Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aurinkoinen persikkajuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Aurinkoinen persikkajuustokakku on helppo ja suussasulavan samettinen herkku, joka maustetaan persikkasoseella. Raikkaan kakun rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja.

Ainekset

Pohja

200 g
Kaurakeksejä
100 g
voita tai margariinia
1 tl
Vaniljasokeria

Täyte

5 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 1/2 dl
persikkasosetta (esim. Bonne)
1 kpl
sitruuna (luomu)

Kiille

2 kpl
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua
2 1/2 dl
persikkasosetta (esim. Bonne)

Koristeluun

minttua
pensasmustikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

200 g
Kaurakeksejä
100 g
voita tai margariinia
1 tl
Vaniljasokeria
2

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu rasva. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

200 g
Kaurakeksejä
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
voita tai margariinia
3

Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

5 kpl
Liivatelehteä
4

Raasta sitruunan kuori (1 tl raastetta) ja purista mehu (½ dl). Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.

1 kpl
sitruuna (luomu)
2 dl
Vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 1/2 dl
persikkasosetta (esim. Bonne)
5

Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi liedellä tai pienessä astiassa mikrossa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 5 tuntia.

5 kpl
Liivatelehteä
6

Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada kiilteen persikkasose kulhoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunanmehuun. Kaada liivateseos persikkasoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele mintunlehdillä ja pensasmustikoilla.

2 kpl
liivatelehteä
2 1/2 dl
persikkasosetta (esim. Bonne)
2 rkl
sitruunamehua
minttua
pensasmustikoita

Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.7.2018
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

333

1393

19,8 g

10,3 g

30,3 g

24,5 g

1,2 g

6,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

minttua,

pensasmustikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli