Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Lisää kaakaojauhe. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa varovasti. Anna jäähtyä täytteen muiden aineksien sekoituksen ajan.
Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, appelsiininkuori, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa joukkoon kermarahka ja viimeiseksi suklaa. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.
Aseta uunin alimmalle tasolle pelti, sillä vuoasta saattaa vuotaa rasvaa kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla ritilällä 50 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esim. puulasta). Käy lämpimän kakun reunat läpi ohuella veitsellä, jotta kylmä kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Varo naarmuttamasta vuoan pinnoitetta.
Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä nautittuna.
Tarjoilupäivänä: Mittaa kastikkeen ainekset rasvaan lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä. Tarjoa kakku kylmän kastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
434
1817
27,9 g
16,2 g
37,1 g
29,3 g
2,1 g
7,2 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli