Aurinkoinen persikkajuustokakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Kiille
Koristeluun
Valmistus
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu rasva. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Raasta sitruunan kuori (1 tl raastetta) ja purista mehu (½ dl). Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi liedellä tai pienessä astiassa mikrossa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun mehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 5 tuntia.
Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kaada kiilteen persikkasose kulhoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunanmehuun. Kaada liivateseos persikkasoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele mintunlehdillä ja pensasmustikoilla.
Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
333
1393
19,8 g
10,3 g
30,3 g
24,5 g
1,2 g
6,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
minttua,
pensasmustikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli