Helppo mudcake-täytekakku
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Superhelppo suklainen täytekakku kootaan valmiista mutakakuista ja täytetään kinuskisella tuorejuustovaahdolla. Kokoaminen vie vain vartin ja onnistuu myös lapsilta!
| 2 kpl | (à 400 g) mutakakkuja (kotimaista, pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 1 dl | kinuskikastiketta |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 1/4 dl | sokeria |
| Koristelu | |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| 2 tl | tomusokeria |
- 1.
Irrota jäiset mutakakut vuoistaan. Laita toinen sulamaan tarjoiluastialle ja toinen tomusokeroidulle leivinpaperille. Anna sulaa noin tunti.
- 2.
Sekoita tuorejuusto ja kinuskikastike keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri ja vatkaa kermavaahto napakaksi. Nostele kermavaahto kinuskituorejuuston joukkoon.
- 3.
Levitä puolet täytteestä tarjoiluastiassa olevalle mutakakulle. Nosta toinen mutakakku päälle. Käytä tarvittaessa apuna leveitä lastoja. Levitä loppu täyte kakun päälle. Koristele vadelmilla ja tomusokerilla.
Superhelppo suklainen täytekakku kootaan valmiista mutakakuista ja täytetään kinuskisella tuorejuustovaahdolla. Kokoaminen vie vain vartin ja onnistuu myös lapsilta!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | (à 400 g) mutakakkuja (kotimaista, pakaste) |
Täyte | |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 1 dl | kinuskikastiketta |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 1/4 dl | sokeria |
Koristelu | |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| 2 tl | tomusokeria |
Valmistus
- 1
Irrota jäiset mutakakut vuoistaan. Laita toinen sulamaan tarjoiluastialle ja toinen tomusokeroidulle leivinpaperille. Anna sulaa noin tunti.
Määrä Ainesosa 2 kpl (à 400 g) mutakakkuja (kotimaista, pakaste) - 2
Sekoita tuorejuusto ja kinuskikastike keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri ja vatkaa kermavaahto napakaksi. Nostele kermavaahto kinuskituorejuuston joukkoon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) tuorejuustoa 1 dl kinuskikastiketta 2 dl (1 prk) vispikermaa 1/4 dl sokeria - 3
Levitä puolet täytteestä tarjoiluastiassa olevalle mutakakulle. Nosta toinen mutakakku päälle. Käytä tarvittaessa apuna leveitä lastoja. Levitä loppu täyte kakun päälle. Koristele vadelmilla ja tomusokerilla.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) vadelmia 2 tl tomusokeria
Ravintosisältö
123
Energiaa kcal
516
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
5,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,9 g
Hiilihydraatteja
3,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
123
Energiaa kcal
516
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
5,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,9 g
Hiilihydraatteja
3,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl (à 400 g) mutakakkuja (Kotimaista, pakaste), 1 dl kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























