Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Amerikkalainen juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Uunissa kypsennettävä amerikkalainen juustokakku eli legendaarinen New York cheesecake on todellinen juustokakkujen kuningas ja monen ikisuosikki. Paista klassinen juustokakku uunissa, jäähdytä hyvin ja nauti sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia

Täyte

400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 rkl
Perunajauhoja
1 1/2 rkl
Sitruunamehua
3 kpl
Kananmunaa

Koristelu

(hedelmiä)
(mintun tai sitruunamelissan lehtiä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna keksit. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Jos käytät pienempää vuokaa, taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Isomassa vuoassa taputtele seos vain pohjalle. Valmiin kakun korkeus riippuu käyttämäsi vuoan koosta.

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia
2

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.

400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 rkl
Perunajauhoja
1 1/2 rkl
Sitruunamehua
3 kpl
Kananmunaa
3

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä se sitten foliolla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

4

Irrota vuoka jääkaappikylmästä kakusta. Tarvittaessa pyöräytä veistä kakun ja vuoan reunan välissä ennen vuoan irrottamista.

5

Koristele kakku halutessasi esimerkiksi hedelmänpaloilla, ananaskirsikoilla, vadelmilla ja mintun- tai sitruunamelissanlehdillä.

(hedelmiä)
(mintun tai sitruunamelissan lehtiä)
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.5.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

323

1352

23,1 g

11,7 g

23,8 g

16,9 g

0,8 g

4,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 rkl Sitruunamehua,

(hedelmiä),

(mintun tai sitruunamelissan lehtiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli