10 juustokakkua, jotka juhlistavat kevättä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 31.3.2020
|
Muokattu: 30.1.2025
Raikkaita värejä, täyteläisiä makuja, hedelmiä ja suklaata. Niitä mahtuu pääsiäisen ja kevään juhlien juustokakkuihin. Mehukkaat ja raikkaat mangot, persikat, limet, appelsiinit ja muut kauden maut kannattaa ottaa osaksi juustokakkujen täytteitä ja koristeluja. Löydä oma suosikkisi näistä juustokakkuresepteistä!

1. Mangokakku on juustokakkufanien ykkössuosikki

Hedelmäisen raikas mangojuustokakku on helppo leipoa käyttämällä valmista mangososetta. Kakku kootaan kaakaoisesta keksipohjasta, samettisesta tuorejuustotäytteestä ja raikkaasta mangokiilteestä. Monen mielestä tämä on se parhain juustokakku!

2. Raikas persikkajuustokakku on kuin pala aurinkoa

Helppo persikkasoseesta ja rahkasta leivottu juustokakku sulaa suussa. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja. Kakku on gluteeniton, jos käyttää pohjaan gluteenittomia keksejä.

 Aurinkoinen persikkajuustokakku
 Aurinkoinen persikkajuustokakku

Aurinkoinen persikkajuustokakku

3. Valkosuklainen passionjuustokakku valmistuu helposti ilman uunia ja liivatetta

Tämä keväinen juustokakku yhdistää makean valkosuklaan ja kirpsakan passionhedelmän maut. Uuniton juustokakku valmistuu ilman liivatetta. Kauniina koristeena voi käyttää halkaistuja passionhedelmiä.

Valkosuklaa-passionjuustokakku, passiohedelmää ja vadelmia
Valkosuklaa-passionjuustokakku, passiohedelmää ja vadelmia

Valkosuklaa-passionjuustokakku

4. Somehitiksi nousseeseen japanilaiseen juustokakkuun tarvitaan vain kolme ainesta

Kolmen aineksen juustokakku on herkullinen japanilainen keksintö. Sen salaisuus on kuohkeaksi vatkattu valkuaisvaahto ja kypsennys lempeässä vesihauteessa. Tämä juustokakku sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

Japanilainen kolmen aineksen juustokakku
Japanilainen kolmen aineksen juustokakku

Japanilainen kolmen aineksen juustokakku

5. Suklaamuna lainaa makujaan juustokakkuun

Kakun kerrosten yhdistelmä tuo mieleen suklaamunan maut – tummasuklaa ja valkoinen suklaa täydentävät toisiaan herkullisesti. Kakun pohja tehdään puolestaan dominokekseistä.

Kolmen suklaan kerrosjuustokakku
Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

6. Upean keltaisessa juustokakussa makuparina loistavat tyrni ja appelsiini

Juustokakun keltainen kiille tehdään helposti tyrni-appelsiinikeitosta. Jogurtti keventää mukavasti tämän rapeapohjaisen juustokakun. Kakun koristeet sommitellaan ananaskirsikoista.

Tyrni-appelsiinijuustokakku
Tyrni-appelsiinijuustokakku

Tyrni-appelsiinijuustokakku

7. Suklaanystävän valinta raikastuu appelsiinikastikkeella

Tuhti ja täyteläinen paistettu suklaajuustokakku maustetaan appelsiininkuorella. Kakun kanssa tarjottava appelsiinikastike tuo kakkupalalle keväisen raikasta twistiä.

Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike
Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike

Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike

8. Uunissa kypsennettävä limettijuustokakku ilahduttaa kevään kahvipöydässä

Limetin kuorella ja mehulla raikastettu juustokakku paistetaan uunissa. Kakun voi tehdä hyvin jo etukäteen odottamaan jääkaappiin, jossa se säilyy useita päiviä.

Limetti-juustokakku
Limetti-juustokakku

Limetti-juustokakku

9. Vegaanisessa juustokakussa maistuu mango ja sitruuna – sopii myös monille erikoisruokavalioille

Helppo vegaaninen juustokakku vetää maukkaudessaan vertoja perinteiselle juustokakulle. Rapeassa pohjassa rouskuvat kaurakeksit ja raikkaassa kuorrutteessa maistuvat mango ja sitruuna.

Kananmunaton ja maidoton juustokakku
Kananmunaton ja maidoton juustokakku

Kananmunaton ja maidoton juustokakku

10. Veriappelsiini antaa juustokakulle upean värin ja maun

Veriappelsiini antaa juustokakun pinnalle tulevaan kiilteeseen kauniin punaisen värin. Täytteessä oleva rahka ja appelsiinituorejuusto tekevät kakusta raikkaan makuisen.

Veriappelsiinijuustokakku
Veriappelsiinijuustokakku

Veriappelsiinijuustokakku

Katso kaikki juustokakkureseptit