Mustikkajuustokakku
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista viikonlopuksi juustokakku amerikkalaiseen tapaan eli paista se uunissa! Lempeänmakuinen ranskankerma-rahkatäyte saa mehevän makulisän, kun maustat sen sitruunalla ja pilkutat tuoreilla mustikoilla.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | vettä |
| Täyte | |
| 500 g | maitorahkaa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 250 g | (2 rs) pensasmustikoita |
| Koristelu | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| (mintunlehtiä) | |
- 1.
Vatkaa margariinia ja sokeria, kunnes seos on notkeaa ja vaaleaa. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle ja reunoille.
- 2.
Mittaa täytteen aineet mustikoita lukuun ottamatta kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat täytteeseen. Kumoa täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä.
- 3.
Koristele kakku mustikoilla ja halutessasi mintunlehdillä.
Mustikkajuustokakku
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Valmista viikonlopuksi juustokakku amerikkalaiseen tapaan eli paista se uunissa! Lempeänmakuinen ranskankerma-rahkatäyte saa mehevän makulisän, kun maustat sen sitruunalla ja pilkutat tuoreilla mustikoilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | vettä |
Täyte | |
| 500 g | maitorahkaa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 250 g | (2 rs) pensasmustikoita |
Koristelu | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| (mintunlehtiä) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vatkaa margariinia ja sokeria, kunnes seos on notkeaa ja vaaleaa. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20–24 cm) pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 3 dl vehnäjauhoja 2 rkl vettä - 2
Mittaa täytteen aineet mustikoita lukuun ottamatta kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat täytteeseen. Kumoa täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 500 g maitorahkaa 200 g ranskankermaa 2 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 2 rkl sitruunamehua 2 rkl perunajauhoja 1 rkl vaniljasokeria 250 g (2 rs) pensasmustikoita - 3
Koristele kakku mustikoilla ja halutessasi mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) pensasmustikoita (mintunlehtiä)
Vinkki! Jos teet kakun pakastetuista mustikoista, sekoita jäiset mustikat ja täytteen perunajauhot keskenään ennen täytteeseen lisäämistä. Älä koristele kakkua jäisillä mustikoilla, ettei pinta vety mustikoiden sulaessa.
Ravintosisältö
331
Energiaa kcal
1387
Energiaa kj
17,1 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,6 g
Hiilihydraatteja
23,6 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
331
Energiaa kcal
1387
Energiaa kj
17,1 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,6 g
Hiilihydraatteja
23,6 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (mintunlehtiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























