Ruokaisa gluteeniton lohipiirakka

Arvostele resepti
8 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mehevä savukirjolohipiirakka on helppo versio rakastetusta venäläisestä coulibiacista. Tattarijauhoista tehty gluteeniton pohja on aivan erityisen maukas ja murea.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

125 gmargariinia
3 1/2 dltattarijauhoja (gluteenittomia)
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
4 rklkylmää vettä

Täyte

4 dlvettä
1 kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 1/2 dlpuuroriisiä
400 glämminsavukirjolohifileetä
1 kplruukku tilliä
2 dl(1 prk) kermaviiliä
1 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
1 tlsitruunapippuria
3 rklkapriksia
150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuutioi margariini ja anna sen pehmetä kulhossa puoli tuntia. Lisää kuivat aineet ja nypi taikina sormin murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    125 gmargariinia
    3 1/2 dltattarijauhoja (gluteenittomia)
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    4 rklkylmää vettä
  2. 2

    Peitä piirakka- tai irtopohjavuoan (halkaisija 25–26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina tattarijauhoilla jauhotetuin käsin vuoan pohjalle sekä reunoille. Tue taikinareuna foliosuikaleella. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistelun ajaksi.

  3. 3

    Valmista täyte. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio. Keitä riisiä liemessä 20 minuuttia. Valuta kypsä riisi tarvittaessa. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Paloittele kala. Hienonna tilli. Sekoita kermaviili, maito ja munat keskenään ja mausta seos sitruunapippurilla.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    1 kalaliemikuutio (gluteeniton)
    1 1/2 dlpuuroriisiä
    400 glämminsavukirjolohifileetä
    1 kplruukku tilliä
    2 dl(1 prk) kermaviiliä
    1 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa
    1 tlsitruunapippuria
  4. 4

    Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pohjaa uunin keskitasolla 12 minuuttia. Poista foliosuikale.

  5. 5

    Levitä riisi, lohi, tilli, kaprikset ja juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Kaada kermaviiliseos päälle. Heiluttele vuokaa niin, että neste valuu tasaisesti täytteen joukkoon. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rklkapriksia
    150 g(1 ps) emmentaljuustoraastetta
  6. 6

    Tarjoa piirakka vähän jäähtyneenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kalaliemikuutio (gluteeniton), 3 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
10.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä