Persimon-juustosalaatti

arvosana4/5

(31)arviota
6 Annosta

20 min (josta 20 min aktiivista)

Makea persimon, täyteläinen juusto ja rapeat pähkinät ovat vastustamattoman hyvä yhdistelmä. Kokoa salaatti kranssin muotoon ja laita keskelle kulho sitruuna-hunajakastiketta.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

2 kplpersimonia
300 g (1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. keisarinna)
100 g (1 ps) saksanpähkinöitä
100 g(1 ps) jääsalaattia
1 kplruukku villirucolaa

Vinegretti

4 rklrypsiöljyä
2 rklsitruunanmehua
2 rklhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja viipaloi persimonit. Leikkaa juustosta kolmionmuotoisia viipaleita. Rouhi saksanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, persimonit ja juustot kranssin muotoon vadille. Ripottele pinnalle rouhitut pähkinät.

    MääräAinesosa
    2 kplpersimonia
    300 g (1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. keisarinna)
    100 g (1 ps) saksanpähkinöitä
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    1 kplruukku villirucolaa
  2. 2

    Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Kaada vinegretti pieneen tarjoilukulhoon salaatin keskelle. Tarjoa vinegretti salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    2 rklhunajaa

Vinkki: Goudan tilalle sopii hyvin myös sinihomejuusto.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä