Limetti-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikas lime piristää paistetun juustokakun täyteläisyyttä. Juustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisen jälkeen.
| 200 g | digestivekeksejä |
| 150 g | voita |
| 4 rkl | ruokosokeria |
| Täyte | |
|---|---|
| 4 kpl | limeä |
| 600 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 dl | ruokosokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 4 kpl | munaa |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
- 1.
Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja murusta kaulimella painelemalla. Sekoita sokeri ja sulatettu voi keksimuruihin.
- 2.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista 4–5 cm:n korkuiset. Pane pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- 3.
Valmista täyte. Pese ja kuivaa limet. Raasta 1 rkl kuorta. Purista limeistä 1 dl mehua. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää limen kuori ja mehu, loput aineet ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
- 4.
Kypsennä torttua uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 5.
Katkaise uunista lämpö ja anna kakun vielä olla uunissa tunnin ajan. Tarjoa juustokakku seuraavana päivänä. Säilytä se jääkaapissa hyvin peitettynä.
Limetti-juustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Raikas lime piristää paistetun juustokakun täyteläisyyttä. Juustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisen jälkeen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | digestivekeksejä |
| 150 g | voita |
| 4 rkl | ruokosokeria |
Täyte | |
| 4 kpl | limeä |
| 600 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 dl | ruokosokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 4 kpl | munaa |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
Valmistus
- 1
Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja murusta kaulimella painelemalla. Sekoita sokeri ja sulatettu voi keksimuruihin.
Määrä Ainesosa 200 g digestivekeksejä 4 rkl ruokosokeria 150 g voita - 2
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista 4–5 cm:n korkuiset. Pane pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- 3
Valmista täyte. Pese ja kuivaa limet. Raasta 1 rkl kuorta. Purista limeistä 1 dl mehua. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää limen kuori ja mehu, loput aineet ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 4 kpl limeä 600 g maustamatonta tuorejuustoa 200 g ranskankermaa 2 dl ruokosokeria 2 tl vaniljasokeria 4 kpl munaa 2 rkl maissitärkkelystä - 4
Kypsennä torttua uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- 5
Katkaise uunista lämpö ja anna kakun vielä olla uunissa tunnin ajan. Tarjoa juustokakku seuraavana päivänä. Säilytä se jääkaapissa hyvin peitettynä.
Ravintosisältö
463
Energiaa kcal
1938
Energiaa kj
35,6 g
Rasvaa
22,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
26,4 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
463
Energiaa kcal
1938
Energiaa kj
35,6 g
Rasvaa
22,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,6 g
Hiilihydraatteja
26,4 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g Digestivekeksejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























