Mustikkajuustokakku

arvosana4/5

(3)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Valmista viikonlopuksi juustokakku amerikkalaiseen tapaan eli paista se uunissa! Lempeänmakuinen ranskankerma-rahkatäyte saa mehevän makulisän, kun maustat sen sitruunalla ja pilkutat tuoreilla mustikoilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gmargariinia
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 dlvehnäjauhoja
2 rklvettä

Täyte

500 gmaitorahkaa
200 granskankermaa
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
2 rklsitruunamehua
2 rklperunajauhoja
1 rklvaniljasokeria
250 g(2 rs) pensasmustikoita

Koristelu

125 g(1 rs) pensasmustikoita
(mintunlehtiä)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vatkaa margariinia ja sokeria, kunnes seos on notkeaa ja vaaleaa. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    3 dlvehnäjauhoja
    2 rklvettä
  2. 2

    Mittaa täytteen aineet mustikoita lukuun ottamatta kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat täytteeseen. Kumoa täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    500 gmaitorahkaa
    200 granskankermaa
    2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    2 rklsitruunamehua
    2 rklperunajauhoja
    1 rklvaniljasokeria
    250 g(2 rs) pensasmustikoita
  3. 3

    Koristele kakku mustikoilla ja halutessasi mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    125 g(1 rs) pensasmustikoita
    (mintunlehtiä)

Vinkki! Jos teet kakun pakastetuista mustikoista, sekoita jäiset mustikat ja täytteen perunajauhot keskenään ennen täytteeseen lisäämistä. Älä koristele kakkua jäisillä mustikoilla, ettei pinta vety mustikoiden sulaessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (mintunlehtiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
25.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä