Limetti-juustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Limetti-juustokakku

Limetti-juustokakku

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Juustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisen jälkeen. Kakku säilyy jääkaapissa 5 päivää. Voit tarjota kakun sellaisenaan tai marjakastikkeen kanssa.

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
150 g
Voita
4 rkl
Ruokosokeria

täyte

600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Ranskankermaa
1 rkl
Raastettua limetinkuorta
1 dl
Limettimehua
2 dl
Ruokosokeria
2 tl
Vaniljasokeria
4 kpl
Munaa
2 rkl
Maissitärkkelystä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai pane keksit muovipussiin ja murusta kaulimella painelemalla. Sekoita sokeri ja sulatettu voi keksimuruihin.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista 4–5 cm:n korkuiset. Pane pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä torttua uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

Katkaise uunista lämpö ja anna kakun vielä olla uunissa tunnin ajan. Tarjoa juustokakku seuraavana päivänä. Säilytä se jääkaapissa hyvin peitettynä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 28.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1907

456

35,6 g

22,7 g

27,3 g

26,1 g

0,3 g

5,5 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g Digestivekeksejä,

1 rkl Raastettua limetinkuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli