Päärynäjuustokakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pilko päärynät juustokakun raikkaiksi sattumiksi ja pyöräytä pinnalle kaunis marmorikuvio hasselpähkinä-kaakaolevitteestä. Valkosuklaan makeuttamassa päärynäkakussa on piparimurupohja. Kakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | piparkakkuja |
| 100 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 145 g | valkosuklaata |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 dl | hasselpähkinä-kaakaolevitettä |
- 1.
Ota tuorejuusto, ranskankerma ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
- 2.
Hienonna piparkakut esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun kanssa kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle ja muutama sentti myös reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Huuhtele ja kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita ranskankerma juustoon ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita suklaa ja päärynät joukkoon. Levitä täyte piparipohjalle.
- 4.
Notkista levite lämmittämällä sitä mikrossa muutama sekunti. Lusikoi noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
- 5.
Laita tyhjä pelti uunin alatasolle, sillä kakkuvuoasta voi vuotaa rasvaa. Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 50 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan.
- 6.
Säilytä kakkua jääkaapissa. Se on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Päärynäjuustokakku
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Pilko päärynät juustokakun raikkaiksi sattumiksi ja pyöräytä pinnalle kaunis marmorikuvio hasselpähkinä-kaakaolevitteestä. Valkosuklaan makeuttamassa päärynäkakussa on piparimurupohja. Kakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | piparkakkuja |
| 100 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 145 g | valkosuklaata |
| 2 kpl | päärynää |
| 1 dl | hasselpähkinä-kaakaolevitettä |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota tuorejuusto, ranskankerma ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
- 2
Hienonna piparkakut esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita piparimurun kanssa kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle ja muutama sentti myös reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 200 g piparkakkuja 100 g voita tai margariinia - 3
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Huuhtele ja kuori päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita ranskankerma juustoon ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita suklaa ja päärynät joukkoon. Levitä täyte piparipohjalle.
Määrä Ainesosa 145 g valkosuklaata 2 kpl päärynää 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) 2 kpl kananmunaa - 4
Notkista levite lämmittämällä sitä mikrossa muutama sekunti. Lusikoi noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden läpi niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
Määrä Ainesosa 1 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä - 5
Laita tyhjä pelti uunin alatasolle, sillä kakkuvuoasta voi vuotaa rasvaa. Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 50 minuuttia. Katkaise virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan.
- 6
Säilytä kakkua jääkaapissa. Se on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä pohjaan joululta jääneet piparkakut.
Ravintosisältö
359
Energiaa kcal
1503
Energiaa kj
26,4 g
Rasvaa
16,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
7,6 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
359
Energiaa kcal
1503
Energiaa kj
26,4 g
Rasvaa
16,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
7,6 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























