Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruokaisa gluteeniton lohipiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Mehevä savukirjolohipiirakka on helppo versio rakastetusta venäläisestä coulibiacista. Tattarijauhoista tehty gluteeniton pohja on aivan erityisen maukas ja murea.

Ainekset

Pohja

125 g
margariinia
3 1/2 dl
tattarijauhoja (gluteenittomia)
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
4 rkl
kylmää vettä

Täyte

4 dl
vettä
1
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 1/2 dl
puuroriisiä
400 g
lämminsavukirjolohifileetä
1 kpl
ruukku tilliä
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
sitruunapippuria
3 rkl
kapriksia
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi margariini ja anna sen pehmetä kulhossa puoli tuntia. Lisää kuivat aineet ja nypi taikina sormin murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

125 g
margariinia
3 1/2 dl
tattarijauhoja (gluteenittomia)
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
4 rkl
kylmää vettä
2

Peitä piirakka- tai irtopohjavuoan (halkaisija 25–26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele taikina tattarijauhoilla jauhotetuin käsin vuoan pohjalle sekä reunoille. Tue taikinareuna foliosuikaleella. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistelun ajaksi.

3

Valmista täyte. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio. Keitä riisiä liemessä 20 minuuttia. Valuta kypsä riisi tarvittaessa. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Paloittele kala. Hienonna tilli. Sekoita kermaviili, maito ja munat keskenään ja mausta seos sitruunapippurilla.

4 dl
vettä
1
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 1/2 dl
puuroriisiä
400 g
lämminsavukirjolohifileetä
1 kpl
ruukku tilliä
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
sitruunapippuria
4

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pohjaa uunin keskitasolla 12 minuuttia. Poista foliosuikale.

5

Levitä riisi, lohi, tilli, kaprikset ja juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Kaada kermaviiliseos päälle. Heiluttele vuokaa niin, että neste valuu tasaisesti täytteen joukkoon. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

3 rkl
kapriksia
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
6

Tarjoa piirakka vähän jäähtyneenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
|
Muokattu: 19.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

486

2034

26,5 g

9,4 g

34,3 g

2,0 g

2,3 g

26,6 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kalaliemikuutio (gluteeniton),

3 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli