Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mustikka juustokakku

Mustikkajuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Valmista viikonlopuksi juustokakku amerikkalaiseen tapaan eli paista se uunissa! Lempeänmakuinen ranskankerma-rahkatäyte saa mehevän makulisän, kun maustat sen sitruunalla ja pilkutat tuoreilla mustikoilla.

Ainekset

pohja

150 g
margariinia
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
vettä

täyte

500 g
maitorahkaa
200 g
ranskankermaa
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
perunajauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
250 g
(2 rs) pensasmustikoita

koristelu

125 g
(1 rs) pensasmustikoita
(mintunlehtiä)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa margariinia ja sokeria, kunnes seos on notkeaa ja vaaleaa. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle ja reunoille.

150 g
margariinia
1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
vettä
2

Mittaa täytteen aineet mustikoita lukuun ottamatta kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat täytteeseen. Kumoa täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä.

500 g
maitorahkaa
200 g
ranskankermaa
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
perunajauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
250 g
(2 rs) pensasmustikoita
3

Koristele kakku mustikoilla ja halutessasi mintunlehdillä.

125 g
(1 rs) pensasmustikoita
(mintunlehtiä)

Vinkki! Jos teet kakun pakastetuista mustikoista, sekoita jäiset mustikat ja täytteen perunajauhot keskenään ennen täytteeseen lisäämistä. Älä koristele kakkua jäisillä mustikoilla, ettei pinta vety mustikoiden sulaessa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.7.2009
Muokattu: 3.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

327

1370

17,1 g

7,7 g

32,6 g

22,6 g

1,8 g

8,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Vaniljasokeria,

(mintunlehtiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli