Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike
Ainekset
Pohja
Täyte
Appelsiinikastike
Valmistus
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sekoita kaakaojauhe keksimurun joukkoon. Sulata rasva ja sekoita keksimuruun. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa varovasti. Anna jäähtyä täytteen muiden aineksien sekoituksen ajan.
Pese appelsiini ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl). Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, raastettu appelsiininkuori ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa joukkoon rahka ja viimeiseksi suklaa. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.
Aseta uunin alimmalle tasolle pelti, sillä vuoasta saattaa vuotaa rasvaa kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla ritilällä 50 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esimerkiksi puulasta). Käy lämpimän kakun reunat läpi ohuella veitsellä, jotta kylmä kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Varo naarmuttamasta vuoan pinnoitetta.
Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä nautittuna.
Tarjoilupäivänä raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl) ja purista appelsiinista mehu (1 ½ dl mehua). Mittaa kastikkeen ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä. Tarjoa kakku kylmän kastikkeen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
418
1750
27,2 g
15,8 g
34,8 g
27,1 g
2,2 g
7,0 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli