Janssonin perunat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Perunat ja anjovis ovat erottamaton makupari, joka taipuu uudella tavalla myös juhlapurtavaksi. Tarjoa pienet perunat kalapöydässä tai pikkujoulun sormisyötävänä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpinkkejä perunoita
1 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
79 g(1 prk 125/79 g) anjovisfileitä
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 tlraastettua sitruunankuorta
1/2 kplruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja halkaise ne pitkittäin. Laita perunanpuolikkaat leivinpaperille pellille leikkuupuoli ylöspäin. Sivele öljyllä ja mausta suolalla. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gpinkkejä perunoita
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Vatkaa ranskankerma jämäkäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kääräise anjovisfileet rulliksi. Laita jokaisen perunan päälle anjovisrulla ja nokare ranskankermaa. Viimeistele mustapippurilla, sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla tai tillillä.

    MääräAinesosa
    150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
    79 g(1 prk 125/79 g) anjovisfileitä
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlraastettua sitruunankuorta
    1/2 kplruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukku ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä