Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanalaatikkomureke

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Tarjoa joulupöydässä porkkanalaatikosta tuttujen makujen siivittämää pehmeän mehevää mureketta. Kasvismureke valmistuu kätevästi yhdessä kattilassa ja uuni hoitaa kypsennyksen.

Ainekset

1 kg
porkkanoita (esim. luomuporkkana)
1 kpl
sipuli
1/2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
230 g
(1prk) punaisia linssejä (säilyke)
100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä
2 dl
korppujauhoja
2 rkl
siirappia
1 - 1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
timjamia
1/4 tl
muskottipähkinää

Vuoan voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

Halutessasi koristeluun

tuoretta timjamia tai rosmariinia
cashewpähkinöitä
granaattiomenansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä teräskattilassa (vetoisuus 2 l) muutama minuutti. Lisää vesi ja keitä 30–40 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Kaada vesi pois.

1 kg
porkkanoita (esim. luomuporkkana)
1 kpl
sipuli
1/2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
2

Valuta ja huuhtele linssit. Lisää kaikki ainekset kasvisten joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella kattilassa karkeaksi soseeksi.

230 g
(1prk) punaisia linssejä (säilyke)
100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä
2 dl
korppujauhoja
2 rkl
siirappia
1 - 1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
timjamia
1/4 tl
muskottipähkinää
3

Levitä sose öljyttyyn pitkänmalliseen leipävuokaan (vetoisuus 1,5 l). Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota murekkeen reunat vuoasta esim. puisella tai silikonisella veitsellä ja kumoa mureke tarjoilulautaselle. Leikkaa hieman jäähtynyt mureke terävällä veitsellä paloiksi.

1/2 rkl
rypsiöljyä
4

Halutessasi koristele esimerkiksi timjamilla tai rosmariinilla, pähkinöillä ja granaattiomenansiemenillä.

tuoretta timjamia tai rosmariinia
cashewpähkinöitä
granaattiomenansiemeniä
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

611

5,4 g

0,7 g

18,0 g

7,8 g

3,1 g

4,6 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl muskottipähkinää,

tuoretta timjamia tai rosmariinia,

cashewpähkinöitä,

granaattiomenansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli