Veriappelsiinijuustokakku

arvosana5/5

(9)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kevättalven aurinkoisin kakkukaunotar syntyy ilman uunia. Hehkuvan punaoranssi kiille on täynnä aromikkaiden veriappelsiinien makua. Myös raikas rahkainen täyte kätkee sisäänsä mehukkaita appelsiinipaloja.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gkaurakeksejä
75 gvoita tai leivontamargariinia

Täyte

2 kplveriappelsiinia
4 kplliivatelehteä
2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
250 g(1 prk) rahkaa
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Kiille

3 kplliivatelehteä
3 - 5 kplveriappelsiinia (3 dl mehua)
2 rklsokeria

Koristeluun

veriappelsiinia
marenkia
mintunlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se muruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    200 gkaurakeksejä
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Tee täyte. Huuhtele ja kuori appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot kalvojen välistä ja paloittele ne. Ota leikkuulaudalle valunut mehu talteen (2 rkl). Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.

    MääräAinesosa
    2 kplveriappelsiinia
    4 kplliivatelehteä
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
    250 g(1 prk) rahkaa
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Kiehauta 2 rkl mehua pienessä astiassa mikrossa tai liedellä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää seos ohuena nauhana nuolijalla sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää myös kermavaahto ja appelsiinipalat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

  4. 4

    Purista appelsiineista 3 dl mehua kiillettä varten ja siirrä jääkaappiin viilenemään.

    MääräAinesosa
    3 - 5 kplveriappelsiinia (3 dl mehua)
  5. 5

    Tee kiille. Pane liivatteet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kiehauta 2 rkl jääkaappikylmää mehua ja sokeri. Liuota kuiviksi puristetut liivatteet mehuun. Lisää seos ohuena nauhana hyvin sekoittaen loppuun mehuun. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vielä 3 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 rklsokeria
    3 kplliivatelehteä
  6. 6

    Siirrä kakku vadille ja koristele appelsiiniviipaleilla, marenkimuruilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    veriappelsiinia
    marenkia
    mintunlehtiä

Vinkki: Kokeile täytteeseen appelsiinituorejuustoa.

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: veriappelsiinia, marenkia, mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
21.2.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä