Kolmen aineksen italialainen juustokakku

arvosana5/5

(4)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista helppo juustokakku ricottajuustosta, kananmunista ja sokerista. Italialainen juustokakku on japanilaisen kolmen aineksen juustokakun raikas sukulainen. Tarjoa italialainen ricottakakku marjojen kanssa juhlissa tai viikonlopun jälkiruokana.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(2 rs) ricottajuustoa
3 kplkananmunaa
1 dlsokeria

Lisäksi

marjoja esim. vadelmia
(tomusokeria)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

  2. 2

    Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
  3. 3

    Sekoita ricotta, keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto juustoseokseen. Kaada seos vuokaan.

    MääräAinesosa
    500 g(2 rs) ricottajuustoa
    1 dlsokeria
  4. 4

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes pinta saa kullanruskeaa väriä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen vuoasta irrottamista.

  5. 5

    Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    marjoja esim. vadelmia
    (tomusokeria)

Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä teelusikallisella raastettua sitruunankuorta tai vaniljasokeria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: marjoja esim. vadelmia, (tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
16.2.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä