Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolakinuski-juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Sametinpehmeän amerikkalaisen juustokakun täytteessä on ihanan paahteista karamellisoitua maitotiivistettä ja ripaus suolaa taittamassa makeutta.

Ainekset

Pohja

200 g
kandisokerikeksejä (LU Bastogne)
100 g
voita tai leivontamargariinia

Täyte

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(½ prk, à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä
180 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa

Pinnalle

200 g
(½ prk, à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä
sormisuolaa

Tarjoiluun

sesongin hedelmiä (mangoa ja ananaskirsikoita)
syötäviä kukkia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

2

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

200 g
kandisokerikeksejä (LU Bastogne)
100 g
voita tai leivontamargariinia
3

Notkista tuorejuusto kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää karamellisoitu maitotiiviste, ranskankerma, fariinisokeri, perunajauho, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa tasaiseksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle.

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(½ prk, à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä
180 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
4

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Valmiin kakun pinta on kiinteä, mutta keskeltä yhä hieman hyllyvä. Peitä kakku leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

5

Sammuta uuni ja jätä kakku jäähtymään noin tunniksi uuninluukku raollaan. Hidas jäähtyminen ehkäisee kakun repeämistä. Nosta huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.

6

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Notkista loput karamellisoidusta maitotiivisteestä lämmittämällä muutaman sekunnin ajan mikrossa ja levitä kakun päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai sesongin hedelmien ja syötävien kukkien kanssa.

200 g
(½ prk, à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä
sormisuolaa
sesongin hedelmiä (mangoa ja ananaskirsikoita)

Vinkki: Mikäli haluat varmistaa, ettei kakun pinta halkeile paistamisen aikana, voit kypsentää sen vesihauteessa. Vuoraa kakkuvuoan ulkoreunat huolellisesti foliolla, niin vuoan sisälle ei pääse vettä. Nosta kakkuvuoka korkeareunaisen uunivuoan sisälle ja kaada kakkuvuoan ympärille 2 cm:n kerros kuumaa vettä, jonka jälkeen paista kakku uunissa ohjeen mukaan.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 3.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

305

1277

22,8 g

13,1 g

17,3 g

11,1 g

0,5 g

7,4 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (½ prk, à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä,

200 g (½ prk, à 397 g) karamellisoitua maitotiivistettä,

sormisuolaa,

sesongin hedelmiä (mangoa ja ananaskirsikoita),

syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli