Päärynäjuustokakku

arvosana5/5

(6)arviota
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Pilko päärynät juustokakun raikkaiksi sattumiksi ja pyöräytä pinnalle kaunis marmorikuvio hasselpähkinä-kaakaolevitteestä. Valkosuklaan makeuttamassa päärynäkakussa on piparimurupohja. Kakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gpiparkakkuja
100 gvoita tai margariinia

Täyte

400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
2 kplkananmunaa
145 gvalkosuklaata
2 kplpäärynää
1 dlhasselpähkinä-kaakaolevitettä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota tuorejuusto, ranskankerma ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

  2. 2

    Hienonna piparkakut esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun kanssa kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle ja muutama sentti myös reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 gpiparkakkuja
    100 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Huuhtele ja kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita ranskankerma juustoon ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita suklaa ja päärynät joukkoon. Levitä täyte piparipohjalle.

    MääräAinesosa
    145 gvalkosuklaata
    2 kplpäärynää
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    150 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Notkista levite lämmittämällä sitä mikrossa muutama sekunti. Lusikoi noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

    MääräAinesosa
    1 dlhasselpähkinä-kaakaolevitettä
  5. 5

    Laita tyhjä pelti uunin alatasolle, sillä kakkuvuoasta voi vuotaa rasvaa. Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 50 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan.

  6. 6

    Säilytä kakkua jääkaapissa. Se on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä pohjaan joululta jääneet piparkakut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä