Amerikkalainen juustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Amerikkalainen juustokakku eli New York cheesecake on todellinen juustokakkujen kuningas ja ikisuosikki. Klassinen juustokakku kypsennetään uunissa ja nautitaan marjojen kanssa.
| 200 g | digestivekeksejä |
| 100 g | voita |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 rkl | perunajauhoja |
| 1 1/2 rkl | sitruunamehua |
| 3 kpl | kananmunaa |
| Koristelu | |
| 2 kpl | nektariineja |
| ananaskirsikoita | |
| vadelmia | |
| minttua | |
- 1.
Hienonna keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Jos käytät pienempää vuokaa, taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Isomassa vuoassa taputtele seos vain pohjalle. Valmiin kakun korkeus riippuu käyttämäsi vuoan koosta.
- 2.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.
- 3.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä se sitten foliolla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
- 4.
Irrota vuoka jääkaappikylmästä kakusta. Tarvittaessa pyöräytä veistä kakun ja vuoan reunan välissä ennen vuoan irrottamista.
- 5.
Koristele kakku halutessasi esimerkiksi viipaloidulla nektariinilla, ananaskirsikoilla, vadelmilla ja mintunlehdillä.
Amerikkalainen juustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Amerikkalainen juustokakku eli New York cheesecake on todellinen juustokakkujen kuningas ja ikisuosikki. Klassinen juustokakku kypsennetään uunissa ja nautitaan marjojen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | digestivekeksejä |
| 100 g | voita |
Täyte | |
| 400 g | (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 rkl | perunajauhoja |
| 1 1/2 rkl | sitruunamehua |
| 3 kpl | kananmunaa |
Koristelu | |
| 2 kpl | nektariineja |
| ananaskirsikoita | |
| vadelmia | |
| minttua | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Hienonna keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle. Jos käytät pienempää vuokaa, taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Isomassa vuoassa taputtele seos vain pohjalle. Valmiin kakun korkeus riippuu käyttämäsi vuoan koosta.
Määrä Ainesosa 200 g digestivekeksejä 100 g voita - 2
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 rkl perunajauhoja 1 1/2 rkl sitruunamehua 3 kpl kananmunaa - 3
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä se sitten foliolla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
- 4
Irrota vuoka jääkaappikylmästä kakusta. Tarvittaessa pyöräytä veistä kakun ja vuoan reunan välissä ennen vuoan irrottamista.
- 5
Koristele kakku halutessasi esimerkiksi viipaloidulla nektariinilla, ananaskirsikoilla, vadelmilla ja mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa 2 kpl nektariineja ananaskirsikoita vadelmia minttua
Ravintosisältö
349
Energiaa kcal
1458
Energiaa kj
24,9 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
18,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
349
Energiaa kcal
1458
Energiaa kj
24,9 g
Rasvaa
14,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
18,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 rkl Sitruunamehua, ananaskirsikoita, vadelmia, minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























