Kananmunaton ja maidoton juustokakku

arvosana4/5

(3)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Helppo vegaaninen juustokakku vetää maukkaudessaan vertoja perinteiselle juustokakulle. Rapeassa pohjassa rouskuvat kaurakeksit ja raikkaassa kuorrutteessa maistuvat mango ja sitruuna.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

300 g(1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. kantolan)
1 dljuoksevaa kasvirasvavalmistetta

Täyte

500 gmaustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
2 dltomusokeria
1 kplsitruuna
2 1/2 rklperunajauhoja

Mangokuorrute

225 g(1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita
1 1/2 dlhyytelösokeria
1/4 dlsitruunan mehua

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) reunat ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja hienonna kaulimella. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista noin 3 cm:n korkuiset.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. kantolan)
    1 dljuoksevaa kasvirasvavalmistetta
  3. 3

    Aseta reilu pala alumiinifoliota tiiviisti pohjan ja reunojen päälle, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaistossa. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.

  4. 4

    Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita soijagurtti, sokeri, sitruunankuoriraaste, 2 rkl sitruunamehua ja perunajauhot. Poista folio pohjan päältä, kaada täyte vuokaan ja laita kakku uuniin. Peitä kakun reunat paistamisen puolivälissä foliosuikaleella, etteivät ne pala. Paista kakkua kaikkiaan noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt täysin. Anna kakun jäähtyä.

    MääräAinesosa
    500 gmaustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
    2 dltomusokeria
    1 kplsitruuna
    2 1/2 rklperunajauhoja
  5. 5

    Valuta mangoviipaleet ja säästä lientä 1 desilitra. Soseuta mangoviipaleet. Sekoita sitruunamehu ja mangosäilykkeen liemi soseeseen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrute haaleaksi. Levitä se kakun pinnalle ja irrota kakku vuoasta.

    MääräAinesosa
    225 g(1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita
    1/4 dlsitruunan mehua
    1 1/2 dlhyytelösokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä