Persimon-juustosalaatti
20 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Makea persimon, täyteläinen juusto ja rapeat pähkinät ovat vastustamattoman hyvä yhdistelmä. Kokoa salaatti kranssin muotoon ja laita keskelle kulho sitruuna-hunajakastiketta.
| Ainekset | |
|---|---|
| 2 kpl | persimonia |
| 300 g | (1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. keisarinna) |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| Vinegretti | |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | hunajaa |
- 1.
Pese ja viipaloi persimonit. Leikkaa juustosta kolmionmuotoisia viipaleita. Rouhi saksanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, persimonit ja juustot kranssin muotoon vadille. Ripottele pinnalle rouhitut pähkinät.
- 2.
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Kaada vinegretti pieneen tarjoilukulhoon salaatin keskelle. Tarjoa vinegretti salaatin kanssa.
Persimon-juustosalaatti
arvosana4/5
20 min (josta 20 min aktiivista)
Makea persimon, täyteläinen juusto ja rapeat pähkinät ovat vastustamattoman hyvä yhdistelmä. Kokoa salaatti kranssin muotoon ja laita keskelle kulho sitruuna-hunajakastiketta.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 2 kpl | persimonia |
| 300 g | (1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. keisarinna) |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
Vinegretti | |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | hunajaa |
Valmistus
- 1
Pese ja viipaloi persimonit. Leikkaa juustosta kolmionmuotoisia viipaleita. Rouhi saksanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, persimonit ja juustot kranssin muotoon vadille. Ripottele pinnalle rouhitut pähkinät.
Määrä Ainesosa 2 kpl persimonia 300 g (1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. keisarinna) 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä 100 g (1 ps) jääsalaattia 1 kpl ruukku villirucolaa - 2
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Kaada vinegretti pieneen tarjoilukulhoon salaatin keskelle. Tarjoa vinegretti salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä 2 rkl sitruunanmehua 2 rkl hunajaa
Vinkki: Goudan tilalle sopii hyvin myös sinihomejuusto.
Ravintosisältö
456
Energiaa kcal
1909
Energiaa kj
35,7 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
456
Energiaa kcal
1909
Energiaa kj
35,7 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























