Punakaalilaatikko

arvosana3/5

(7)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Mehevä punakaalilaatikko sopii jouluruokien lisukkeeksi. Herkullisessa uunissa haudutetussa punakaalissa on makean pehmeä maku. Voit valmistaa vuoan hyvissä ajoin etukäteen ja maku vain paranee.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpunakaalia
2 kplsipulia
1 rklrypsiöljyä
2 kplomenaa (kotimaista)
150 g(3 kpl) etikkapunajuurta
1 rklrosmariinia hienonnettuna
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
3 dlvettä
1/2 dletikkapunajuurien lientä
1 dlsiirappia
25 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali ja poista kova kantaosa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Ruskista sipulit öljyssä isolla pannulla ja kaada vuokaan (vetoisuus noin 3 litraa). Ruskista myös kaali parissa erässä ja kaada vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kgpunakaalia
    2 kplsipulia
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Pese omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Raasta etikkapunajuuret. Lisää omenat ja punajuuret vuokaan. Sekoita rosmariini, pippuri ja suola joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 kplomenaa (kotimaista)
    150 g(3 kpl) etikkapunajuurta
    1 rklrosmariinia hienonnettuna
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kaada vuokaan keskenään sekoitettu punajuurien liemi ja vesi. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele voinokareilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita vuokaa paistamisen puolivälissä.

    MääräAinesosa
    1/2 dletikkapunajuurien lientä
    3 dlvettä
    1 dlsiirappia
    25 gvoita

Vinkki: 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia vastaa 1 tl kuivattua rosmariinia.

Vinkki: Vegaaninen punakaalilaatikko syntyy vaihtamalla voi kasvirasvaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl rosmariinia hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä