Kananmunaton ja maidoton juustokakku - Yhteishyvä

Kananmunaton ja maidoton juustokakku

Annokset
10
Kananmunattoman ja maidottoman juustokakun pohja tehdään kaurakeksimuruista. Täyteeseen tulee muun muassa soijavalmistetta. Kakku tarjoillaan mangokastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
Kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. kantolan)
3 rkl
Juoksevaa kasvirasvavalmistetta

TÄYTE

1 kpl
(500 g) maustamatonta jogurtinomaista soijavalmistetta
2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Perunajauhoja

MANGOKASTIKE

1 kpl
(425/225 g) mangoviipaleita
1 dl
Mangopurkin lientä
1 1/2 dl
Hyytelösokeria

Näin teet

1

Voitele kasvirasvavalmisteella irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 22 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.

Jauha keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Kaada keksimurut astiaan ja sekoita joukkoon rasva. Painele keksiseos vuoan pojalle ja reunoille. Leikkaa reilu pala foliota ja painele pohjan ja reunojen päälle tiiviisti, jotta reunat pysyvät esipaistettaessa ylhäällä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Poista pohjan päältä folio ja kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisssa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt kokonaan. Nosta kakku jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.

Soseuta mangoviipaleet ja 1 dl purkin lientä keskenään. Nosta sose kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kastikkeen kiehahtaa. Jäähdytä ja tarjoile kakun kera.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa