Amerikkalainen juustokakku

arvosana4/5

(17)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Amerikkalainen juustokakku eli New York cheesecake on todellinen juustokakkujen kuningas ja ikisuosikki. Klassinen juustokakku kypsennetään uunissa ja nautitaan marjojen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gdigestivekeksejä
100 gvoita

Täyte

400 g(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 rklperunajauhoja
1 1/2 rklsitruunamehua
3 kplkananmunaa

Koristelu

2 kplnektariineja
ananaskirsikoita
vadelmia
minttua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Hienonna keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Jos käytät pienempää vuokaa, taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Isomassa vuoassa taputtele seos vain pohjalle. Valmiin kakun korkeus riippuu käyttämäsi vuoan koosta.

    MääräAinesosa
    200 gdigestivekeksejä
    100 gvoita
  2. 2

    Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.

    MääräAinesosa
    400 g(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 rklperunajauhoja
    1 1/2 rklsitruunamehua
    3 kplkananmunaa
  3. 3

    Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä se sitten foliolla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

  4. 4

    Irrota vuoka jääkaappikylmästä kakusta. Tarvittaessa pyöräytä veistä kakun ja vuoan reunan välissä ennen vuoan irrottamista.

  5. 5

    Koristele kakku halutessasi esimerkiksi viipaloidulla nektariinilla, ananaskirsikoilla, vadelmilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    2 kplnektariineja
    ananaskirsikoita
    vadelmia
    minttua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 rkl Sitruunamehua, ananaskirsikoita, vadelmia, minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä