Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo nakkikastike

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen nakkikastike on helppo tehdä. Kun käytät pakastettuja sipulikuutioita ja maustettua ruokakermaa, koko perheen lempiruoka on valmis 15 minuutissa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) nakkeja
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
(1/2 ps) sipulikuutioita (pakaste)
2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa (kolmen sipulin)
2 tl
Sinappia
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 dl
Vettä
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~13
80
/yht. 7 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Paloittele nakit. Paista nakkeja ja sipulia öljyssä pannulla, kunnes palat hieman ruskistuvat.

400 g
(1 pkt) nakkeja
100 g
(1/2 ps) sipulikuutioita (pakaste)
1 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää kerma, sinappi, tomaattipyree ja vesi pannulle. Sekoita ja anna kastikkeen kiehahtaa. Hauduta hiljaa poreillen 5 minuuttia. Sekoita hienonnettu ruohosipuli joukkoon.

2 1/2 dl
(1 prk) ruokakermaa (kolmen sipulin)
2 tl
Sinappia
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 dl
Vettä
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
3

Tarjoa juuresmuusin, suolakurkkujen ja etikkapunajuurien kanssa.

Miltä maistui?(13 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 25.12.2010
|
Muokattu: 26.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

344

1443

31,5 g

11,3 g

3,8 g

3,8 g

0,8 g

12,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli