Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

10 juustokakkua, jotka juhlistavat kevättä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 31.3.2020
|
Muokattu: 15.2.2024
Raikkaita värejä, täyteläisiä makuja, hedelmiä ja suklaata. Niitä mahtuu pääsiäisen ja kevään juhlien juustokakkuihin. Mehukkaat ja raikkaat mangot, persikat, limet, appelsiinit ja muut kauden maut kannattaa ottaa osaksi juustokakkujen täytteitä ja koristeluja. Löydä oma suosikkisi näistä juustokakkuresepteistä!

1. Mangokakku on juustokakkufanien ykkössuosikki

Hedelmäisen raikas mangojuustokakku on helppo leipoa käyttämällä valmista mangososetta. Kakku kootaan kaakaoisesta keksipohjasta, samettisesta tuorejuustotäytteestä ja raikkaasta mangokiilteestä. Monen mielestä tämä on se parhain juustokakku!

2. Raikas persikkajuustokakku on kuin pala aurinkoa

Helppo persikkasoseesta ja rahkasta leivottu juustokakku sulaa suussa. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja. Kakku on gluteeniton, jos käyttää pohjaan gluteenittomia keksejä.

3. Valkosuklainen passionjuustokakku valmistuu helposti ilman uunia ja liivatetta

Tämä keväinen juustokakku yhdistää makean valkosuklaan ja kirpsakan passionhedelmän maut. Uuniton juustokakku valmistuu ilman liivatetta. Kauniina koristeena voi käyttää halkaistuja passionhedelmiä.

4. Somehitiksi nousseeseen japanilaiseen juustokakkuun tarvitaan vain kolme ainesta

Kolmen aineksen juustokakku on herkullinen japanilainen keksintö. Sen salaisuus on kuohkeaksi vatkattu valkuaisvaahto ja kypsennys lempeässä vesihauteessa. Tämä juustokakku sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

5. Suklaamuna lainaa makujaan juustokakkuun

Kakun kerrosten yhdistelmä tuo mieleen suklaamunan maut – tummasuklaa ja valkoinen suklaa täydentävät toisiaan herkullisesti. Kakun pohja tehdään puolestaan dominokekseistä.

6. Upean keltaisessa juustokakussa makuparina loistavat tyrni ja appelsiini

Juustokakun keltainen kiille tehdään helposti tyrni-appelsiinikeitosta. Jogurtti keventää mukavasti tämän rapeapohjaisen juustokakun. Kakun koristeet sommitellaan ananaskirsikoista.

7. Suklaanystävän valinta raikastuu appelsiinikastikkeella

Tuhti ja täyteläinen paistettu suklaajuustokakku maustetaan appelsiininkuorella. Kakun kanssa tarjottava appelsiinikastike tuo kakkupalalle keväisen raikasta twistiä.

8. Uunissa kypsennettävä limettijuustokakku ilahduttaa kevään kahvipöydässä

Limetin kuorella ja mehulla raikastettu juustokakku paistetaan uunissa. Kakun voi tehdä hyvin jo etukäteen odottamaan jääkaappiin, jossa se säilyy useita päiviä.

9. Vegaanisessa juustokakussa maistuu mango ja sitruuna – sopii myös monille erikoisruokavalioille

Helppo vegaaninen juustokakku vetää maukkaudessaan vertoja perinteiselle juustokakulle. Rapeassa pohjassa rouskuvat kaurakeksit ja raikkaassa kuorrutteessa maistuvat mango ja sitruuna.

10. Veriappelsiini antaa juustokakulle upean värin ja maun

Veriappelsiini antaa juustokakun pinnalle tulevaan kiilteeseen kauniin punaisen värin. Täytteessä oleva rahka ja appelsiinituorejuusto tekevät kakusta raikkaan makuisen.

Katso kaikki juustokakkureseptit