Kolmen aineksen italialainen juustokakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista helppo juustokakku ricottajuustosta, kananmunista ja sokerista. Italialainen juustokakku on japanilaisen kolmen aineksen juustokakun raikas sukulainen. Tarjoa italialainen ricottakakku marjojen kanssa juhlissa tai viikonlopun jälkiruokana.
| 500 g | (2 rs) ricottajuustoa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| marjoja esim. vadelmia | |
| (tomusokeria) | |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- 3.
Sekoita ricotta, keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto juustoseokseen. Kaada seos vuokaan.
- 4.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes pinta saa kullanruskeaa väriä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen vuoasta irrottamista.
- 5.
Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.
Kolmen aineksen italialainen juustokakku
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Valmista helppo juustokakku ricottajuustosta, kananmunista ja sokerista. Italialainen juustokakku on japanilaisen kolmen aineksen juustokakun raikas sukulainen. Tarjoa italialainen ricottakakku marjojen kanssa juhlissa tai viikonlopun jälkiruokana.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 rs) ricottajuustoa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
Lisäksi | |
| marjoja esim. vadelmia | |
| (tomusokeria) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa - 3
Sekoita ricotta, keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto juustoseokseen. Kaada seos vuokaan.
Määrä Ainesosa 500 g (2 rs) ricottajuustoa 1 dl sokeria - 4
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes pinta saa kullanruskeaa väriä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen vuoasta irrottamista.
- 5
Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.
Määrä Ainesosa marjoja esim. vadelmia (tomusokeria)
Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä teelusikallisella raastettua sitruunankuorta tai vaniljasokeria.
Ravintosisältö
202
Energiaa kcal
847
Energiaa kj
14,4 g
Rasvaa
8,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
202
Energiaa kcal
847
Energiaa kj
14,4 g
Rasvaa
8,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: marjoja esim. vadelmia, (tomusokeria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























