Antipastosalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

15 min

Isolle vadille sommiteltua antipastosalaattia syö jo silmillään. Salaatti pysyy pitkään raikkaana, kun tarjoat kastikkeen erikseen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
250 g(2 ps, à 125 g) mozzarellaminipalloja
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
100 gaurinkokuivattuja tomaatteja
1 kplruukku basilikaa
50 grucolaa
3 rklkapriksia

Kastike

1/2 dloliiviöljyä
3 rklbalsamiviinietikkaa
2 rklsitruunan mehua
1/2 kplrouhittua mustapippuria
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Valuta mozzarellat. Halkaise kirsikkatomaatit halutessasi. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Irrota basilikan lehdet. Huuhtele ja kuivaa rucola.

    MääräAinesosa
    250 g(2 ps, à 125 g) mozzarellaminipalloja
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    100 gaurinkokuivattuja tomaatteja
    1 kplruukku basilikaa
    50 grucolaa
  2. 2

    Sekoita salaattikastikkeen ainekset. Kaada kastike esimerkiksi juomalasiin. Pane lasi laakean salaattivadin keskelle.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunan mehua
    1/2 dloliiviöljyä
    3 rklbalsamiviinietikkaa
    1/2 kplrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Levitä rucola ja asettele tomaatit ja mozzarellapallot vadille. Ripottele kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit päälle. Lisää basilikanlehdet.

    MääräAinesosa
    50 grucolaa
    3 rklkapriksia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä