Laita jogurtti kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja hienonna yrtit jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja aseta kulhon päälle. Kaada jogurttiseos siivilään ja taittele kankaan reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita painoksi esimerkiksi säilyketölkki. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla. Anna siementen valua hetki siivilässä. Painele siemenet juuston pinnalle.
Granaattiomenalla päällystetty jogurttijuusto sopii juhlapöytään hyvän leivän tai suolakeksien kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
29
122
1,6 g
1,2 g
2,8 g
2,8 g
0,4 g
0,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
0,5 dl Tuoretta minttua,
0,5 dl Tuoretta persiljaa,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli