Mango-lohiceviche | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mango-lohiceviche
Play

Mango-lohiceviche

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Ceviche on eteläamerikkalainen herkku, jossa kala raakakypsytetään limellä. Tämä mangoinen lohiceviche saa lempeää potkua tabascosta. Nosta tapascopullo pöytään tulisemman maun ystäville. Korianterilla viimeistelty ceviche toimii raikkaana alkupalana nachojen kanssa.

Ainekset

300 g
lohifileetä
1 kpl
punasipuli (pieni)
1 dl
limenmehua (3–4 limeä)
1 tl
tabascoa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
mango
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori sipuli. Leikkaa lohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
punasipuli (pieni)
300 g
lohifileetä
2

Yhdistä limenmehu, tapasco, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita liemi lohi-sipuliseokseen. Anna raakakypsyä ja maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

1 dl
limenmehua (3–4 limeä)
1 tl
tabascoa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
3

Lohen maustuessa poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja hienonna korianteri.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kpl
mango
1 kpl
ruukku korianteria
4

Yhdistä mango, kirsikkatomaatit, korianteri sekä maustunut lohi liemineen. Tarjoa maissilastujen kanssa.

Vinkki: Voit korvata tapascon tuoreella chilillä. Kokeile ruisnappeja cevichen kaveriksi nachojen sijaan. Mahdollinen ylijäänyt ceviche maistuu seuraavana päivänä leivän päällä, lettujen kanssa tai ruokaisassa salaatissa.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

485

116

5,4 g

1,0 g

7,9 g

5,1 g

1,4 g

7,8 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl tabascoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli