Ruokaisa gluteeniton lohipiirakka
Ainekset
Pohja
Täyte
Valmistus
Kuutioi margariini ja anna sen pehmetä kulhossa puoli tuntia. Lisää kuivat aineet ja nypi taikina sormin murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Peitä piirakka- tai irtopohjavuoan (halkaisija 25–26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina tattarijauhoilla jauhotetuin käsin vuoan pohjalle sekä reunoille. Tue taikinareuna foliosuikaleella. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistelun ajaksi.
Valmista täyte. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio. Keitä riisiä liemessä 20 minuuttia. Valuta kypsä riisi tarvittaessa. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Paloittele kala. Hienonna tilli. Sekoita kermaviili, maito ja munat keskenään ja mausta seos sitruunapippurilla.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pohjaa uunin keskitasolla 12 minuuttia. Poista foliosuikale.
Levitä riisi, lohi, tilli, kaprikset ja juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Kaada kermaviiliseos päälle. Heiluttele vuokaa niin, että neste valuu tasaisesti täytteen joukkoon. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa piirakka vähän jäähtyneenä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
486
2034
26,5 g
9,4 g
34,3 g
2,0 g
2,3 g
26,6 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kalaliemikuutio (gluteeniton),
3 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli