Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuorejuustorubiini

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Labneh, jogurtista tehtävä yrttinen tuorejuusto, saa valua pari päivää jääkaapissa ennen kuin se koristellaan granaattiomenalla juhlapöydän rubiiniksi.

Ainekset

1 kpl
(400 g) paksua turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Tuoretta minttua
1/2 dl
Tuoretta persiljaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Pinnalle

1 kpl
Granaattiomena

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

1 kpl
(400 g) paksua turkkilaista jogurttia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Tuoretta minttua
1/2 dl
Tuoretta persiljaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
2

Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

3

Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.

1 kpl
Granaattiomena
4

Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 2.8.2018
|
Muokattu: 24.11.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

29

122

1,6 g

1,2 g

2,8 g

2,8 g

0,4 g

0,6 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 dl Tuoretta minttua,

0,5 dl Tuoretta persiljaa,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli