Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näistä resepteistä kokoat juhliin tarjottavat erilaisia ruokavalioita noudattaville

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.4.2022
|
Muokattu: 15.4.2024
Juhlat, mikä ihana syy laittaa pöytä kunnolla koreaksi! Mutta mitä tarjota, kun juhlavieraaksi on tulossa vegaani, gluteenitonta ruokavaliota noudattava tai kananmunille tai maidolle allerginen vieras? Keräsimme vinkit ja reseptit juhliin, joiden tarjottavat sopivat erilaisia ruokavalioita noudattaville juhlavieraille.

Pientä suolaista vegaanivieraalle sekä maidotonta ja munatonta ruokavaliota noudattavalle

Jos juhliin on tulossa sekä vegaanista ruokavaliota noudattava että maidolle ja munille allerginen vieras, kata pöytään vegaanista! Vegaaniseen ruokavalioon sopivat tarjottavat sopivat nimittäin myös kananmunille allergiselle vieraalle tai maidotonta ruokavaliota noudattaville. Tiesitkö, että perinteiset silli, graavilohi ja munavoi onnistuvat myös täysin vegaanisina versioina? Tarjoile niitä siemennäkkärin ja itse leivotun juhlavan focaccian parina. Vegaaniseen juhlapöytään kuuluvat ilman muuta myös herkulliset pienet savuporkkalaleivät sekä vegaaninen voileipäkakku.

Ruokaisat vegaaniset tarjottavat

Jos haluat tarjoilla juhlissa myös lämpimän ruoan, onnistuu sekin mainiosti vegaanisesti. Pitkään juhlapöydässä säilyviä hyviä vegaanisia tarjottavia ovat esimerkiksi erilaiset padat ja paistokset, jotka kestävät myös uudelleen lämmittämistä. Tarjoa patojen kanssa ruokaisia kikherneleipiä ja erilaisia ruokaisia salaatteja, kuten kikhernesalaattia ja ihanaa kirkasta perunasalaattia.

Vegaaniset makeat juhlaleivonnaiset

Myös makea leivonta onnistuu yllättävän helposti ilman munia ja maitoa! Perinteiset pavlova ja porkkanakakku maistuvat vegaanisina aivan yhtä herkullisilta kuin perinteisinäkin versioina. Kokeile myös vegaanista juustokakkua!Vegaanisen juhlapöydän kruunaavat hauskat keksimunkit, jotka tursuavat herkullista keksinmakuista täytettä.

Gluteenittomat suolaiset leivonnaiset juhliin

Moni arastelee yhä gluteenitonta leivontaa, mutta gluteeniton jauhovalikoima on parantunut viime vuosina huomattavasti ja tehnyt gluteenittomasta leivonnasta yhtä helppoa kuin perinteisestäkin leivonnasta. Sämpylät, piiraat ja erilaiset leivät on helppo leipoa itse, tai voit oikaista valmisteluissa ja ostaa gluteenittoman taikinan valmiina pakastealtaasta. Yhdistä juhlapöydässä tämän jutun alusta löytyvät vegaaniset levitteet gluteenittomien leipien pariksi, ja taklaat kaksi erikoisruokavaliota samalla vaivalla!

Gluteenittomat makeat juhlaherkut

Hemmottele gluteenitonta ruokavaliota nouttavaa upeilla makeilla herkuilla! Juustokakut, pitkot ja täytekakut onnistuvat näppärästi ilman vehnää. Tallenna Yhteishyvän gluteenittoman kakkupohjan ohje itsellesi myös myöhempää käyttöä varten! Ihanan helppo mudcake-täytekakku on gluteenittoman kahvipöydän kaunistus. Kakku valmistuu kaupan valmiista mutakakuista kuin itsestään, kunhan muistat olla pakastealtaalla tarkkana ja valita ostoskoriin gluteenittoman mutakakun.

Lisävinkkejä gluteenittomaan leivontaan

Jos juhlavieraana on keliaakikkoja, on hyvä pitää mielessä muutama tärkeä vinkki gluteenittomasta leivonnasta. Käy lukemassa 8 vinkin vinkkiartikkelimme siitä, mitä on hyvä pitää mielessä gluteenittomia tarjottavia suunnitellessa ja tehdessä.

Katso kaikki vinkit onnistuneiden juhlien järjestämiseen