Gluteeniton mansikkajuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaunis vaaleanpunainen täyte juustokakkuun valmistuu helposti pakastemansikoista ja helppo kakkupohja gluteenittomista kekseistä. Koristele täyteläinen juustokakku raikkailla tuoreilla mansikoilla.
| Täyte | |
|---|---|
| 250 g | (1 ps) mansikoita (pakaste) |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 1 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 1/2 dl | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| Pohja | |
| 160 g | (1 pkt) gluteenittomia digestivekeksejä |
| 75 g | margariinia |
| Koristelu | |
| 250 g | mansikoita (tuoreita) |
- 1.
Ota pakastemansikat huoneenlämpöön sulamaan pari tuntia ennen kakun valmistamista.
- 2.
Hienonna keksit. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa liedellä. Kumoa keksimurut kulhoon ja sekoita margariinisula joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuru vuoan pohjalle.
- 3.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota sulaneista mansikoista 2–3 rkl mehua talteen. Soseuta sulaneet mansikat. Sekoita sokeri, tuorejuusto ja maitorahka mansikkasoseeseen. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike. Kuumenna mansikkamehu kiehuvan kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoitellen. Kääntele vaniljavaahto lopuksi joukkoon.
- 4.
Kumoa täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli.
- 5.
Ennen tarjoamista irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Gluteeniton mansikkajuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Kaunis vaaleanpunainen täyte juustokakkuun valmistuu helposti pakastemansikoista ja helppo kakkupohja gluteenittomista kekseistä. Koristele täyteläinen juustokakku raikkailla tuoreilla mansikoilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Täyte | |
| 250 g | (1 ps) mansikoita (pakaste) |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 1 dl | sokeria |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa |
| 200 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 2 1/2 dl | (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
Pohja | |
| 160 g | (1 pkt) gluteenittomia digestivekeksejä |
| 75 g | margariinia |
Koristelu | |
| 250 g | mansikoita (tuoreita) |
Valmistus
- 1
Ota pakastemansikat huoneenlämpöön sulamaan pari tuntia ennen kakun valmistamista.
Määrä Ainesosa 250 g (1 ps) mansikoita (pakaste) - 2
Hienonna keksit. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa liedellä. Kumoa keksimurut kulhoon ja sekoita margariinisula joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuru vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 160 g (1 pkt) gluteenittomia digestivekeksejä 75 g margariinia - 3
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota sulaneista mansikoista 2–3 rkl mehua talteen. Soseuta sulaneet mansikat. Sekoita sokeri, tuorejuusto ja maitorahka mansikkasoseeseen. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike. Kuumenna mansikkamehu kiehuvan kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoitellen. Kääntele vaniljavaahto lopuksi joukkoon.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehteä 250 g (1 ps) mansikoita (pakaste) 200 g (1 prk) tuorejuustoa 200 g (1 prk) maitorahkaa 1 dl sokeria 2 1/2 dl (1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta - 4
Kumoa täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli.
- 5
Ennen tarjoamista irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Määrä Ainesosa 250 g mansikoita (tuoreita)
Vinkki! Valmiin kakun voi pakastaa. Pakasta kakku hyytyneenä ja jääkaappikylmänä. Sulata jäinen kakku hitaasti jääkaapissa, noin 12–24 tuntia. Koristele sulatuksen jälkeen.
Ravintosisältö
238
Energiaa kcal
997
Energiaa kj
13,1 g
Rasvaa
5,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,4 g
Hiilihydraatteja
17,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
238
Energiaa kcal
997
Energiaa kj
13,1 g
Rasvaa
5,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,4 g
Hiilihydraatteja
17,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























