Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset kakut juhliin – rapea ja kevyt pavlova sekä neljä muuta reseptiä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.4.2023
|
Muokattu: 10.4.2024
Huoli pois juhlien järjestäjä! Näillä vegaanisilla kakkuohjeilla varmistat, että jokainen juhlija saa herkutella makealla tärkeänä päivänä. Vaihtoehtoja löytyy mausteisesta porkkanakakusta raikkaaseen kiiveillä täytettyyn britakakkuun.

Mehevä täytekakku

Kesäkurpitsaa saa vuoden ympäri ja se sopii raastettuna mainiosti mehevöittämään kakkutaikinat. Tässä täytekakussa pohjan makua piristetään sitruunalla. Sitruunaa tulee myös tuorejuustomaiseen täytteeseen, jossa maistuu lisäksi omena ja kaneli. Kaunis nakukakku koristellaan ohuilla kesäkurpitsaviipaleilla ja syötävillä kukilla juhlakuntoon.

Raikas britakakku

Britakakku on kesäjuhlien ikisuosikki, eikä ihme. Rapean-sitkaan marengin ja pehmeän kakkupohjan yhdistelmä sulaa suuhun ja täytteissä on vain mielikuvitus rajana. Tässä vegaanisessa versiossa marenki tehdään kikherneiden säilöntäliemestä ja täyte kasvivispistä sekä kookoskermasta. Vegaanisen leivonnan ihanuus on se, että kiivejä voi käyttää täysin huoletta. Maitotuotteet ne nimittäin muuttavat helposti karvaan makuisiksi.

Pavlova nektariinivaahdolla

Kaunis klassikko pavlova tehdään marengista, joka onnistuu vegaanisesti hieman yllättävästä aineksesta. Kikherneiden säilöntäliemestä eli aquafabasta valmistuu marenki aivan samaan tapaan kuin munanvalkuaisistakin. Marengin sokeri sekä tilkka sitruunanmehua takaavat sen, ettei kikherneiden mausta ole häivääkään jäljellä. Täytteeksi laitetaan alkukesästä nektariineilla maustettu vaahto sekä kookoskermasta ja fariinisokerista keitetty kinuski.

Klassikkoleivos extramehevänä

Iki-ihana porkkanakakku on varma valinta, jos haluaa miellyttää mahdollisimman montaa syöjää. Sopivan kostea ja mausteinen porkkanakakku onnistuu täydellisesti vegaanisesti, kun rasvana käyttää öljyä ja nesteenä esimerkiksi kaurajuomaa. Kaikista mehevimmän kakun saat, kun raastat porkkanat raastimen pienellä terällä. Maukas kuorrute onnistuu vegaanista tuorejuustoa imitoivasta valmisteesta.

Raikas mangokakku

Juustokakkujen ystäville kannattaa leipoa tämä paistettava mangojuustokakku, jossa ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita. Pohjaksi tulee esipaistettava keksipohja, jonka päälle tehdään sitruunalla maustettu soijajogurttitäyte. Jäähtyneen kakun päälle levitetään vielä mangososeesta tehty kuorrute.

Lue lisää