Päärynäjuustokakku | Juustokakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Päärynäjuustokakku

Päärynäjuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Pilko päärynät juustokakun raikkaiksi sattumiksi ja pyöräytä pinnalle kaunis marmorikuvio hasselpähkinä-kaakaolevitteestä. Valkosuklaan makeuttamassa päärynäkakussa on piparimurupohja. Kakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Ainekset

pohja

200 g
piparkakkuja
100 g
voita tai margariinia

täyte

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
2 kpl
kananmunaa
145 g
valkosuklaata
2 kpl
päärynää
1 dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota tuorejuusto, ranskankerma ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

2

Hienonna piparkakut esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun kanssa kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle ja muutama sentti myös reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

200 g
piparkakkuja
100 g
voita tai margariinia
3

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Huuhtele ja kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita ranskankerma juustoon ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita suklaa ja päärynät joukkoon. Levitä täyte piparipohjalle.

145 g
valkosuklaata
2 kpl
päärynää
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
2 kpl
kananmunaa
4

Notkista levite lämmittämällä sitä mikrossa muutama sekunti. Lusikoi noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

1 dl
hasselpähkinä-kaakaolevitettä
5

Laita tyhjä pelti uunin alatasolle, sillä kakkuvuoasta voi vuotaa rasvaa. Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 50 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan.

6

Säilytä kakkua jääkaapissa. Se on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä pohjaan joululta jääneet piparkakut.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1503

359

26,4 g

16,1 g

22,3 g

15,2 g

1,5 g

7,6 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli