 tl
sokeria
ripaus suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

110

458

7,8 g

0,5 g

7,3 g

7,0 g

2,2 g

1,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl valkoviinietikkaa,

0,25 g (½ ps) sahramia,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli