Mango-lohiceviche - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mango-lohiceviche

Mango-lohiceviche
Annokset
8
Valmistusaika
Tunti
Ceviche on eteläamerikkalainen herkku, jossa kala raakakypsytetään limellä. Tämä mangoinen lohiceviche saa lempeää potkua tabascosta. Nosta tapascopullo pöytään tulisemman maun ystäville. Korianterilla viimeistelty ceviche toimii raikkaana alkupalana nachojen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
lohifileetä
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 dl
limenmehua (3–4 limeä)
1 tl
tabascoa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
mango
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
ruukku korianteria

Vinkki: Voit korvata tapascon tuoreella chilillä. Kokeile ruisnappeja cevichen kaveriksi nachojen sijaan. Mahdollinen ylijäänyt ceviche maistuu seuraavana päivänä leivän päällä, lettujen kanssa tai ruokaisassa salaatissa.

Näin teet

1

Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori sipuli. Leikkaa lohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
punasipuli (pieni)
300 g
lohifileetä
2

Yhdistä limenmehu, tapasco, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita liemi lohi-sipuliseokseen. Anna raakakypsyä ja maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

1 dl
limenmehua (3–4 limeä)
1 tl
tabascoa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
3

Lohen maustuessa poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja hienonna korianteri.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
mango
1 kpl
ruukku korianteria
4

Yhdistä mango, kirsikkatomaatit, korianteri sekä maustunut lohi liemineen. Tarjoa maissilastujen kanssa.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 16.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g63 g
Proteiinia8 g62 g
Rasvaa5 g43 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj485 3878
Energiaa kcal116 926

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl tabascoa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g63 g
Proteiinia8 g62 g
Rasvaa5 g43 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj485 3878
Energiaa kcal116 926

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl tabascoa

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.