Mango-lohiceviche
60 min

Nappaa talteen!
Ceviche on eteläamerikkalainen herkku, jossa kala raakakypsytetään limellä. Tämä mangoinen lohiceviche saa lempeää potkua tabascosta. Korianterilla viimeistelty ceviche toimii pääruokana tortillalettujen täytteenä tai raikkaana alkupalana nachojen kanssa.
| 300 g | lohifileetä |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1 dl | limenmehua (3–4 limeä) |
| 1 tl | tabascoa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | mango |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori sipuli. Leikkaa lohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
- 2.
Yhdistä limenmehu, tabasco, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita liemi lohi-sipuliseokseen. Anna raakakypsyä ja maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
- 3.
Lohen maustuessa poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja hienonna korianteri.
- 4.
Yhdistä mango, kirsikkatomaatit, korianteri sekä maustunut lohi liemineen. Tarjoa tortillalettujen täytteenä tai maissilastujen kanssa.
Mango-lohiceviche
arvosana5/5
60 min
Ceviche on eteläamerikkalainen herkku, jossa kala raakakypsytetään limellä. Tämä mangoinen lohiceviche saa lempeää potkua tabascosta. Korianterilla viimeistelty ceviche toimii pääruokana tortillalettujen täytteenä tai raikkaana alkupalana nachojen kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | lohifileetä |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1 dl | limenmehua (3–4 limeä) |
| 1 tl | tabascoa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | mango |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori sipuli. Leikkaa lohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli (pieni) 300 g lohifileetä - 2
Yhdistä limenmehu, tabasco, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita liemi lohi-sipuliseokseen. Anna raakakypsyä ja maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl limenmehua (3–4 limeä) 1 tl tabascoa 1 tl sokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl suolaa - 3
Lohen maustuessa poista mangosta kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja hienonna korianteri.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 1 kpl mango 1 kpl ruukku korianteria - 4
Yhdistä mango, kirsikkatomaatit, korianteri sekä maustunut lohi liemineen. Tarjoa tortillalettujen täytteenä tai maissilastujen kanssa.
Vinkki: Voit korvata tabascon tuoreella chilillä. Kokeile ruisnappeja cevichen kaveriksi nachojen sijaan. Mahdollinen ylijäänyt ceviche maistuu seuraavana päivänä leivän päällä tai ruokaisassa salaatissa.
Ravintosisältö
116
Energiaa kcal
485
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,9 g
Hiilihydraatteja
5,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
116
Energiaa kcal
485
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,9 g
Hiilihydraatteja
5,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl tabascoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























