Antipastosalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Antipastosalaatti

Antipastosalaatti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Isolle vadille sommiteltua antipastosalaattia syö jo silmillään. Salaatti pysyy pitkään raikkaana, kun tarjoat kastikkeen erikseen.

Ainekset

2 kpl
(à 125 g) mozzarellaminipalloja
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
100 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 kpl
Ruukku basilikaa
2 dl
Rucolaa
3 rkl
Kapriksia

kastike

1/2 dl
Oliiviöljyä
3 rkl
Balsamiviinietikkaa
2 rkl
Sitruunan mehua
1/2 kpl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valuta mozzarellat. Halkaise kirsikkatomaatit halutessasi. Suikaloi aurinkotomaatit. Irrota basilikan lehdet.

2 kpl
(à 125 g) mozzarellaminipalloja
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
100 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 kpl
Ruukku basilikaa
2

Sekoita salaattikastikkeen ainekset. Kaada kastike esimerkiksi juomalasiin. Pane lasi laakean salaattivadin keskelle.

2 rkl
Sitruunan mehua
1/2 dl
Oliiviöljyä
3 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 kpl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
3

Levitä rucola ja asettele tomaatit ja mozzarellapallot vadille. Ripottele kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit päälle. Lisää basilikanlehdet.

2 dl
Rucolaa
3 rkl
Kapriksia
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 11.10.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

521

124

11,2 g

2,2 g

3,0 g

3,0 g

1,0 g

2,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja,

Ruukku basilikaa,

2 dl Rucolaa,

3 rkl Kapriksia,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli