Limetti-juustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Limetti-juustokakku

Limetti-juustokakku
Paloja
10
Juustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisen jälkeen. Kakku säilyy jääkaapissa 5 päivää. Voit tarjota kakun sellaisenaan tai marjakastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
150 g
Voita
4 rkl
Ruokosokeria

TÄYTE

600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Ranskankermaa
1 rkl
Raastettua limetinkuorta
1 dl
Limettimehua
2 dl
Ruokosokeria
2 tl
Vaniljasokeria
4 kpl
Munaa
2 rkl
Maissitärkkelystä

Näin teet

1

Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja murusta kaulimella painelemalla. Sekoita sokeri ja sulatettu voi keksimuruihin.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista 4–5 cm:n korkuiset. Pane pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä torttua uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

Katkaise uunista lämpö ja anna kakun vielä olla uunissa tunnin ajan. Tarjoa juustokakku seuraavana päivänä. Säilytä se jääkaapissa hyvin peitettynä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g273 g
Proteiinia6 g55 g
Rasvaa36 g356 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj1907 19066
Energiaa kcal456 4555

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 200 g Digestivekeksejä

  • 1 rkl Raastettua limetinkuorta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g273 g
Proteiinia6 g55 g
Rasvaa36 g356 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj1907 19066
Energiaa kcal456 4555

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 200 g Digestivekeksejä

  • 1 rkl Raastettua limetinkuorta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.