Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Suklaanystävän tuhti ja täyteläinen paistettu juustokakku maustetaan appelsiininkuorella. Nauti samettinen herkku sellaisenaan tai raikkaan appelsiinikastikkeen kanssa. Kakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Ainekset

POHJA

260 g
(1 pkt) kandisokerikeksejä (esim. Bastogne tai Bernilla)
100 g
voita tai margariinia
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta

TÄYTE

200 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %)
400 g
(2 rs) tuorejuustoa
1/2 kpl
appelsiinin kuori hienoksi raastettuna (n. 1 rkl)
3/4 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) kermarahkaa

APPELSIINIKASTIKE

1 kpl
appelsiinin mehu (n. 1,5 dl mehua)
1/2 kpl
appelsiinin kuori hienoksi raastettuna (n. 1 rkl)
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
25 g
voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

2

Hienonna keksit kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Lisää kaakaojauhe. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

260 g
(1 pkt) kandisokerikeksejä (esim. Bastogne tai Bernilla)
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
100 g
voita tai margariinia
3

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa varovasti. Anna jäähtyä täytteen muiden aineksien sekoituksen ajan.

200 g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %)
4

Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, appelsiininkuori, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa joukkoon kermarahka ja viimeiseksi suklaa. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.

400 g
(2 rs) tuorejuustoa
200 g
(1 prk) kermarahkaa
1/2 kpl
appelsiinin kuori hienoksi raastettuna (n. 1 rkl)
3/4 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
5

Aseta uunin alimmalle tasolle pelti, sillä vuoasta saattaa vuotaa rasvaa kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla ritilällä 50 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esim. puulasta). Käy lämpimän kakun reunat läpi ohuella veitsellä, jotta kylmä kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Varo naarmuttamasta vuoan pinnoitetta.

6

Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä nautittuna.

7

Tarjoilupäivänä: Mittaa kastikkeen ainekset rasvaan lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä. Tarjoa kakku kylmän kastikkeen kanssa.

25 g
voita tai margariinia
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
sokeria
1/2 kpl
appelsiinin kuori hienoksi raastettuna (n. 1 rkl)
1 kpl
appelsiinin mehu (n. 1,5 dl mehua)
Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

434

1817

27,9 g

16,2 g

37,1 g

29,3 g

2,1 g

7,2 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli