Pikkelöity rosolli ja vuohenjuustovaahto
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulumausteinen pikkelöity rosolli ja lempeä vuohenjuustovaahto tuovat uutta makua joulupöytään. Voit valmistaa rosollin hyvissä ajoin maustumaan jääkaappiin.
| 4 kpl | keskikokoista punajuurta |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | maustekurkku |
| Liemi | |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 kpl | tähtianis |
| Vuohenjuustovaahto | |
| 140 g | (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Pese juurekset ja perunat. Keitä punajuuret yhdessä kattilassa ja porkkanat ja perunat toisessa kattilassa kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi jäähtyneinä.
- 2.
Keitä liemen aineksia kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Jäähdytä liemi.
- 3.
Kuori ja kuutioi sipuli ja pesty omena. Kuutioi kurkku. Sekoita rosollin ainekset. Valuta liemi päälle. Anna maustua peitettynä jääkaapissa 2–12 tuntia.
- 4.
Vaahdota juusto ja kerma. Mausta sitruunalla, hunajalla ja suolalla.
- 5.
Valuta liemi pois rosollista. Poista halutessasi kokonaiset mausteet. Tarjoa vuohenjuustovaahdon kanssa.
Pikkelöity rosolli ja vuohenjuustovaahto
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Joulumausteinen pikkelöity rosolli ja lempeä vuohenjuustovaahto tuovat uutta makua joulupöytään. Voit valmistaa rosollin hyvissä ajoin maustumaan jääkaappiin.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | keskikokoista punajuurta |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | maustekurkku |
Liemi | |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 kpl | tähtianis |
Vuohenjuustovaahto | |
| 140 g | (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
Valmistus
- 1
Pese juurekset ja perunat. Keitä punajuuret yhdessä kattilassa ja porkkanat ja perunat toisessa kattilassa kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi jäähtyneinä.
Määrä Ainesosa 4 kpl keskikokoista punajuurta 3 kpl porkkanaa 2 kpl perunaa (kiinteä lajike) - 2
Keitä liemen aineksia kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Jäähdytä liemi.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 2 dl sokeria 1 dl väkiviinaetikkaa 1 tl suolaa 5 kpl maustepippuria 1 kpl kanelitanko 1 kpl tähtianis - 3
Kuori ja kuutioi sipuli ja pesty omena. Kuutioi kurkku. Sekoita rosollin ainekset. Valuta liemi päälle. Anna maustua peitettynä jääkaapissa 2–12 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 kpl omena 1 kpl maustekurkku - 4
Vaahdota juusto ja kerma. Mausta sitruunalla, hunajalla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 140 g (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) 1 dl kuohukermaa 1 rkl sitruunanmehua 2 tl hunajaa ripaus suolaa - 5
Valuta liemi pois rosollista. Poista halutessasi kokonaiset mausteet. Tarjoa vuohenjuustovaahdon kanssa.
Ravintosisältö
329
Energiaa kcal
1377
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,8 g
Hiilihydraatteja
38,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
329
Energiaa kcal
1377
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,8 g
Hiilihydraatteja
38,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























