Kolmen suklaan kerrosjuustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kolmen suklaan kerrosjuustokakku

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Aino Mattila ihastui juustokakkuun niin, että leipoo niitä nykyisin myös tilaustöinä. Hänen oma suosikkimakunsa on kolmen suklaan kerrosjuustokakku. Aino kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

pohja

1 1/2 kpl
(à 175 g) dominokeksejä
20 g
Voita

täyte 1

2 dl
Vispikermaa
1 kpl
(200 g) taloussuklaata
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 kpl
Keltuainen
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
2 rkl
Maitoa

täyte 2

2 dl
Vispikermaa
1 kpl
(250 g) mascarponejuustoa
1 kpl
Keltuainen
200 g
Valkosuklaata
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
5 kpl
Liivatelehteä
1 dl
Maitoa

koristeluun

20 g
Suklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jauha keksit tehosekoittimessa tai pane ne tukevaan muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Valmista ensin täyte 1:

Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

Kuumenna 2 rkl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.

Valmista täyte 2:

Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kumoa mascarponejuusto kulhoon. Lisää keltuainen, sokeri ja sulatettu suklaa. Lisää joukkoon kermavaahto kevyesti nostellen.

Kuumenna 1 dl maitoa pinnoitetussa kattilassa höyryävän kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne kuumaan maitoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet liukenevat. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa täyte kakkuvuokaan ensimmäisen täytteen päälle. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa kulhossa mikrossa miedolla teholla. Lusikoi suklaasula kertakäyttöiseen pursotinpussiin tai tukevaan pakastuspussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota suklaasta pienehköjä, noin 5 cm:n kokoisia kiehkurakuvioita leivinpaperin päälle. Anna kovettua pakastimessa 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Irrota kuviot varovasti leivinpaperista ja nosta kakun päälle koristeiksi.

Kakku kestää myös pakastuksen.

Vinkki: Pohjaan sopivat myös kaurakeksit.

Resepti:
Aino Mattila + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1052

251

18,5 g

11,6 g

17,9 g

17,3 g

0,3 g

2,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 pakettia (à 175 g) dominokeksejä,

Liivatelehteä,

Liivatelehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli