Gluteeniton vanilja-suklaapitko | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???
Play

Gluteeniton vanilja-suklaapitko

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Gluteeniton pullataikina on tarttuvaista. Sähkövatkain ja käsien öljyäminen helpottavat työskentelyä.

Ruokavaliot

Ainekset

pullataikina

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
1 rkl
Psylliumia
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
75 g
Margariinia
2 dl
Riisijauhoja
8 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

täyte

1/2 dl
Vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. sallisen)
1 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Suklaa-pähkinälevitettä (nutella)

voitelu ja koristelu

1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen margariini ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.

Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Anna levätä 5 minuuttia.

Öljyä kädet, työpöytä ja kaulin kevyesti. Kauli taikina hiukan uunipeltiä pienemmäksi levyksi. Taita taikina nelinkerroin, nosta leivinpaperin päälle pellille ja aukaise. Levitä levylle vaniljakreemi ja sen päälle puolet suklaa-pähkinälevitteestä. Taita taikina leveämmiltä sivuilta pitkon keskelle ja paina sauma sormin tiukasti kiinni. Nipistä myös päät kiinni.

Peittele pitko liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia. Paina tarvittaessa saumaa uudestaan kiinni. Voitele pitko munalla ja levitä loppu suklaa-pähkinälevite vakoon sauman päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

931

223

4,4 g

1,3 g

41,0 g

16,1 g

0,4 g

3,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (50 g) hiivaa,

1 rkl Psylliumia,

1 tl Suolaa,

1 rkl Kardemummaa,

0,5 dl Vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim, sallisen),

1,5 dl Vettä,

1 prk Suklaa-pähkinälevitettä (nutella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli