Gluteeniton tomaattijuustopiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Gluteeniton tomaattijuustopiiras

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Käytä piiraaseen erilaisia tomaatteja, niin saat iloa ulkonäköön.

Ainekset

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Kylmää vettä

päälle

3 rkl
Vihreää tai punaista pestoa
150 g
Juustoraastetta
250 g
Tomaatteja
1 tl
Jauhettua mustapippuria
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja voi sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen piirasvuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat alumiinifoliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Sivele pesto piirakkapohjalle, lisää päälle juustoraaste ja puolitetut tomaatit. Rouhi päälle pippuria. Kypsennä vielä 12–15 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1107

265

17,2 g

9,0 g

25,3 g

5,7 g

1,0 g

2,0 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Leivinjauhetta,

1 dl Kylmää vettä,

150 g Juustoraastetta,

1 tl Jauhettua mustapippuria,

Ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli