Punakaalilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punakaalilaatikko

Punakaalilaatikko

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mehevä punakaalilaatikko sopii jouluruokien lisukkeeksi. Herkullisessa uunissa haudutetussa punakaalissa on makean pehmeä maku. Voit valmistaa vuoan hyvissä ajoin etukäteen ja maku vain paranee.

Ainekset

1 kg
punakaalia
2 kpl
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
omenaa (kotimaista)
150 g
(3 kpl) etikkapunajuurta
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3 dl
vettä
1/2 dl
etikkapunajuurien lientä
1 dl
siirappia
25 g
voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja poista kova kantaosa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Ruskista sipulit öljyssä isolla pannulla ja kaada vuokaan (vetoisuus noin 3 litraa). Ruskista myös kaali parissa erässä ja kaada vuokaan.

1 kg
punakaalia
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
sipulia
2

Pese omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Raasta etikkapunajuuret. Lisää omenat ja punajuuret vuokaan. Sekoita rosmariini, pippuri ja suola joukkoon.

2 kpl
omenaa (kotimaista)
150 g
(3 kpl) etikkapunajuurta
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kaada vuokaan keskenään sekoitettu punajuurien liemi ja vesi. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele voinokareilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita vuokaa paistamisen puolivälissä.

1/2 dl
etikkapunajuurien lientä
1 dl
siirappia
25 g
voita

Vinkki: 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia vastaa 1 tl kuivattua rosmariinia.

Vinkki: Vegaaninen punakaalilaatikko syntyy vaihtamalla voi kasvirasvaan.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

628

150

4,5 g

1,8 g

22,5 g

22,5 g

3,9 g

2,5 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl rosmariinia hienonnettuna,

0,5 dl etikkapunajuurien lientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli