Gluteeniton kakkupohja

arvosana5/5

(2)arviota
12 Palaa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Täytekakkupohja on helppo tehdä gluteenittomana. Gluteenittomasta jauhoseoksesta leivotun kakkupohjan leikkaat ja täytät perinteisen kakkupohjan tapaan.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
1 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

1 tlmargariinia
1/4 dlgluteenitonta jauhoseosta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele reunat ja jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella.

    MääräAinesosa
    1 tlmargariinia
    1/4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.

Tee kakkupohja ajoissa ja anna vetäytyä kelmuun käärittynä esimerkiksi yön yli. Silloin se ei murene yhtä helposti kuin vastapaistettu pohja.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä