Tyrni-appelsiinijuustokakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tyrni-appelsiinijuustokakku

Paloja
8
Jogurtti keventää rapeapohjaisen juustokakun. Keltainen tuo auringon kahvipöytään.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

175 g
Suklaatäytekeksejä
50 g
Margariinia

TÄYTE

6 kpl
Liivatelehteä
2 kpl
(à 200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(400 g) turkkilaista jogurttia
2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Appelsiini

KIILLE

2 dl
Tyrni-appelsiinikeittoa (riitan herkku)
2 kpl
Liivatelehteä

LISÄKSI

Ananaskirsikoita
Mintunlehtiä

Näin teet

1

Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita kekseihin. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).

Laita 6 liivatetta kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri. Pese appelsiini. Vuole kuori ohuelti kuorimaveitsellä.

Laita lastut kylmään veteen ja jääkaappiin. Purista appelsiinin mehu ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi ja sekoita mehuun. Kun seos on kädenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Täytä kakku, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 2 tuntia.

Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehukeitto. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne mehukeittoon. Kaada huoneenlämpöinen kiille kakulle ja hyydytä jääkaapissa 4–6 tuntia.

Kuivaa ja suikaloi appelsiininkuoret. Irrota ja koristele kakku.

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g268 g
Proteiinia2 g15 g
Rasvaa10 g80 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj978 7825
Energiaa kcal234 1869

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Liivatelehteä

  • Liivatelehteä

  • Ananaskirsikoita

  • Mintunlehtiä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g268 g
Proteiinia2 g15 g
Rasvaa10 g80 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj978 7825
Energiaa kcal234 1869

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Liivatelehteä

  • Liivatelehteä

  • Ananaskirsikoita

  • Mintunlehtiä

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.