Aurinkoinen persikkajuustokakku
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Persikkajuustokakku on suussasulavan samettinen herkku. Kakku saa raikkaan makunsa persikkasoseesta. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | kaurakeksejä |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 1/2 dl | persikkasosetta (esim. bonne) |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| Kiille | |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 1/2 dl | persikkasosetta (esim. bonne) |
| Koristeluun | |
| minttua | |
| pensasmustikoita | |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu rasva. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- 4.
Raasta sitruunan kuori (1 tl raastetta) ja purista mehu (½ dl). Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.
- 5.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi liedellä tai pienessä astiassa mikrossa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 5 tuntia.
- 6.
Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada kiilteen persikkasose kulhoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunanmehuun. Kaada liivateseos persikkasoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele mintunlehdillä ja pensasmustikoilla.
Aurinkoinen persikkajuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)
Persikkajuustokakku on suussasulavan samettinen herkku. Kakku saa raikkaan makunsa persikkasoseesta. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | kaurakeksejä |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | vispikermaa |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 1/2 dl | persikkasosetta (esim. bonne) |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
Kiille | |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 1/2 dl | persikkasosetta (esim. bonne) |
Koristeluun | |
| minttua | |
| pensasmustikoita | |
Valmistus
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Määrä Ainesosa 200 g kaurakeksejä 100 g voita tai margariinia 1 tl vaniljasokeria - 2
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu rasva. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 200 g kaurakeksejä 1 tl vaniljasokeria 100 g voita tai margariinia - 3
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehteä - 4
Raasta sitruunan kuori (1 tl raastetta) ja purista mehu (½ dl). Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (luomu) 2 dl vispikermaa 250 g (1 prk) maitorahkaa 200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa 1 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 2 1/2 dl persikkasosetta (esim. bonne) - 5
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi liedellä tai pienessä astiassa mikrossa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 5 tuntia.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehteä - 6
Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada kiilteen persikkasose kulhoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunanmehuun. Kaada liivateseos persikkasoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele mintunlehdillä ja pensasmustikoilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl liivatelehteä 2 1/2 dl persikkasosetta (esim. bonne) 2 rkl sitruunamehua minttua pensasmustikoita
Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.
Ravintosisältö
333
Energiaa kcal
1393
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
333
Energiaa kcal
1393
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: minttua, pensasmustikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























