Mango-lohiceviche

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

60 min

Ceviche on eteläamerikkalainen herkku, jossa kala raakakypsytetään limellä. Tämä mangoinen lohiceviche saa lempeää potkua tabascosta. Korianterilla viimeistelty ceviche toimii pääruokana tortillalettujen täytteenä tai raikkaana alkupalana nachojen kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
300 glohifileetä
1 kplpunasipuli (pieni)
1 dllimenmehua (3–4 limeä)
1 tltabascoa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplmango
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori sipuli. Leikkaa lohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli (pieni)
    300 glohifileetä
  2. 2

    Yhdistä limenmehu, tabasco, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita liemi lohi-sipuliseokseen. Anna raakakypsyä ja maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dllimenmehua (3–4 limeä)
    1 tltabascoa
    1 tlsokeria
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Lohen maustuessa poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja hienonna korianteri.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    1 kplmango
    1 kplruukku korianteria
  4. 4

    Yhdistä mango, kirsikkatomaatit, korianteri sekä maustunut lohi liemineen. Tarjoa tortillalettujen täytteenä tai maissilastujen kanssa.

Vinkki: Voit korvata tabascon tuoreella chilillä. Kokeile ruisnappeja cevichen kaveriksi nachojen sijaan. Mahdollinen ylijäänyt ceviche maistuu seuraavana päivänä leivän päällä tai ruokaisassa salaatissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl tabascoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.1.2020
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä