Kananmunaton ja maidoton juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo vegaaninen juustokakku vetää maukkaudessaan vertoja perinteiselle juustokakulle. Rapeassa pohjassa rouskuvat kaurakeksit ja raikkaassa kuorrutteessa maistuvat mango ja sitruuna.
| Pohja | |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. kantolan) |
| 1 dl | juoksevaa kasvirasvavalmistetta |
| Täyte | |
| 500 g | maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”) |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 1/2 rkl | perunajauhoja |
| Mangokuorrute | |
| 225 g | (1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita |
| 1 1/2 dl | hyytelösokeria |
| 1/4 dl | sitruunan mehua |
- 1.
Voitele irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) reunat ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja hienonna kaulimella. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista noin 3 cm:n korkuiset.
- 3.
Aseta reilu pala alumiinifoliota tiiviisti pohjan ja reunojen päälle, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaistossa. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.
- 4.
Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita soijagurtti, sokeri, sitruunankuoriraaste, 2 rkl sitruunamehua ja perunajauhot. Poista folio pohjan päältä, kaada täyte vuokaan ja laita kakku uuniin. Peitä kakun reunat paistamisen puolivälissä foliosuikaleella, etteivät ne pala. Paista kakkua kaikkiaan noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt täysin. Anna kakun jäähtyä.
- 5.
Valuta mangoviipaleet ja säästä lientä 1 desilitra. Soseuta mangoviipaleet. Sekoita sitruunamehu ja mangosäilykkeen liemi soseeseen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrute haaleaksi. Levitä se kakun pinnalle ja irrota kakku vuoasta.
Kananmunaton ja maidoton juustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Helppo vegaaninen juustokakku vetää maukkaudessaan vertoja perinteiselle juustokakulle. Rapeassa pohjassa rouskuvat kaurakeksit ja raikkaassa kuorrutteessa maistuvat mango ja sitruuna.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 300 g | (1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. kantolan) |
| 1 dl | juoksevaa kasvirasvavalmistetta |
Täyte | |
| 500 g | maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”) |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 1/2 rkl | perunajauhoja |
Mangokuorrute | |
| 225 g | (1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita |
| 1 1/2 dl | hyytelösokeria |
| 1/4 dl | sitruunan mehua |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Voitele irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) reunat ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2
Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja hienonna kaulimella. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista noin 3 cm:n korkuiset.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. kantolan) 1 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta - 3
Aseta reilu pala alumiinifoliota tiiviisti pohjan ja reunojen päälle, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaistossa. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.
- 4
Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita soijagurtti, sokeri, sitruunankuoriraaste, 2 rkl sitruunamehua ja perunajauhot. Poista folio pohjan päältä, kaada täyte vuokaan ja laita kakku uuniin. Peitä kakun reunat paistamisen puolivälissä foliosuikaleella, etteivät ne pala. Paista kakkua kaikkiaan noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt täysin. Anna kakun jäähtyä.
Määrä Ainesosa 500 g maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”) 2 dl tomusokeria 1 kpl sitruuna 2 1/2 rkl perunajauhoja - 5
Valuta mangoviipaleet ja säästä lientä 1 desilitra. Soseuta mangoviipaleet. Sekoita sitruunamehu ja mangosäilykkeen liemi soseeseen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrute haaleaksi. Levitä se kakun pinnalle ja irrota kakku vuoasta.
Määrä Ainesosa 225 g (1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita 1/4 dl sitruunan mehua 1 1/2 dl hyytelösokeria
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1579
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,9 g
Hiilihydraatteja
40,7 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1579
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,9 g
Hiilihydraatteja
40,7 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























