Kolmen suklaan kerrosjuustokakku - Yhteishyvä

Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

???
Paloja
16
Aino Mattila ihastui juustokakkuun niin, että leipoo niitä nykyisin myös tilaustöinä. Hänen oma suosikkimakunsa on kolmen suklaan kerrosjuustokakku. Aino kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

1 1/2 kpl
(à 175 g) dominokeksejä
20 g
Voita

TÄYTE 1

2 dl
Vispikermaa
1 kpl
(200 g) taloussuklaata
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 kpl
Keltuainen
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
2 rkl
Maitoa

TÄYTE 2

2 dl
Vispikermaa
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 kpl
Keltuainen
200 g
Valkosuklaata
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
5 kpl
Liivatelehteä
1 dl
Maitoa

KORISTELUUN

20 g
Suklaata

Näin teet

1

Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jauha keksit tehosekoittimessa tai pane ne tukevaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Valmista ensin täyte 1:

Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

Kuumenna 2 rkl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.

Valmista täyte 2:

Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

Kuumenna 1 dl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa kulhossa mikrossa miedolla teholla. Lusikoi suklaasula kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai tukevaan pakastuspussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota suklaasta pienehköjä, noin 5 cm:n kokoisia kiehkurakuvioita leivinpaperin päälle. Anna kovettua pakastimessa 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Irrota kuviot varovasti leivinpaperista ja nosta kakun päälle koristeiksi.

Kakku kestää myös pakastuksen.

Vinkki: Pohjaan sopivat myös kaurakeksit.

Resepti
Aino Mattila + Kati Pohja
Kuvat
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g287 g
Proteiinia3 g46 g
Rasvaa19 g296 g
Kuituja0 g5 g
Energiaa kj1052 16836
Energiaa kcal251 4021

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 pakettia (à 175 g) dominokeksejä

  • Liivatelehteä

  • Liivatelehteä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g287 g
Proteiinia3 g46 g
Rasvaa19 g296 g
Kuituja0 g5 g
Energiaa kj1052 16836
Energiaa kcal251 4021

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 pakettia (à 175 g) dominokeksejä

  • Liivatelehteä

  • Liivatelehteä

Resepti
Aino Mattila + Kati Pohja
Kuvat
Elvi Rista

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.