Janssonin perunat | Uuniperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Janssonin perunat

Janssonin perunat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perunat ja anjovis ovat erottamaton makupari, joka taipuu uudella tavalla myös juhlapurtavaksi. Tarjoa pienet perunat kalapöydässä tai pikkujoulun sormisyötävänä.

Ainekset

500 g
pinkkejä perunoita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1
prk (125/79 g) anjovisfileitä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1/2
ruukkua ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja halkaise ne pitkittäin. Laita perunanpuolikkaat leivinpaperille pellille leikkuupuoli ylöspäin. Sivele öljyllä ja mausta suolalla. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.

500 g
pinkkejä perunoita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
2

Vatkaa ranskankerma jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääräise anjovisfileet rulliksi. Laita jokaisen perunan päälle anjovisrulla ja nokare ranskankermaa. Viimeistele mustapippurilla, sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla tai tillillä.

150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1
prk (125/79 g) anjovisfileitä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1/2
ruukkua ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 18.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

899

215

14,3 g

7,5 g

17,8 g

2,0 g

1,0 g

2,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

prk (125/79 g) anjovisfileitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli