Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Veriappelsiinijuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Kevättalven aurinkoisin kakkukaunotar syntyy ilman uunia. Hehkuvan punaoranssi kiille on täynnä aromikkaiden veriappelsiinien makua. Myös raikas rahkainen täyte kätkee sisäänsä mehukkaita appelsiinipaloja.

Ainekset

Pohja

200 g
kaurakeksejä
75 g
voita tai leivontamargariinia

Täyte

2 kpl
veriappelsiinia
4 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
250 g
(1 prk) rahkaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Kiille

3 kpl
liivatelehteä
3 - 5 kpl
veriappelsiinia (3 dl mehua)
2 rkl
sokeria

Koristeluun

veriappelsiinia
marenkia
mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se muruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

200 g
kaurakeksejä
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Tee täyte. Huuhtele ja kuori appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot kalvojen välistä ja paloittele ne. Ota leikkuulaudalle valunut mehu talteen (2 rkl). Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.

2 kpl
veriappelsiinia
4 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
250 g
(1 prk) rahkaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3

Kiehauta 2 rkl mehua pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää seos ohuena nauhana nuolijalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää myös kermavaahto ja appelsiinipalat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

4

Purista appelsiineista 3 dl mehua kiillettä varten ja siirrä jääkaappiin viilenemään.

3 - 5 kpl
veriappelsiinia (3 dl mehua)
5

Tee kiille. Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kiehauta 2 rkl jääkaappikylmää mehua ja sokeri. Liuota kuiviksi puristetut liivatteet mehuun. Lisää seos ohuena nauhana hyvin sekoittaen loppuun mehuun. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vielä 3 tuntia.

2 rkl
sokeria
3 kpl
liivatelehteä
6

Siirrä kakku vadille ja koristele appelsiiniviipaleilla, marenkimuruilla ja mintunlehdillä.

veriappelsiinia
marenkia
mintunlehtiä

Vinkki: Kokeile täytteeseen appelsiinituorejuustoa.

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.2.2021
|
Muokattu: 14.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

310

1298

19,0 g

9,3 g

25,1 g

19,6 g

2,8 g

7,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

veriappelsiinia,

marenkia,

mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli