Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike

timer-iconUseita tunteja  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Amerikkalainen suklaajuustokakku on appelsiinilla maustettu suklaanystävän täyteläinen paistettu juustokakku. Nauti samettinen herkku sellaisenaan tai raikkaan appelsiinikastikkeen kanssa.

Ainekset

Pohja

250 g
(1 pkt) karamellisoituja keksejä (esim. lotus biscoff)
1 1/2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
100 g
voita

Täyte

200 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %)
1/2 kpl
appelsiini (luomu)
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/4 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa

Appelsiinikastike

1 kpl
appelsiini (luomu)
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
25 g
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

2

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sekoita kaakaojauhe keksimurun joukkoon. Sulata rasva ja sekoita keksimuruun. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

250 g
(1 pkt) karamellisoituja keksejä (esim. lotus biscoff)
1 1/2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
100 g
voita
3

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa varovasti. Anna jäähtyä täytteen muiden aineksien sekoituksen ajan.

200 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %)
4

Pese appelsiini ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl). Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, raastettu appelsiininkuori ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa joukkoon rahka ja viimeiseksi suklaa. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.

1/2 kpl
appelsiini (luomu)
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/4 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
5

Aseta uunin alimmalle tasolle pelti, sillä vuoasta saattaa vuotaa rasvaa kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla ritilällä 50 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esimerkiksi puulasta). Käy lämpimän kakun reunat läpi ohuella veitsellä, jotta kylmä kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Varo naarmuttamasta vuoan pinnoitetta.

6

Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä nautittuna.

7

Tarjoilupäivänä raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl) ja purista appelsiinista mehu (1 ½ dl mehua). Mittaa kastikkeen ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä. Tarjoa kakku kylmän kastikkeen kanssa.

1 kpl
appelsiini (luomu)
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
25 g
voita
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

418

1750

27,2 g

15,8 g

34,8 g

27,1 g

2,2 g

7,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli