Amerikkalainen juustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Amerikkalainen juustokakku

Amerikkalainen juustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Amerikkalainen juustokakku valmistuu uunissa. Valmista klassinen juustokakku ohjeiden avulla.

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia

täyte

600 g
(3 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 prk) ranskankermaa
2 dl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
4 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murskaa keksit. Sulata rasva. Sekoita rasva ja keksit tasaiseksi taikinaksi.

2

Aseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjan väliin. Taputtele taikina pohjalle ja hieman reunoille.

3

Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja perunajauhot tasaiseksi massaksi.

4

Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää sitruunamehu.

Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.
5

Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.

6

Ota kakku jäähtymään. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä viileässä vähintään muutaman tunnin ennen vuoasta irrottamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 28.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1705

407

29,7 g

15,9 g

28,5 g

21,3 g

0,8 g

5,5 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli