Janssonin perunat
30 min

Nappaa talteen!
Perunat ja anjovis ovat erottamaton makupari, joka taipuu uudella tavalla myös juhlapurtavaksi. Tarjoa pienet perunat kalapöydässä tai pikkujoulun sormisyötävänä.
| 500 g | pinkkejä perunoita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 150 g | ranskankermaa (rasvaa 28 %) |
| 79 g | (1 prk 125/79 g) anjovisfileitä |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1/2 kpl | ruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja halkaise ne pitkittäin. Laita perunanpuolikkaat leivinpaperille pellille leikkuupuoli ylöspäin. Sivele öljyllä ja mausta suolalla. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.
- 2.
Vatkaa ranskankerma jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääräise anjovisfileet rulliksi. Laita jokaisen perunan päälle anjovisrulla ja nokare ranskankermaa. Viimeistele mustapippurilla, sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla tai tillillä.
Janssonin perunat
Perunat ja anjovis ovat erottamaton makupari, joka taipuu uudella tavalla myös juhlapurtavaksi. Tarjoa pienet perunat kalapöydässä tai pikkujoulun sormisyötävänä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | pinkkejä perunoita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 150 g | ranskankermaa (rasvaa 28 %) |
| 79 g | (1 prk 125/79 g) anjovisfileitä |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| 1/2 kpl | ruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja halkaise ne pitkittäin. Laita perunanpuolikkaat leivinpaperille pellille leikkuupuoli ylöspäin. Sivele öljyllä ja mausta suolalla. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g pinkkejä perunoita 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa - 2
Vatkaa ranskankerma jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääräise anjovisfileet rulliksi. Laita jokaisen perunan päälle anjovisrulla ja nokare ranskankermaa. Viimeistele mustapippurilla, sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla tai tillillä.
Määrä Ainesosa 150 g ranskankermaa (rasvaa 28 %) 79 g (1 prk 125/79 g) anjovisfileitä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl raastettua sitruunankuorta 1/2 kpl ruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna
Ravintosisältö
266
Energiaa kcal
1114
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
266
Energiaa kcal
1114
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























