Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

arvosana4/5

(3)arviota
16 Palaa

Useita tunteja

Aino Mattila ihastui juustokakkuun niin, että leipoo niitä nykyisin myös tilaustöinä. Hänen oma suosikkimakunsa on kolmen suklaan kerrosjuustokakku. Aino kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 1/2 pakettia (à 175 g) dominokeksejä
20 gvoita

Täyte 1

2 dlvispikermaa
200 gtaloussuklaata
4 kplliivatelehteä
250 g(1 prk) mascarponejuustoa
1 kplkeltuainen
3/4 dlsokeria
2 rklmaitoa

Täyte 2

2 dlvispikermaa
250 g(1 prk) mascarponejuustoa
1 kplkeltuainen
200 gvalkosuklaata
3/4 dlsokeria
5 kplliivatelehteä
1 dlmaitoa

Koristeluun

20 gsuklaata

Valmistus

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jauha keksit tehosekoittimessa tai pane ne tukevaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 pakettia (à 175 g) dominokeksejä
    20 gvoita
  2. 2

    Valmista ensin täyte 1:

    Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

    Kuumenna 2 rkl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.

    MääräAinesosa
    3/4 dlsokeria
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    200 gtaloussuklaata
    2 rklmaitoa
    1 kplkeltuainen
    4 kplliivatelehteä
    2 dlvispikermaa
  3. 3

    Valmista täyte 2:

    Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

    Kuumenna 1 dl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

    MääräAinesosa
    3/4 dlsokeria
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    1 dlmaitoa
    5 kplliivatelehteä
    200 gvalkosuklaata
    1 kplkeltuainen
    2 dlvispikermaa
  4. 4

    Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa kulhossa mikrossa miedolla teholla. Lusikoi suklaasula kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai tukevaan pakastuspussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota suklaasta pienehköjä, noin 5 cm:n kokoisia kiehkurakuvioita leivinpaperin päälle. Anna kovettua pakastimessa 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Irrota kuviot varovasti leivinpaperista ja nosta kakun päälle koristeiksi.

    MääräAinesosa
    20 gsuklaata

Kakku kestää myös pakastuksen.

Pohjaan sopivat myös kaurakeksit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pakettia (à 175 g) dominokeksejä, Liivatelehteä, Liivatelehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aino Mattila + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä