Kolmen suklaan kerrosjuustokakku
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Aino Mattila ihastui juustokakkuun niin, että leipoo niitä nykyisin myös tilaustöinä. Hänen oma suosikkimakunsa on kolmen suklaan kerrosjuustokakku. Aino kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 1/2 | pakettia (à 175 g) dominokeksejä |
| 20 g | voita |
| Täyte 1 | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 200 g | taloussuklaata |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 1 kpl | keltuainen |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 rkl | maitoa |
| Täyte 2 | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 1 kpl | keltuainen |
| 200 g | valkosuklaata |
| 3/4 dl | sokeria |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 1 dl | maitoa |
| Koristeluun | |
| 20 g | suklaata |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jauha keksit tehosekoittimessa tai pane ne tukevaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
- 2.
Valmista ensin täyte 1:
Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.
Kuumenna 2 rkl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.
- 3.
Valmista täyte 2:
Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.
Kuumenna 1 dl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
- 4.
Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa kulhossa mikrossa miedolla teholla. Lusikoi suklaasula kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai tukevaan pakastuspussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota suklaasta pienehköjä, noin 5 cm:n kokoisia kiehkurakuvioita leivinpaperin päälle. Anna kovettua pakastimessa 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Irrota kuviot varovasti leivinpaperista ja nosta kakun päälle koristeiksi.
Kolmen suklaan kerrosjuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja
Aino Mattila ihastui juustokakkuun niin, että leipoo niitä nykyisin myös tilaustöinä. Hänen oma suosikkimakunsa on kolmen suklaan kerrosjuustokakku. Aino kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 1/2 | pakettia (à 175 g) dominokeksejä |
| 20 g | voita |
Täyte 1 | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 200 g | taloussuklaata |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 1 kpl | keltuainen |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 rkl | maitoa |
Täyte 2 | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 1 kpl | keltuainen |
| 200 g | valkosuklaata |
| 3/4 dl | sokeria |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 1 dl | maitoa |
Koristeluun | |
| 20 g | suklaata |
Valmistus
- 1
Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jauha keksit tehosekoittimessa tai pane ne tukevaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 pakettia (à 175 g) dominokeksejä 20 g voita - 2
Valmista ensin täyte 1:
Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.
Kuumenna 2 rkl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.
Määrä Ainesosa 3/4 dl sokeria 250 g (1 prk) mascarponejuustoa 200 g taloussuklaata 2 rkl maitoa 1 kpl keltuainen 4 kpl liivatelehteä 2 dl vispikermaa - 3
Valmista täyte 2:
Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.
Kuumenna 1 dl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Määrä Ainesosa 3/4 dl sokeria 250 g (1 prk) mascarponejuustoa 1 dl maitoa 5 kpl liivatelehteä 200 g valkosuklaata 1 kpl keltuainen 2 dl vispikermaa - 4
Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa kulhossa mikrossa miedolla teholla. Lusikoi suklaasula kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai tukevaan pakastuspussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota suklaasta pienehköjä, noin 5 cm:n kokoisia kiehkurakuvioita leivinpaperin päälle. Anna kovettua pakastimessa 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Irrota kuviot varovasti leivinpaperista ja nosta kakun päälle koristeiksi.
Määrä Ainesosa 20 g suklaata
Kakku kestää myös pakastuksen.
Pohjaan sopivat myös kaurakeksit.
Ravintosisältö
402
Energiaa kcal
1681
Energiaa kj
30,1 g
Rasvaa
18,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
24,3 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
402
Energiaa kcal
1681
Energiaa kj
30,1 g
Rasvaa
18,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
24,3 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pakettia (à 175 g) dominokeksejä, Liivatelehteä, Liivatelehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























