Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike

arvosana4/5

(12)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Amerikkalainen suklaajuustokakku on suklaanystävän unelma! Appelsiininkuorella maustettu paistettu juustokakku maistuu sellaisenaan tai raikkaan appelsiinikastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 g(1 pkt) karamellisoituja keksejä (esim. lotus biscoff)
1 1/2 rkltummaa kaakaojauhetta
100 gvoita

Täyte

200 gtummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %)
1/2 kplappelsiini (luomu)
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/4 dlsokeria
3 kplkananmunaa
200 g(1 prk) vaniljarahkaa

Appelsiinikastike

1 kplappelsiini (luomu)
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
25 gvoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

  2. 2

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sekoita kaakaojauhe keksimurun joukkoon. Sulata rasva ja sekoita keksimuruun. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) karamellisoituja keksejä (esim. lotus biscoff)
    1 1/2 rkltummaa kaakaojauhetta
    100 gvoita
  3. 3

    Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa varovasti. Anna jäähtyä täytteen muiden aineksien sekoituksen ajan.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %)
  4. 4

    Pese appelsiini ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl). Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, raastettu appelsiininkuori ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa joukkoon rahka ja viimeiseksi suklaa. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 kplappelsiini (luomu)
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/4 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
  5. 5

    Aseta uunin alimmalle tasolle pelti, sillä vuoasta saattaa vuotaa rasvaa kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla ritilällä 50 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esimerkiksi puulasta). Käy lämpimän kakun reunat läpi ohuella veitsellä, jotta kylmä kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Varo naarmuttamasta vuoan pinnoitetta.

  6. 6

    Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä nautittuna.

  7. 7

    Tarjoilupäivänä raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl) ja purista appelsiinista mehu (1 ½ dl mehua). Mittaa kastikkeen ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä. Tarjoa kakku kylmän kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini (luomu)
    1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    25 gvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.1.2020
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä