Gluteeniton kakkupohja
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytekakkupohja on helppo tehdä gluteenittomana. Gluteenittomasta jauhoseoksesta leivotun kakkupohjan leikkaat ja täytät perinteisen kakkupohjan tapaan.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | margariinia |
| 1/4 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele reunat ja jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella.
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
- 3.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.
Gluteeniton kakkupohja
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Täytekakkupohja on helppo tehdä gluteenittomana. Gluteenittomasta jauhoseoksesta leivotun kakkupohjan leikkaat ja täytät perinteisen kakkupohjan tapaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Lisäksi | |
| 1 tl | margariinia |
| 1/4 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele reunat ja jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella.
Määrä Ainesosa 1 tl margariinia 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta - 2
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.
Tee kakkupohja ajoissa ja anna vetäytyä kelmuun käärittynä esimerkiksi yön yli. Silloin se ei murene yhtä helposti kuin vastapaistettu pohja.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












