Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton kakkupohja

timer-icon45 min
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Täytekakkupohja on helppo tehdä gluteenittomana. Gluteenittomasta jauhoseoksesta leivotun kakkupohjan leikkaat ja täytät perinteisen kakkupohjan tapaan.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Lisäksi

1 tl
margariinia
1/4 dl
gluteenitonta jauhoseosta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele reunat ja jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella.

1 tl
margariinia
1/4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.

Tee kakkupohja ajoissa ja anna vetäytyä kelmuun käärittynä esimerkiksi yön yli. Silloin se ei murene yhtä helposti kuin vastapaistettu pohja.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.