Punakaalilaatikko
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä punakaalilaatikko sopii jouluruokien lisukkeeksi. Herkullisessa uunissa haudutetussa punakaalissa on makean pehmeä maku. Voit valmistaa vuoan hyvissä ajoin etukäteen ja maku vain paranee.
| 1 kg | punakaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | omenaa (kotimaista) |
| 150 g | (3 kpl) etikkapunajuurta |
| 1 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 dl | vettä |
| 1/2 dl | etikkapunajuurien lientä |
| 1 dl | siirappia |
| 25 g | voita |
- 1.
Huuhtele kaali ja poista kova kantaosa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Ruskista sipulit öljyssä isolla pannulla ja kaada vuokaan (vetoisuus noin 3 litraa). Ruskista myös kaali parissa erässä ja kaada vuokaan.
- 2.
Pese omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Raasta etikkapunajuuret. Lisää omenat ja punajuuret vuokaan. Sekoita rosmariini, pippuri ja suola joukkoon.
- 3.
Kaada vuokaan keskenään sekoitettu punajuurien liemi ja vesi. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele voinokareilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita vuokaa paistamisen puolivälissä.
Punakaalilaatikko
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Mehevä punakaalilaatikko sopii jouluruokien lisukkeeksi. Herkullisessa uunissa haudutetussa punakaalissa on makean pehmeä maku. Voit valmistaa vuoan hyvissä ajoin etukäteen ja maku vain paranee.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | punakaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | omenaa (kotimaista) |
| 150 g | (3 kpl) etikkapunajuurta |
| 1 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 dl | vettä |
| 1/2 dl | etikkapunajuurien lientä |
| 1 dl | siirappia |
| 25 g | voita |
Valmistus
- 1
Huuhtele kaali ja poista kova kantaosa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Ruskista sipulit öljyssä isolla pannulla ja kaada vuokaan (vetoisuus noin 3 litraa). Ruskista myös kaali parissa erässä ja kaada vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 kg punakaalia 2 kpl sipulia 1 rkl rypsiöljyä - 2
Pese omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat. Raasta etikkapunajuuret. Lisää omenat ja punajuuret vuokaan. Sekoita rosmariini, pippuri ja suola joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa (kotimaista) 150 g (3 kpl) etikkapunajuurta 1 rkl rosmariinia hienonnettuna 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kaada vuokaan keskenään sekoitettu punajuurien liemi ja vesi. Valuta siirappi pinnalle ja viimeistele voinokareilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita vuokaa paistamisen puolivälissä.
Määrä Ainesosa 1/2 dl etikkapunajuurien lientä 3 dl vettä 1 dl siirappia 25 g voita
Vinkki: 1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia vastaa 1 tl kuivattua rosmariinia.
Vinkki: Vegaaninen punakaalilaatikko syntyy vaihtamalla voi kasvirasvaan.
Ravintosisältö
154
Energiaa kcal
645
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
22,6 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
154
Energiaa kcal
645
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
22,6 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl rosmariinia hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























