Persimon-juustosalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persimon-juustosalaatti

Persimon-juustosalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Makea persimon, täyteläinen juusto ja rouskuvat pähkinät muodostavat vastustamattoman liiton. Salaatti kootaan kranssin muotoon ja kokonaisuuden kruunaa salaatin sydämestä tarjottava sitruuna-hunajakastike.

Ainekset

ainekset

2 kpl
persimonia
300 g
(1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. Keisarinna)
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1
ruukku villirucolaa

vinegretti

4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
hunajaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja viipaloi persimonit. Leikkaa juustosta kolmionmuotoisia viipaleita. Rouhi saksanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, persimonit ja juustot kranssin muotoon vadille. Ripottele pinnalle rouhitut pähkinät.

2 kpl
persimonia
300 g
(1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. Keisarinna)
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1
ruukku villirucolaa
2

Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Kaada vinegretti pieneen tarjoilukulhoon salaatin keskelle. Tarjoa vinegretti salaatin kanssa.

4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
hunajaa

Vinkki: Goudan tilalle sopii hyvin myös sinihomejuusto.

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1686

403

35,3 g

11,5 g

6,0 g

6,0 g

1,3 g

14,5 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl persimonia,

ruukku villirucolaa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli