Gluteeniton tomaattijuustopiiras

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Parmesaanilla maustettu taikina saa parikseen pestoa ja mehukkaita tomaatteja. Käytä piiraaseen erilaisia tomaatteja, niin saat iloa ulkonäköön.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
100 gvoita tai margariinia
3 dlgluteenitonta jauhoseosta
1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1 tlleivinjauhetta
1 dlkylmää vettä

Päälle

250 gtomaatteja
3 rklpestoa
150 gjuustoraastetta
1 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja voi sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    3 dlgluteenitonta jauhoseosta
    1/2 dlparmesaanijuustoraastetta
    1/2 tlsuolaa
    1 tlleivinjauhetta
    100 gvoita tai margariinia
    1 dlkylmää vettä
  2. 2

    Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen piirasvuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat alumiinifoliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana.

  3. 3

    Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

  4. 4

    Viipaloi tai puolita pienemmät tomaatit. Sivele pesto piirakkapohjalle, lisää päälle juustoraaste ja tomaatit. Rouhi päälle pippuria. Kypsennä vielä 12–15 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    250 gtomaatteja
    3 rklpestoa
    150 gjuustoraastetta
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Parmesaanijuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä