Pohja
Paistetun juustokakun pohja on useimmiten samanlainen kuin hyydytetyissä juustokakuissa eli keksimuru-voiseos. Keksit kannattaa murskata mahdollisimman hienoksi ja tasaiseksi muruksi, jolloin seoksen painelu vuokaan on helpompaa. Kakku myös leikkaantuu tällöin tasaisemmin. Muruseosta ei kuitenkaan kannata painella voimalla liian tiiviiksi. Silloin riskinä on kova ja leikatessa sattumanvaraisesti halkeava pohja.
Paistetuissa juustokakuissa on perinteisesti korkea reuna. Keksimuru-voiseoksesta tehdyt korkeat reunat ehkäisevät täytteen paistumista kiinni kakkuvuokaan. Perussääntönä voidaan sanoa, että 200 g keksejä ja noin 100 g voita riittää halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
Täyte on tietysti juustokakun oleellisin osa. Pääosaa näyttelee tietysti tuorejuusto. Juustokakussa kannattaa ehdottomasti käyttää täysrasvaista tuorejuustoa. Näin varmistat, että maku on täyteläinen ja rakenne tasaisen sileä. Pehmeyttä rakenteeseen saat ranskankermalla tai rahkalla. Kaikkien ainesten kannattaa olla huoneenlämpöisiä, jotta kakku paistuu tasaisesti eikä halkea.
Tuorejuuston lisäksi juustokakun täytteeseen kuuluvat kananmunat. Ne saavat kakun hyytymään ja pysymään kasassa. Kananmunien takia juustokakun paistolämpötila on maltillinen 175 astetta ja kakku paistetaan uunin alatasolla. Tässä lämpötilassa kananmunat kypsyvät hitaasti ja kakun rakenteesta tulee tasainen. Jos paistolämpötila nousee liikaa, on vaarana, että täyte muuttuu rakeiseksi.
Kypsennys
On tärkeää, että juustokakkua ei paisteta varmuuden vuoksi liian pitkään. Monessa ohjeessa uunista katkaistaan lämpö noin tunnin jälkeen. Kakku jätetään kuitenkin kypsymään uunin jälkilämpöön vielä puoleksi tunniksi. Sen jälkeen kakku saa jäähtyä täysin ennen kuin se siirretään jääkaappiin asettumaan.
Tarjolle kakku kannattaa nostaa vasta seuraavana päivänä, jolloin se on parhaimmillaan.