Gluteeniton vanilja-suklaapitko

Nappaa talteen!
Gluteeniton pullataikina on tarttuvaista. Sähkövatkain ja käsien öljyäminen helpottavat työskentelyä.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (50 g) hiivaa |
| 1 rkl | psylliumia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 75 g | margariinia |
| 2 dl | riisijauhoja |
| 8 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| Täyte | |
| 1/2 dl | vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. sallisen) |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | suklaa-pähkinälevitettä (nutella) |
| Voitelu ja koristelu | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | tomusokeria |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen margariini ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.
Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Anna levätä 5 minuuttia.
Öljyä kädet, työpöytä ja kaulin kevyesti. Kauli taikina hiukan uunipeltiä pienemmäksi levyksi. Taita taikina nelinkerroin, nosta leivinpaperin päälle pellille ja aukaise. Levitä levylle vaniljakreemi ja sen päälle puolet suklaa-pähkinälevitteestä. Taita taikina leveämmiltä sivuilta pitkon keskelle ja paina sauma sormin tiukasti kiinni. Nipistä myös päät kiinni.
Peittele pitko liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia. Paina tarvittaessa saumaa uudestaan kiinni. Voitele pitko munalla ja levitä loppu suklaa-pähkinälevite vakoon sauman päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Gluteeniton vanilja-suklaapitko
Gluteeniton pullataikina on tarttuvaista. Sähkövatkain ja käsien öljyäminen helpottavat työskentelyä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (50 g) hiivaa |
| 1 rkl | psylliumia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 75 g | margariinia |
| 2 dl | riisijauhoja |
| 8 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
Täyte | |
| 1/2 dl | vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. sallisen) |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | suklaa-pähkinälevitettä (nutella) |
Voitelu ja koristelu | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | tomusokeria |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen margariini ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.
Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Anna levätä 5 minuuttia.
Öljyä kädet, työpöytä ja kaulin kevyesti. Kauli taikina hiukan uunipeltiä pienemmäksi levyksi. Taita taikina nelinkerroin, nosta leivinpaperin päälle pellille ja aukaise. Levitä levylle vaniljakreemi ja sen päälle puolet suklaa-pähkinälevitteestä. Taita taikina leveämmiltä sivuilta pitkon keskelle ja paina sauma sormin tiukasti kiinni. Nipistä myös päät kiinni.
Peittele pitko liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia. Paina tarvittaessa saumaa uudestaan kiinni. Voitele pitko munalla ja levitä loppu suklaa-pähkinälevite vakoon sauman päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Ravintosisältö
223
Energiaa kcal
931
Energiaa kj
4,4 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,0 g
Hiilihydraatteja
16,1 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
223
Energiaa kcal
931
Energiaa kj
4,4 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,0 g
Hiilihydraatteja
16,1 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (50 g) hiivaa, 1 rkl Psylliumia, 1 tl Suolaa, 1 rkl Kardemummaa, 0,5 dl Vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. sallisen), 1,5 dl Vettä, 1 prk Suklaa-pähkinälevitettä (nutella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












