Gluteeniton tomaattijuustopiiras
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Parmesaanilla maustettu taikina saa parikseen pestoa ja mehukkaita tomaatteja. Käytä piiraaseen erilaisia tomaatteja, niin saat iloa ulkonäköön.
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | kylmää vettä |
| Päälle | |
|---|---|
| 250 g | tomaatteja |
| 3 rkl | pestoa |
| 150 g | juustoraastetta |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja voi sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
- 2.
Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen piirasvuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat alumiinifoliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana.
- 3.
Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
- 4.
Viipaloi tai puolita pienemmät tomaatit. Sivele pesto piirakkapohjalle, lisää päälle juustoraaste ja tomaatit. Rouhi päälle pippuria. Kypsennä vielä 12–15 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.
Gluteeniton tomaattijuustopiiras
Parmesaanilla maustettu taikina saa parikseen pestoa ja mehukkaita tomaatteja. Käytä piiraaseen erilaisia tomaatteja, niin saat iloa ulkonäköön.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 1/2 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | kylmää vettä |
Päälle | |
| 250 g | tomaatteja |
| 3 rkl | pestoa |
| 150 g | juustoraastetta |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja voi sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 3 dl gluteenitonta jauhoseosta 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta 1/2 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta 100 g voita tai margariinia 1 dl kylmää vettä - 2
Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen piirasvuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat alumiinifoliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana.
- 3
Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
- 4
Viipaloi tai puolita pienemmät tomaatit. Sivele pesto piirakkapohjalle, lisää päälle juustoraaste ja tomaatit. Rouhi päälle pippuria. Kypsennä vielä 12–15 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 250 g tomaatteja 3 rkl pestoa 150 g juustoraastetta 1 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
341
Energiaa kcal
1428
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,2 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
341
Energiaa kcal
1428
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,2 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Parmesaanijuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























