Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Amerikkalainen suklaajuustokakku on suklaanystävän unelma! Appelsiininkuorella maustettu paistettu juustokakku maistuu sellaisenaan tai raikkaan appelsiinikastikkeen kanssa.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) karamellisoituja keksejä (esim. lotus biscoff) |
| 1 1/2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 100 g | voita |
| Täyte | |
| 200 g | tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %) |
| 1/2 kpl | appelsiini (luomu) |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/4 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| Appelsiinikastike | |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 25 g | voita |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
- 2.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sekoita kaakaojauhe keksimurun joukkoon. Sulata rasva ja sekoita keksimuruun. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa varovasti. Anna jäähtyä täytteen muiden aineksien sekoituksen ajan.
- 4.
Pese appelsiini ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl). Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, raastettu appelsiininkuori ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa joukkoon rahka ja viimeiseksi suklaa. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.
- 5.
Aseta uunin alimmalle tasolle pelti, sillä vuoasta saattaa vuotaa rasvaa kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla ritilällä 50 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esimerkiksi puulasta). Käy lämpimän kakun reunat läpi ohuella veitsellä, jotta kylmä kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Varo naarmuttamasta vuoan pinnoitetta.
- 6.
Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä nautittuna.
- 7.
Tarjoilupäivänä raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl) ja purista appelsiinista mehu (1 ½ dl mehua). Mittaa kastikkeen ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä. Tarjoa kakku kylmän kastikkeen kanssa.
Amerikkalainen suklaajuustokakku ja appelsiinikastike
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)
Amerikkalainen suklaajuustokakku on suklaanystävän unelma! Appelsiininkuorella maustettu paistettu juustokakku maistuu sellaisenaan tai raikkaan appelsiinikastikkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | (1 pkt) karamellisoituja keksejä (esim. lotus biscoff) |
| 1 1/2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 100 g | voita |
Täyte | |
| 200 g | tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %) |
| 1/2 kpl | appelsiini (luomu) |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/4 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
Appelsiinikastike | |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 25 g | voita |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
- 2
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sekoita kaakaojauhe keksimurun joukkoon. Sulata rasva ja sekoita keksimuruun. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) karamellisoituja keksejä (esim. lotus biscoff) 1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta 100 g voita - 3
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa varovasti. Anna jäähtyä täytteen muiden aineksien sekoituksen ajan.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 44-55 %) - 4
Pese appelsiini ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl). Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, raastettu appelsiininkuori ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa joukkoon rahka ja viimeiseksi suklaa. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl appelsiini (luomu) 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/4 dl sokeria 3 kpl kananmunaa - 5
Aseta uunin alimmalle tasolle pelti, sillä vuoasta saattaa vuotaa rasvaa kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla ritilällä 50 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 30 minuuttia uuninluukku hieman raollaan (pane väliin esimerkiksi puulasta). Käy lämpimän kakun reunat läpi ohuella veitsellä, jotta kylmä kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Varo naarmuttamasta vuoan pinnoitetta.
- 6
Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä nautittuna.
- 7
Tarjoilupäivänä raasta puolikkaan appelsiinin kuori (½ rkl) ja purista appelsiinista mehu (1 ½ dl mehua). Mittaa kastikkeen ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita hyvin kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita kunnes rasva on sulanut. Jäähdytä. Tarjoa kakku kylmän kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini (luomu) 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 25 g voita
Ravintosisältö
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
27,2 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
27,1 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
27,2 g
Rasvaa
15,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
27,1 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























