Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen margariini ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.
Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Anna levätä 5 minuuttia.
Öljyä kädet, työpöytä ja kaulin kevyesti. Kauli taikina hiukan uunipeltiä pienemmäksi levyksi. Taita taikina nelinkerroin, nosta leivinpaperin päälle pellille ja aukaise. Levitä levylle vaniljakreemi ja sen päälle puolet suklaa-pähkinälevitteestä. Taita taikina leveämmiltä sivuilta pitkon keskelle ja paina sauma sormin tiukasti kiinni. Nipistä myös päät kiinni.
Peittele pitko liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia. Paina tarvittaessa saumaa uudestaan kiinni. Voitele pitko munalla ja levitä loppu suklaa-pähkinälevite vakoon sauman päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
931
223
4,4 g
1,3 g
41,0 g
16,1 g
0,4 g
3,9 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (50 g) hiivaa,
1 rkl Psylliumia,
1 tl Suolaa,
1 rkl Kardemummaa,
0,5 dl Vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim, sallisen),
1,5 dl Vettä,
1 prk Suklaa-pähkinälevitettä (nutella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli