Gluteeniton vanilja-suklaapitko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton vanilja-suklaapitko

Paloja
16
Ruokavalio
Gluteeniton pullataikina on tarttuvaista. Sähkövatkain ja käsien öljyäminen helpottavat työskentelyä.
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
1 rkl
Psylliumia
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
75 g
Margariinia
2 dl
Riisijauhoja
8 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

TÄYTE

1/2 dl
Vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. sallisen)
1 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Suklaa-pähkinälevitettä (nutella)

VOITELU JA KORISTELU

1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Tomusokeria

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen margariini ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.

Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Anna levätä 5 minuuttia.

Öljyä kädet, työpöytä ja kaulin kevyesti. Kauli taikina hiukan uunipeltiä pienemmäksi levyksi. Taita taikina nelinkerroin, nosta leivinpaperin päälle pellille ja aukaise. Levitä levylle vaniljakreemi ja sen päälle puolet suklaa-pähkinälevitteestä. Taita taikina leveämmiltä sivuilta pitkon keskelle ja paina sauma sormin tiukasti kiinni. Nipistä myös päät kiinni.

Peittele pitko liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia. Paina tarvittaessa saumaa uudestaan kiinni. Voitele pitko munalla ja levitä loppu suklaa-pähkinälevite vakoon sauman päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g656 g
Proteiinia4 g63 g
Rasvaa4 g71 g
Kuituja0 g7 g
Energiaa kj931 14903
Energiaa kcal223 3562

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (50 g) hiivaa

  • 1 rkl Psylliumia

  • 1 tl Suolaa

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 0,5 dl Vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. sallisen)

  • 1,5 dl Vettä

  • 1 prk Suklaa-pähkinälevitettä (nutella)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g656 g
Proteiinia4 g63 g
Rasvaa4 g71 g
Kuituja0 g7 g
Energiaa kj931 14903
Energiaa kcal223 3562

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (50 g) hiivaa

  • 1 rkl Psylliumia

  • 1 tl Suolaa

  • 1 rkl Kardemummaa

  • 0,5 dl Vaniljakreemijauhetta (paiston-kestävää, esim. sallisen)

  • 1,5 dl Vettä

  • 1 prk Suklaa-pähkinälevitettä (nutella)

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.