Antipastosalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Isolle vadille sommiteltua antipastosalaattia syö jo silmillään. Salaatti pysyy pitkään raikkaana, kun tarjoat kastikkeen erikseen.
| 250 g | (2 ps, à 125 g) mozzarellaminipalloja |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 100 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 50 g | rucolaa |
| 3 rkl | kapriksia |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | sitruunan mehua |
| 1/2 kpl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Valuta mozzarellat. Halkaise kirsikkatomaatit halutessasi. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Irrota basilikan lehdet. Huuhtele ja kuivaa rucola.
- 2.
Sekoita salaattikastikkeen ainekset. Kaada kastike esimerkiksi juomalasiin. Pane lasi laakean salaattivadin keskelle.
- 3.
Levitä rucola ja asettele tomaatit ja mozzarellapallot vadille. Ripottele kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit päälle. Lisää basilikanlehdet.
Isolle vadille sommiteltua antipastosalaattia syö jo silmillään. Salaatti pysyy pitkään raikkaana, kun tarjoat kastikkeen erikseen.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (2 ps, à 125 g) mozzarellaminipalloja |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 100 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 50 g | rucolaa |
| 3 rkl | kapriksia |
Kastike | |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | sitruunan mehua |
| 1/2 kpl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Valuta mozzarellat. Halkaise kirsikkatomaatit halutessasi. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Irrota basilikan lehdet. Huuhtele ja kuivaa rucola.
Määrä Ainesosa 250 g (2 ps, à 125 g) mozzarellaminipalloja 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja 1 kpl ruukku basilikaa 50 g rucolaa - 2
Sekoita salaattikastikkeen ainekset. Kaada kastike esimerkiksi juomalasiin. Pane lasi laakean salaattivadin keskelle.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunan mehua 1/2 dl oliiviöljyä 3 rkl balsamiviinietikkaa 1/2 kpl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa - 3
Levitä rucola ja asettele tomaatit ja mozzarellapallot vadille. Ripottele kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit päälle. Lisää basilikanlehdet.
Määrä Ainesosa 50 g rucolaa 3 rkl kapriksia
Ravintosisältö
229
Energiaa kcal
958
Energiaa kj
18,7 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
229
Energiaa kcal
958
Energiaa kj
18,7 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























