Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tyrni-appelsiinijuustokakku

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Jogurtti keventää rapeapohjaisen juustokakun. Keltainen tuo auringon kahvipöytään.

Ainekset

Pohja

175 g
Suklaatäytekeksejä
50 g
Margariinia

Täyte

6 kpl
Liivatelehteä
2 kpl
(à 200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(400 g) turkkilaista jogurttia
2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Appelsiini

Kiille

2 dl
Tyrni-appelsiinikeittoa (Riitan Herkku)
2 kpl
Liivatelehteä

Lisäksi

Ananaskirsikoita
Mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita kekseihin. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).

Laita 6 liivatetta kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri. Pese appelsiini. Vuole kuori ohuelti kuorimaveitsellä.

Laita lastut kylmään veteen ja jääkaappiin. Purista appelsiinin mehu ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi ja sekoita mehuun. Kun seos on kädenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Täytä kakku, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 2 tuntia.

Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehukeitto. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne mehukeittoon. Kaada huoneenlämpöinen kiille kakulle ja hyydytä jääkaapissa 4–6 tuntia.

Kuivaa ja suikaloi appelsiininkuoret. Irrota ja koristele kakku.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

234

978

10,0 g

4,6 g

33,5 g

28,1 g

0,8 g

1,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehteä,

Liivatelehteä,

Ananaskirsikoita,

Mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli