
Porkkanalaatikkomureke
Ainekset
Vuoan voiteluun
Halutessasi koristeluun
Valmistus
Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä teräskattilassa (vetoisuus 2 l) muutama minuutti. Lisää vesi ja keitä 30–40 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Kaada vesi pois.
Valuta ja huuhtele linssit. Lisää kaikki ainekset kasvisten joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella kattilassa karkeaksi soseeksi.
Levitä sose öljyttyyn pitkänmalliseen leipävuokaan (vetoisuus 1,5 l). Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota murekkeen reunat vuoasta esim. puisella tai silikonisella veitsellä ja kumoa mureke tarjoilulautaselle. Leikkaa hieman jäähtynyt mureke terävällä veitsellä paloiksi.
Halutessasi koristele esimerkiksi timjamilla tai rosmariinilla, pähkinöillä ja granaattiomenansiemenillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
148
620
5,4 g
0,7 g
18,3 g
7,9 g
3,4 g
4,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl muskottipähkinää,
tuoretta timjamia tai rosmariinia,
cashewpähkinöitä,
granaattiomenansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli