Hienonna keksit. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Jos käytät pienempää vuokaa, taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Isomassa vuoassa taputtele seos vain pohjalle. Valmiin kakun korkeus riippuu käyttämäsi vuoan koosta.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä se sitten foliolla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
Irrota vuoka jääkaappikylmästä kakusta. Tarvittaessa pyöräytä veistä kakun ja vuoan reunan välissä ennen vuoan irrottamista.
Koristele kakku halutessasi esimerkiksi hedelmänpaloilla, ananaskirsikoilla, vadelmilla ja mintun- tai sitruunamelissanlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
323
1352
23,1 g
11,7 g
23,8 g
16,9 g
0,8 g
4,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 rkl Sitruunamehua,
(hedelmiä),
(mintun tai sitruunamelissan lehtiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli