Pikkelöity rosolli ja vuohenjuustovaahto

arvosana5/5

(12)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Joulumausteinen pikkelöity rosolli ja lempeä vuohenjuustovaahto tuovat uutta makua joulupöytään. Voit valmistaa rosollin hyvissä ajoin maustumaan jääkaappiin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkeskikokoista punajuurta
3 kplporkkanaa
2 kplperunaa (kiinteä lajike)
1 kplpunasipuli
1 kplomena
1 kplmaustekurkku

Liemi

3 dlvettä
2 dlsokeria
1 dlväkiviinaetikkaa
1 tlsuolaa
5 kplmaustepippuria
1 kplkanelitanko
1 kpltähtianis

Vuohenjuustovaahto

140 g(1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon)
1 dlkuohukermaa
1 rklsitruunanmehua
2 tlhunajaa
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese juurekset ja perunat. Keitä punajuuret yhdessä kattilassa ja porkkanat ja perunat toisessa kattilassa kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi jäähtyneinä.

    MääräAinesosa
    4 kplkeskikokoista punajuurta
    3 kplporkkanaa
    2 kplperunaa (kiinteä lajike)
  2. 2

    Keitä liemen aineksia kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Jäähdytä liemi.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    2 dlsokeria
    1 dlväkiviinaetikkaa
    1 tlsuolaa
    5 kplmaustepippuria
    1 kplkanelitanko
    1 kpltähtianis
  3. 3

    Kuori ja kuutioi sipuli ja pesty omena. Kuutioi kurkku. Sekoita rosollin ainekset. Valuta liemi päälle. Anna maustua peitettynä jääkaapissa 2–12 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    1 kplomena
    1 kplmaustekurkku
  4. 4

    Vaahdota juusto ja kerma. Mausta sitruunalla, hunajalla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    140 g(1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon)
    1 dlkuohukermaa
    1 rklsitruunanmehua
    2 tlhunajaa
    ripaus suolaa
  5. 5

    Valuta liemi pois rosollista. Poista halutessasi kokonaiset mausteet. Tarjoa vuohenjuustovaahdon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2022
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä