Tyrni-appelsiinijuustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jogurtti keventää rapeapohjaisen juustokakun. Keltainen tuo auringon kahvipöytään.
| Pohja | |
|---|---|
| 175 g | suklaatäytekeksejä |
| 50 g | margariinia |
| Täyte | |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 400 g | turkkilaista jogurttia |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | appelsiini |
| Kiille | |
| 2 dl | tyrni-appelsiinikeittoa (riitan herkku) |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| Lisäksi | |
| ananaskirsikoita | |
| mintunlehtiä | |
- 1.
Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita kekseihin. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).
- 2.
Laita 6 liivatetta kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri. Pese appelsiini. Vuole kuori ohuelti kuorimaveitsellä.
- 3.
Laita appelsiininkuorilastut kylmään veteen ja jääkaappiin. Purista appelsiinin mehu ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi ja sekoita mehuun. Kun seos on kädenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 2 tuntia.
- 4.
Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehukeitto. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne mehukeittoon. Kaada huoneenlämpöinen kiille kakulle ja hyydytä jääkaapissa 4–6 tuntia.
- 5.
Kuivaa ja suikaloi appelsiininkuoret. Irrota kakku vuoasta. Koristele appelsiininkuorella, ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.
Tyrni-appelsiinijuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Jogurtti keventää rapeapohjaisen juustokakun. Keltainen tuo auringon kahvipöytään.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 175 g | suklaatäytekeksejä |
| 50 g | margariinia |
Täyte | |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 400 g | turkkilaista jogurttia |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | appelsiini |
Kiille | |
| 2 dl | tyrni-appelsiinikeittoa (riitan herkku) |
| 2 kpl | liivatelehteä |
Lisäksi | |
| ananaskirsikoita | |
| mintunlehtiä | |
Valmistus
- 1
Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita kekseihin. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).
Määrä Ainesosa 175 g suklaatäytekeksejä 50 g margariinia - 2
Laita 6 liivatetta kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri. Pese appelsiini. Vuole kuori ohuelti kuorimaveitsellä.
Määrä Ainesosa 6 kpl liivatelehteä 400 g maustamatonta tuorejuustoa 400 g turkkilaista jogurttia 2 dl tomusokeria 1 kpl appelsiini - 3
Laita appelsiininkuorilastut kylmään veteen ja jääkaappiin. Purista appelsiinin mehu ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi ja sekoita mehuun. Kun seos on kädenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 2 tuntia.
- 4
Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehukeitto. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne mehukeittoon. Kaada huoneenlämpöinen kiille kakulle ja hyydytä jääkaapissa 4–6 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 kpl liivatelehteä 2 dl tyrni-appelsiinikeittoa (riitan herkku) - 5
Kuivaa ja suikaloi appelsiininkuoret. Irrota kakku vuoasta. Koristele appelsiininkuorella, ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa ananaskirsikoita mintunlehtiä
Ravintosisältö
465
Energiaa kcal
1944
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
16,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,9 g
Hiilihydraatteja
37,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
465
Energiaa kcal
1944
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
16,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,9 g
Hiilihydraatteja
37,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ananaskirsikoita, Mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























