Baskimaan juustokakku

arvosana5/5

(8)arviota
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Baskimaan juustokakku hurmaa maullaan ja helppoudellaan. Se eroaa tavallisesta juustokakusta niin, ettei siinä ole pohjaa, ja sen pinnan annetaan paahtua karamellimaiseksi.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
2 dl(1 prk) kuohukermaa
2 rklmaissitärkkelystä tai perunajauhoja
2 tlvaniljasokeria
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

kirsikkahilloa tai marjoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele irtopohja- tai kakkuvuokaan (halkaisija noin 20 cm). Rypistäminen auttaa asettelemaan paperin helpommin. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

  2. 2

    Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1 1/2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    2 rklmaissitärkkelystä tai perunajauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Pinta saa tummua, mutta ei kuitenkaan palaa.

  4. 4

    Jäähdytä juustokakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten tekeytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. Tarjoa kirsikkahillon tai marjojen kanssa.

    MääräAinesosa
    kirsikkahilloa tai marjoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kirsikkahilloa tai marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.1.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä