Talvisalaatti sahramivinegretillä

arvosana5/5

(3)arviota
6 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Talven näyttävin salaatti on täynnä väriä ja makua. Viimeistele salaatti juhlavalla sahramivinegretillä, jonka voit sekoittaa salaatin joukkoon tai tarjota erikseen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
150 g(¼) punakaalia
70 g(1 ps) babypinaattia
3 kplklementiiniä
1 kplgranaattiomena

Sahramivinegretti

2 rklvalkoviinietikkaa
1 tldijoninsinappia
1/4 g(½ ps) sahramia
1 tlsokeria
ripaus suolaa
1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja suikaloi kaali. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Asettele kaali ja pinaatti isolle vadille. Huuhtele, kuori ja viipaloi klementiinit, lisää salaattiin. Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla kuorta kauhalla. Ripottele siemenet salaattiin.

    MääräAinesosa
    150 g(¼) punakaalia
    70 g(1 ps) babypinaattia
    3 kplklementiiniä
    1 kplgranaattiomena
  2. 2

    Yhdistä etikka, sinappi, sahrami, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarjoa vinegretti erikseen tai sekoita salaattiin.

    MääräAinesosa
    2 rklvalkoviinietikkaa
    1 tldijoninsinappia
    1/4 g(½ ps) sahramia
    1 tlsokeria
    ripaus suolaa
    1/2 dlrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl valkoviinietikkaa, 0.25 g (½ ps) sahramia, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä