Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja voi sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen piirasvuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat alumiinifoliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Sivele pesto piirakkapohjalle, lisää päälle juustoraaste ja puolitetut tomaatit. Rouhi päälle pippuria. Kypsennä vielä 12–15 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1107
265
17,2 g
9,0 g
25,3 g
5,7 g
1,0 g
2,0 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Leivinjauhetta,
1 dl Kylmää vettä,
150 g Juustoraastetta,
1 tl Jauhettua mustapippuria,
Ruukkua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli