Kananmunaton ja maidoton juustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kananmunaton ja maidoton juustokakku

Kananmunaton ja maidoton juustokakku
Annokset
10
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Helppo vegaaninen juustokakku vetää maukkaudessaan vertoja perinteiselle juustokakulle. Rapeassa pohjassa rouskuvat kaurakeksit ja raikkaassa kuorrutteessa maistuvat mango ja sitruuna.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

300 g
(1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. Kantolan)
1 dl
Juoksevaa kasvirasvavalmistetta

TÄYTE

500 g
(1 prk) maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Sitruunamehua
2 1/2 rkl
Perunajauhoja

MANGOKUORRUTE

225 g
(1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita
1 dl
mangosäilykkeen lientä
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
1/2 kpl
sitruunan mehu

Näin teet

1

Voitele irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) reunat ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Säädä uuni 200 asteeseen.

2

Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja hienonna kaulimella. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista noin 3 cm:n korkuiset. Aseta reilu pala alumiinifoliota tiiviisti pohjan ja reunojen päälle, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaistossa. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.

300 g
(1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. Kantolan)
1 dl
Juoksevaa kasvirasvavalmistetta
3

Sekoita täytteen aineet. Poista folio pohjan päältä, kaada täyte vuokaan ja laita kakku uuniin. Peitä kakun reunat paistamisen puolivälissä foliosuikaleella, etteivät ne pala. Paista kakkua kaikkiaan noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt täysin. Anna kakun jäähtyä.

500 g
(1 prk) maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 1/2 rkl
Perunajauhoja
4

Soseuta mangoviipaleet. Sekoita sitruunamehu ja desilitra mangosäilykkeen lientä soseeseen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrute haaleaksi. Levitä se kakun pinnalle ja irrota kakku vuoasta.

225 g
(1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita
1 dl
mangosäilykkeen lientä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 15.5.2019