Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanalaatikkomureke

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Tarjoa joulupöydässä porkkanalaatikosta tuttujen makujen siivittämää pehmeän mehevää mureketta. Kasvismureke valmistuu kätevästi yhdessä kattilassa ja uuni hoitaa kypsennyksen.

Ainekset

1 kg
porkkanoita (esim. luomuporkkana)
1 kpl
sipuli
1/2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
230 g
(1prk) punaisia linssejä (säilyke)
100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä
2 dl
korppujauhoja
2 rkl
siirappia
1 - 1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
timjamia
1/4 tl
muskottipähkinää

Vuoan voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

Halutessasi koristeluun

tuoretta timjamia tai rosmariinia
cashewpähkinöitä
granaattiomenansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä teräskattilassa (vetoisuus 2 l) muutama minuutti. Lisää vesi ja keitä 30–40 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Kaada vesi pois.

1 kg
porkkanoita (esim. luomuporkkana)
1 kpl
sipuli
1/2 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
2

Valuta ja huuhtele linssit. Lisää kaikki ainekset kasvisten joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella kattilassa karkeaksi soseeksi.

230 g
(1prk) punaisia linssejä (säilyke)
100 g
(1 ps) cashewpähkinöitä
2 dl
korppujauhoja
2 rkl
siirappia
1 - 1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
timjamia
1/4 tl
muskottipähkinää
3

Levitä sose öljyttyyn pitkänmalliseen leipävuokaan (vetoisuus 1,5 l). Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota murekkeen reunat vuoasta esim. puisella tai silikonisella veitsellä ja kumoa mureke tarjoilulautaselle. Leikkaa hieman jäähtynyt mureke terävällä veitsellä paloiksi.

1/2 rkl
rypsiöljyä
4

Halutessasi koristele esimerkiksi timjamilla tai rosmariinilla, pähkinöillä ja granaattiomenansiemenillä.

tuoretta timjamia tai rosmariinia
cashewpähkinöitä
granaattiomenansiemeniä
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

611

5,4 g

0,7 g

18,0 g

7,8 g

3,1 g

4,6 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl muskottipähkinää,

tuoretta timjamia tai rosmariinia,

cashewpähkinöitä,

granaattiomenansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli