Ruokaisa gluteeniton lohipiirakka - Yhteishyvä

Ruokaisa gluteeniton lohipiirakka

Ruokaisa gluteeniton lohipiirakka
Paloja
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Mehevä savukirjolohipiirakka on helppo versio rakastetusta venäläisestä coulibiacista. Tattarijauhoista tehty gluteeniton pohja on aivan erityisen maukas ja murea.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

125 g
margariinia
3 1/2 dl
tattarijauhoja (gluteenittomia)
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
4 rkl
kylmää vettä

TÄYTE

4 dl
vettä
1
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 1/2 dl
puuroriisiä
400 g
lämminsavukirjolohifileetä
1
nippu tilliä
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
maitoa
2
kananmunaa
1 tl
sitruunapippuria
3 rkl
kapriksia
150 g
(1 pussi) emmentaljuustoraastetta

Näin teet

1

Anna rasvan pehmetä puoli tuntia huoneenlämmössä. Kuutioi se sitten kulhoon. Lisää kuivat aineet ja nypi taikina sormin murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

125 g
margariinia
1/2 tl
suolaa
3 1/2 dl
tattarijauhoja (gluteenittomia)
4 rkl
kylmää vettä
1 tl
leivinjauhetta
2

Peitä piirakka- tai irtopohjavuoan (halkaisija 25–26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina tattarijauhoilla jauhotetuin käsin vuoan pohjalle sekä noin 3 cm vuoan reunoille. Tue taikinareuna foliosuikaleella. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistelun ajaksi.

3

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio. Keitä riisiä liemessä 20 minuuttia. Valuta kypsä riisi tarvittaessa. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Paloittele kala. Silppua tilli. Sekoita kermaviili, maito ja munat keskenään ja mausta seos sitruunapippurilla.

4 dl
vettä
1
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 1/2 dl
puuroriisiä
400 g
lämminsavukirjolohifileetä
1
nippu tilliä
2
kananmunaa
1 dl
maitoa
1 tl
sitruunapippuria
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
4

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pohjaa uunin keskitasolla 12 minuuttia. Poista foliosuikale.

5

Levitä riisi, lohi, tilli, kaprikset ja juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Kaada kermaviiliseos päälle. Heiluttele vuokaa niin, että neste valuu tasaisesti täytteen joukkoon. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

3 rkl
kapriksia
150 g
(1 pussi) emmentaljuustoraastetta
6

Tarjoa piirakka vähän jäähtyneenä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g273 g
Proteiinia22 g173 g
Rasvaa23 g183 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj1811 14491
Energiaa kcal433 3463

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kalaliemikuutio (gluteeniton)

  • nippu tilliä

  • kananmunaa

  • 3 rkl kapriksia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g273 g
Proteiinia22 g173 g
Rasvaa23 g183 g
Kuituja2 g18 g
Energiaa kj1811 14491
Energiaa kcal433 3463

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kalaliemikuutio (gluteeniton)

  • nippu tilliä

  • kananmunaa

  • 3 rkl kapriksia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.