Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolmen aineksen italialainen juustokakku

Kolmen aineksen italialainen juustokakku

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Valmista helppo juustokakku ricottajuustosta, kananmunista ja sokerista. Italialainen juustokakku on japanilaisen kolmen aineksen juustokakun raikas sukulainen. Tarjoa italialainen ricottakakku marjojen kanssa kevään ja kesän juhlissa tai viikonlopun jälkiruokana.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
(2 rs) ricottajuustoa
3 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria

Lisäksi

marjoja esim. vadelmia
(tomusokeria)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

3 kpl
kananmunaa
3

Sekoita ricotta, keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto juustoseokseen. Kaada seos vuokaan.

500 g
(2 rs) ricottajuustoa
1 dl
sokeria
4

Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes pinta saa kullanruskeaa väriä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen vuoasta irrottamista.

5

Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.

marjoja esim. vadelmia
(tomusokeria)

Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä teelusikallisella raastettua sitruunankuorta tai vaniljasokeria.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.2.2022
Muokattu: 11.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

202

847

14,4 g

8,9 g

13,0 g

13,0 g

0,4 g

5,1 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

marjoja esim, vadelmia,

(tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli