Aurinkoinen persikkajuustokakku

arvosana4/5

(9)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Persikkajuustokakku on suussasulavan samettinen herkku. Kakku saa raikkaan makunsa persikkasoseesta. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gkaurakeksejä
100 gvoita tai margariinia
1 tlvaniljasokeria

Täyte

5 kplliivatelehteä
2 dlvispikermaa
250 g(1 prk) maitorahkaa
200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 1/2 dlpersikkasosetta (esim. bonne)
1 kplsitruuna (luomu)

Kiille

2 kplliivatelehteä
2 rklsitruunamehua
2 1/2 dlpersikkasosetta (esim. bonne)

Koristeluun

minttua
pensasmustikoita

Valmistus

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

    MääräAinesosa
    200 gkaurakeksejä
    100 gvoita tai margariinia
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu rasva. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 gkaurakeksejä
    1 tlvaniljasokeria
    100 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehteä
  4. 4

    Raasta sitruunan kuori (1 tl raastetta) ja purista mehu (½ dl). Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    2 dlvispikermaa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
    1 1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    2 1/2 dlpersikkasosetta (esim. bonne)
  5. 5

    Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi liedellä tai pienessä astiassa mikrossa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 5 tuntia.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehteä
  6. 6

    Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada kiilteen persikkasose kulhoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunanmehuun. Kaada liivateseos persikkasoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele mintunlehdillä ja pensasmustikoilla.

    MääräAinesosa
    2 kplliivatelehteä
    2 1/2 dlpersikkasosetta (esim. bonne)
    2 rklsitruunamehua
    minttua
    pensasmustikoita

Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: minttua, pensasmustikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.7.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä