Suolakinuski-juustokakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Pinnalle
Tarjoiluun
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Notkista tuorejuusto kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää karamellisoitu maitotiiviste, ranskankerma, fariinisokeri, perunajauho, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Valmiin kakun pinta on kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään noin tunniksi uuninluukku raollaan. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä. Nosta huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Notkista loput karamellisoidusta maitotiivisteestä lämmittämällä muutaman sekunnin ajan mikrossa ja levitä kakun päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai sesongin hedelmien ja syötävien kukkien kanssa.
Vinkki: Mikäli haluat varmistaa, ettei kakun pinta halkeile paistamisen aikana, voit kypsentää sen vesihauteessa. Vuoraa kakkuvuoan ulkoreunat huolellisesti foliolla, niin vuoan sisälle ei pääse vettä. Nosta kakkuvuoka korkeareunaisen uunivuoan sisälle ja kaada kakkuvuoan ympärille 2 cm:n kerros kuumaa vettä, jonka jälkeen paista kakku uunissa ohjeen mukaan.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
305
1277
22,8 g
13,1 g
17,3 g
11,1 g
0,5 g
7,4 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (½ prk, à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä,
200 g (½ prk, à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä,
sormisuolaa,
sesongin hedelmiä (mangoa ja ananaskirsikoita),
syötäviä kukkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli