Veriappelsiinijuustokakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Kiille
Koristeluun
Valmistus
Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se muruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
Tee täyte. Huuhtele ja kuori appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot kalvojen välistä ja paloittele ne. Ota leikkuulaudalle valunut mehu talteen (2 rkl). Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Kiehauta 2 rkl mehua pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää seos ohuena nauhana nuolijalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää myös kermavaahto ja appelsiinipalat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
Purista appelsiineista 3 dl mehua kiillettä varten ja siirrä jääkaappiin viilenemään.
Tee kiille. Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kiehauta 2 rkl jääkaappikylmää mehua ja sokeri. Liuota kuiviksi puristetut liivatteet mehuun. Lisää seos ohuena nauhana hyvin sekoittaen loppuun mehuun. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vielä 3 tuntia.
Siirrä kakku vadille ja koristele appelsiiniviipaleilla, marenkimuruilla ja mintunlehdillä.
Vinkki: Kokeile täytteeseen appelsiinituorejuustoa.
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
310
1298
19,0 g
9,3 g
25,1 g
19,6 g
2,8 g
7,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
veriappelsiinia,
marenkia,
mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli